Заявка на отримання коштів з Національного фонду навчання Польщі

1242
Facebook Twitter
Заявка на отримання коштів з Національного фонду навчання Польщі

Фахівці у польських компаніях активно навчаються, паралельно з роботою. Яким чином можна отримати знання, водночас не витрачаючи коштів. Про це вдасться дізнатися зі статті.

Фахівці у польських компаніях, розуміючи стрімкість розвитку та змін на ринку праці, активно навчаються, паралельно з роботою. Та це дійсно правильне рішення, але мало хто хоче витрачати кошти з сімейного бюджету, щоб вкладати їх у професійний розвиток. Яким тоді чином можна отримати знання, водночас не витрачаючи коштів. Про це вдасться дізнатися зі статті.

Національний навчальний фонд — що це?

KFS — це навчальний фонд, призначений для роботодавців та працівників, які зацікавлені у перепідготовці або оновленні своїх знань та навичок. У повятских бюро з працевлаштування громадяни та нерезиденти, що влаштувалися у Польщі на легальних підставах, можуть подати заявку на отримання коштів для фінансування навчання протягом усього життя, яке розуміється як (стаття 69а Закону про заохочення зайнятості та установи ринку праці від 20 квітня 2004 року):

  • визначення потреб роботодавця в області безперервної освіти у зв'язку з подачею заявки на фінансування навчання із засобів KFS,
  • післядипломні курси та дослідження, проведені з ініціативи роботодавця або з його згоди;
  • іспити, що дозволяють отримати дипломи, які підтверджують придбання навичок, кваліфікації або професійних прав;
  • медичні та психологічні обстеження, необхідні для отримання освіти або роботи після завершення навчання;
  • страхування від нещасних випадків у зв'язку з проведеною освітою.

Співфінансування навчання з бюро праці — як його отримати?

Щоб отримати кошти з Національного фонду навчання, роботодавець повинен подати заяву до найближчої служби зайнятості. Якщо заявка буде схвалена, підприємець може отримати фінансування, сума якого залежить від розміру компанії (однак вона не повинна перевищувати 300% від середньої винагороди за роботу у конкретному році на одного учасника):

  • відшкодування 100% вартості навчання протягом усього життя — може бути отримано мікропідприємцями;
  • повернення коштів, що дорівнює 80% витрат на навчання протягом усього життя, — для малих, середніх та великих підприємств.

Заповнений додаток KFS — що він повинен включати?

Що охоплює обсяг інформації, наданої роботодавцем у заявці на співфінансування навчання протягом усього життя? Перш за все, анкету, яку можна завантажити з сайтів бюро з працевлаштування. Підприємець повинен надати у ній:

  • інформацію про те, чи отримував він підтримку з коштів KFS у поточному році;
  • повну інформацію про компанію (включаючи ім'я, адресу зареєстрованого офісу, адресу для кореспонденції, місце роботи, NIP, REGON, KRS, контактні дані роботодавця, адресу веб-сайту та електронну пошту, бізнес-профіль, організаційно-правову форму, форму власності, розмір компанії, кількість співробітників, а також відповідь на питання, чи є роботодавець підприємцем відповідно до Закону від 6 березня 2018 року «Закон про підприємництво»);

  • чи подає він заявку на фінансування від KFS для навчання в іншому офісі з працевлаштування;
  • чи перевищує сума отриманих коштів, еквіваленту 300% середньої заробітної плати у даному році для кожної з осіб, що підлягають освіті;
  • відомості про особу, уповноважену підписувати договір (довіреність);
  • ім'я та номер безвідсоткового банківського рахунку,
  • відомості про особу, уповноважену роботодавцем для звернення до служби зайнятості.

Підсумовуючи, зауважимо, що заявка на співфінансування KFS вимагає надання докладної інформації про заплановані заходи, у тому числі про постачальників послуг освіти та ціни на послуги у відношенні до ринкових цін. Заявник також повинен продемонструвати, наскільки заплановане навчання відповідає потребам компанії та місцевого ринку праці. У разі труднощів із заповненням заяви підприємець може звернутися за допомогою до бюро з працевлаштування Повіту.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини