Конкуренція на роботі. Яка система взаємодії у польських компаніях?

1486
Facebook Twitter
Конкуренція на роботі. Яка система взаємодії у польських компаніях?

В статті ми розповімо про те, як взаємодіяти у польській компанії, попри галузь, а також обговоримо конкуренцію, як явище у різних стадіях.

Конкуренція супроводжує нас майже весь час. Ми стикаємося з нею на кожному етапі життя: у дитячому саду, в установі освіти, а потім на роботі. Якщо конкуренція не погіршує міжособистісні відносини та сприяє особистісному розвитку, тоді існує здорова конкуренція. Це може стимулювати студентів або молодих/досвідчених співробітників, наприклад, створювати інноваційні проєкти, які дозволяють компанії стати лідером у галузі. Стаття стане у пригоді як учням, які перебувають на стадії придбання кваліфікації, так і фахівцям, що вже вийшли на ринок праці, оскільки ми розповімо про те, як взаємодіяти у польській компанії, попри галузь, а також обговоримо конкуренцію, як явище у різних стадіях.

Здорова конкуренція під час роботи у польській компанії

Співробітникам польських компаній, якими нерідко стають українці, котрі відправляються до даної європейської держави у пошуках стабільності та кращого заробітку, важливо знати, що вони повинні бути кращою версією себе, а не «утерти» ніс колегам. Якщо змагання не призводить до аморальної поведінки, ймовірно, що це вплине на ефективність команди. Тому керівництво має звертати увагу на те, чи не відрізняється поведінка підлеглих від прийнятої норми. Таким чином, вони подбають про хорошу атмосферу, що сприяє турботі про загальне благо.

Нездорова конкуренція на роботі

Не кожен тип змагань дозволяє розправити крила.

Нездорова конкуренція на роботі зустрічається частіше. Якщо Ви намагаєтеся довести перевагу силою, шукаєте можливість показати, що Ви краще колег, це приклад руйнівної конкуренції. У цій ситуації співробітники більше орієнтуються на те, що бажають довести, ніж на те, що може бути досягнуто разом. Нездорова конкуренція не надає позитивного впливу на роботу команди. Це викликає конфлікти, які заважають виконанню завдань. У цій ситуації керівник повинен втрутитися. Якщо конкуренція сильно турбує, то, можливо, настав момент зміни навколишнього середовища. Завдяки цьому вдасться зменшити стрес, пов'язаний з неприємними ситуаціями.

Конкуренція серед жінок на роботі у компаніях Польщі

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що конкуренція не є областю однієї статі, хоча може здатися, що у більшості випадків чоловіки конкурують один з одним. Жінки часто вважають за честь показувати представникам своєї статі, хто тут керує. Все залежить від людини та її амбіцій, а також від загальної атмосфери на робочому місці. Ставлення керівника також важливе. Якщо лідер — це людина, яка відчуває себе добре в атмосфері приниження та нездорової конкуренції, то слід очікувати, що такі дії не будуть піддаватися стигматизації.

Як студентам польських університетів підготуватися до співбесіди та подальшій роботі?

Нагадаємо, що в учнів польських університетів є можливість звернутися за допомогою щодо працевлаштування до бюро працевлаштування, які функціонують майже у кожному вищому навчальному закладі. Там у кожної молодої людини буде шанс поцікавитися відкритими вакансіями, записатися та відвідати тренінг з приводу проходження співбесіди, а також скласти або поліпшити ефективне резюме. Також, кваліфіковані фахівці допоможуть зрозуміти, правда, у теорії, як чинити у колективі, як зі здоровою, так і нездоровою конкуренцією. Щоб отримати практичні навички та досвід, потрібно знайти підробіток, щоб вивчити основні моменти взаємодії у трудовому колективі.

Підсумовуючи, зауважимо, що здорова конкуренція у компанії — запорука її розвитку. В іншому випадку кожен член команди буде перетягувати ініціативу на себе, що у підсумку може зашкодити продажам, зв'язкам з клієнтами та партнерами, та іншим аспектам функціонування компанії. У будь-якому випадку, щоб бути готовими до професійних звершень, краще завчасно придбати досвід взаємодії у колективі, наприклад, знайшовши підробіток або місце проходження стажування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини