ІТ-індустрія встановлює нові стандарти на ринку праці?

7648
Facebook Twitter
ІТ-індустрія встановлює нові стандарти на ринку праці?

Більш ніж половина активних програмістів вважають, що самозайнятість дає можливості для заробітку та професійного розвитку. У B2B вже працює 30% представників IT-індустрії, та цей показник постійно зростає.

Більш ніж половина активних програмістів вважають, що самозайнятість дає можливості для заробітку та професійного розвитку. У B2B вже працює 30% представників IT-індустрії, та цей показник постійно зростає. Попри те, що трудовий договір вважається безпечним на ринку, у деяких галузях все більше фахівців зайняті віддалено. Згідно з даними, одноосібне володіння передбачається розробниками, які хочуть підняти дохід, і розвивають себе, керуючи власним бізнесом.

Як краще працювати у сфері ІТ: самостійно або під заступництвом?

За словами Hays, у 2015 році 70% працівників були працевлаштовані за трудовим договором, з них 23% — програмісти. При веденні підприємницької діяльності, однак, ця тенденція стосувалася в основному людей, що займають цільові експертні посади, таких як: ІТ-архітектор або консультант. Цікаво, що вже під час публікації цих даних, Хейс передбачав систематичне зростання популярності B2B. Аналітики не помилилися, тому що на даний час така форма працевлаштування можлива навіть для ІТ-фахівців без великого досвіду та стажування, включаючи так званих юніорів.

Останні дані, опубліковані Bulldogjob, показують, що на поточний момент тільки 56% програмістів зайняті за трудовим договором. За моделлю B2B працює на 28% більше фахівців цієї.

Сьогодні B2B є найбільш сприймається формою зайнятості в ІТ. NoFluffJobs опитали більш ніж половину респондентів у цьому дослідженні. Відзначається, що мінливі потреби є визначальним фактором. Трудовий договір — це оплачувані відпустки, відпустка через хворобу, періоди повідомлення, тобто стабільність та гарантії. Це також кращий документ, що підтверджує кредитоспроможність, тому молодь є найбільш схильною до цього. Але коли ці потреби задовольняються, а компетенції та досвід ростуть, цінність B2B також підвищується. Ця форма більш гнучка та не нав'язує правила, такі як UoP. Самостійно зайнятий фахівець визначає, де він буде виконувати поставлені завдання — вдома, у кафе або на лавці у парку. Він може налагодити співпрацю з багатьма компаніями, працювати над проектами, урізноманітнити свій професійний досвід. Найчастіше можна розраховувати на більш привабливі фінансові умови.

Де вчитися у Польщі на айтішника?

Ухваленню рішення з приводу роботи у сфері ІТ, будь то самозайнятість або працевлаштування у компанію передує отримання якісної освіти. Хоча деякі айтішники кажуть, що вчитися у ВНЗ не обов'язково, щоб стати професіоналом своєї справи, все ж більшість схиляється до традиційного методу отримання знань. Зважаючи на це, фахівці UP-STUDY рекомендують такі ВНЗ для отримання однієї з професій IT:

У кожному із запропонованих університетів можна знайти великий вибір ІТ-спеціальностей зі справедливою платою за навчальний рік.

Підсумовуючи, особливо підкреслимо, що ІТ-індустрія, як інші сфери, динамічно розвивається, слідуючи новим правилам та диктуючи інші умови. Все що необхідно знати фахівцям у сфері ІТ, то це те, що потрібно постійно розвиватися, вивчати нові напрямки, мови, методи та бути гнучкими у різного роду ситуаціях. Робота у B2B означає набагато більшу незалежність та відповідальність, яку багато програмістів засвоюють так само швидко, як і нові проблеми в області ІТ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини