Звіт: Компанії збільшать зайнятість у цих галузях та регіонах Польщі

6762
Facebook Twitter
Звіт: Компанії збільшать зайнятість у цих галузях та регіонах Польщі

Промислове виробництво, транспорт та логістика, а також будівництво — це галузі, в яких компанії планують максимально збільшити свою зайнятість у першому кварталі 2019 року.

Промислове виробництво, транспорт та логістика, а також будівництво — це галузі, в яких компанії планують максимально збільшити свою зайнятість у першому кварталі 2019 року. Більшість нових співробітників будуть шукати роботодавця у південній, південно-західній та східній Польщі. Початок року буде хорошим часом для пошуку нових робочих місць, хоча пропозицій про роботу буде менше, ніж в останньому кварталі 2018, — підтверджує опублікований нещодавно звіт «Перспективи зайнятості Barometer ManpowerGroup», в якому представлені плани найму польських компаній на перший квартал 2019 року.

Польські роботодавці у рамках звіту ManpowerGroup розкрили свої плани працевлаштування на перший квартал 2019 року. 13% компаній хочуть розширити наявні команди, а 5% планують скоротити посади (79% не планують ніяких змін у цьому напрямку). Таким чином, прогноз чистої зайнятості, тобто процентна різниця між числом роботодавців, які заявляють про збільшення та зменшення зайнятості, становить +8%, а сезонне коригування досягає +12%. На практиці це означає, що попит на співробітників у січні-березні все одно буде дуже високим.

Польський ринок праці стабільний, та прогнози підтверджують, що компанії ще не були насичені новими співробітниками, та у найближчі місяці можна очікувати великої конкуренції за персонал. Це особливо помітно у промисловому виробництві, яке протягом багатьох років було найбільш стабільним сектором на польському ринку та має найоптимістичніші прогнози роботодавців.

У контексті наймання працівників з України, також буде приділено пильну увагу планам роботодавців на західних та південних кордонах РП, де уряди працюють над спрощенням процедур, пов'язаних з роботою іноземців. Опубліковані там прогнози зайнятості, однак, на кілька процентних пунктів нижче, ніж на практиці.

Більшість нових робочих місць будуть у сфері виробництва та логістики

Як має бути підтверджено у звіті «Перспективи зайнятості Barmeter ManpowerGroup», промислові компанії (прогноз чистої зайнятості +21%), а компанії, пов'язані з логістикою та транспортом (+20%), знаходяться у перших рядах роботодавців, які у першому кварталі 2019 року будуть шукати нових співробітників. Плани, пов'язані зі значним розширенням їх команд, також заявлені роботодавцями з будівельної галузі (+15%). Що стосується діяльності, пов'язаної з шахтами та гірничодобувною промисловістю (+14%) та торгівлею (+12%). Найменша готовність найняти нових співробітників була заявлена ​​компаніями, пов'язаними з енергетикою, газом та водопостачанням (+2%), а також ресторанами та готелями (+5%). У річному вираженні плани найму польських компаній покращилися у шести секторах ринку, погіршилися у двох, та для одного з них залишаються незмінними.

Відновлення на півдні

Серед шести регіонів Польщі, включених до звіту ManpowerGroup, кращі перспективи працевлаштування були відзначені роботодавцями з південної (+16%) та південно-західної (+15%) Польщі. Кандидати, які шукають роботу, повинні звернути увагу на воєводства у східній (+13%) та північно-західній (+12%) Польщі, де у них повинна бути сприятлива ситуація на початку року. Найбільш слабкі, але все ж сприятливі для кандидатів та працівників перспективи працевлаштування були відзначені компаніями, розташованими у північній частині країни (+9%). У порівнянні з першим кварталом 2018 року, плани приймання на роботу покращилися у трьох регіонах, в одному з них вони погіршилися, а у двох вони залишилися без змін.

Звіт про дослідження є безкоштовним та загальнодоступним польською та англійською мовами на веб-сайті www.manpowergroup.pl на вкладці «Звіти про ринок праці». Також, там можна знайти результати для 44 країн та територій та інтерактивний інструмент для їх аналізу, який доступний за адресою: http://manpowergroup.com/meos.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини