Якій професії віддати перевагу? 5 порад, як вибрати відповідний напрям досліджень

968
Facebook Twitter
Якій професії віддати перевагу? 5 порад, як вибрати відповідний напрям досліджень

У статті Ви знайдете поради про те, як вибрати відповідну професію, яка допоможе розправити крила. Дізнаєтеся, чим керуватися при плануванні майбутнього, як розв'язати питання з вибором професії та чи варто проходити професійні тести.

Хороша зарплата, баланс між роботою та особистим життям, амбітні проєкти та реалізація захоплень. Багато хто мріє про таку роботу. Водночас, люди втомлюються від роботи, яка їм не підходить. У результаті вони не використовують потенціал, не розвиваються та не мають шансів на успішну кар'єру. Тому вибір майбутньої професії повинен бути добре спланований. У статті Ви знайдете поради про те, як вибрати відповідну професію, яка допоможе розправити крила. Також вдасться дізнатися, чим керуватися при плануванні майбутнього, як розв'язати питання з вибором професії та чи варто проходити професійні тести.

Яка професія буде Вас влаштовувати?

Вибираючи професію, не можна орієнтуватися, наприклад, тільки на суму заробітку або режим роботи. Є багато факторів, які визначають, чи будете Ви задоволені діяльністю. Хороша зарплата, розуміння пристрасті, сенсу, балансу між роботою та особистим життям, використовуючи свій потенціал. При виборі професії, слід враховувати ці елементи. Нижче фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували поради щодо того, про що подумати, перш ніж почати планувати кар'єру. Якщо Ви тільки закінчили навчання у школі, не ставте собі питання «на яку роботу відправитися у майбутньому». У Вас є час, щоб дізнатися та розкрити захоплення. Зосередьтеся на питанні: «яка робота дасть Вам можливість рости».

5 речей, про які потрібно подумати, не знаходячи варіанта гідної професії

  1. Ви творчий гуманіст або точний розум? Вам подобається писати, малювати або мріяти про кар'єру художника? Або Ви віддаєте перевагу математику, розв'язанню логічних головоломок або дизайну? Пам'ятайте, що не кожен може бути програмістом або журналістом. Якщо Ви виберете професію, абсолютно несумісну зі схильністю, то просто втомитеся, навіть заробляючи хороші гроші. Вам буде складніше досягти статусу професіонала.
  2. Вам подобається працювати з людьми? Це важливий момент. Пам'ятайте, що люди, які працюють з іншими людьми (наприклад, медсестри або вчителі), схильніші до виснаження. Подумайте, чи зможете Ви стикатися із запитами, очікуваннями та проблемами клієнтів або пацієнтів. Щоб ефективно допомагати іншим, потрібно отримувати від цього задоволення.
  3. Ви віддаєте перевагу "тихій" роботі за комп'ютером або хочете бути у русі? Якщо Ви активна людина, яка вважає за краще діяти, подумайте про професії, пов'язані зі спортом, туризмом, медициною або, наприклад, ремеслами. Якщо Ви прагнете працювати в офісі за комп'ютером, найкращим варіантом може стати зайнятість у відділі маркетингу або ІТ.
  4. Який спосіб життя подобається? Хочете подорожувати та змінювати місце проживання? Або Ви дбаєте про роботу з дому? Вважаєте за краще працювати з 9 до 17 або виконувати замовлення у зручний для Вас час? При виборі професії подумайте, чи не буде Ваш спосіб життя «обмежений» майбутньою посадою.
  5. У чому Ви хороші та що подобається робити? Спочатку подумайте про сильні сторони. Як друзі, родичі та колеги оцінюють Вашу роботу та навички? Створіть список інтересів, захоплень та улюблених обов'язків. Перевірте, чи можете Ви розвивати індивідуальні таланти разом зі своїм хобі, а також поряд з отриманням освіти.

Підсумовуючи, зауважимо, що тенденції локального/глобального ринку праці змінюються, а прогнози експертів щодо професій майбутнього — не завжди збуваються. Зважаючи на це, якщо Ви вибрали професію тільки покладаючись на її затребуваність, без урахування талантів, надалі може бути складно будувати кар'єру. Щоб уникнути такої долі, дайте собі відповідь на запропоновані питання, пройдіть тести профорієнтації, які приносять користь (якщо розроблені психологами), тоді вдасться навчитися спеціальності, що принесе у майбутньому не тільки хороший дохід, а й моральне задоволення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини