Стажування після навчання у Польщі? Відмінний початок професійної кар'єри

1158
Facebook Twitter
Стажування після навчання у Польщі? Відмінний початок професійної кар'єри

Які плюси та мінуси програм стажування? Чи варто чекати закінчення навчання, щоб шукати місце проходження стажування? Відповіді на ці питання Ви знайдете у статті.

Стажування для молодих людей, які навчаються в університетах Республіки Польща (попри країну походження) — це хороша можливість зробити перший крок у кар'єрі. Випускник, особливо якщо він навіть не працював неповний день під час навчання, може зіткнутися з проблемою, опинившись на ринку праці. Стажування дозволяє отримати професійний досвід та перевірити, як теорія застосовується на практиці. Чи завжди це гарний початок на ринку праці? Які плюси та мінуси програм стажування? Чи варто чекати закінчення навчання, щоб шукати місце проходження стажування? Відповіді на ці питання Ви знайдете у статті, тому її варто прочитати потенційним/фактичним студентам ВНЗ Польщі, а також дипломованим фахівцям, які сумніваються у доцільності такого способу придбання навичок після випуску.

Програми стажування для студентів та випускників — що про них варто знати?

В умовах зниження безробіття та браку персоналу, роботодавці приділяють особливу увагу підбору, відбору та мотивації працівників. У молодих людей є широкий вибір програм, під час яких вони будуть навчатися роботи у конкретній компанії та зможуть влаштуватися на роботу після стажування. Це вигідне рішення, як для підприємця, так і для недосвідченого студента. Варто підкреслити, що стажист не є співробітником компанії у загальному розумінні цього слова. Він приходить на роботу, виконує доручені йому обов'язки, але робить це під пильним наглядом наставника, зазначеного роботодавцем (керівником стажування), та вивчає професію.

Плюси та мінуси програм стажування

Стажування або практика у процесі навчання, дозволяють отримати знання галузі. Програми, пропоновані корпораціями, здається, мають ті ж позитивні аспекти. Вони дають можливість дізнатися та перевірити свій кар'єрний шлях, також є важливим моментом у резюме молодих людей, та часто закінчуються підписанням першого трудового договору. Гнучкі годинник, які легко адаптуються до інших занять, а також можливість заробляти гроші спокушають багатьох студентів та випускників.

Однак не всі програми стажувань збирають позитивні відгуки. Буває, що підприємець залучає студентів у «гарячі» періоди своєї діяльності, розглядаючи це як шанс досягти стандарту при низьких витратах. Якщо молода людина постійно виконує одне повторюване та просте завдання, ксерокопіювання, поділ документів або приготування кави протягом усього дня та не має можливості навчатися, то таке стажування не тільки не вчить професії — це марна трата часу.

Де шукати стажування під час навчання у польському університеті?

У святковий сезон з'являється більше пропозицій, але насправді протягом усього року компанії шукають людей, які позбавлять співробітників від простих завдань та вивчать професію, щоб у майбутньому мати постійний зв'язок з компанією. Реклама доступна на порталах ринку праці, у соціальних мережах — на групах та форумах, присвячених студентам. Академічні офіси кар'єри, які присутні майже при кожному ВНЗ, також корисні у пошуку. Безробітні випускники можуть вибрати стажування у бюро з працевлаштування.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що шукаючи пропозицію, варто також перевірити вкладки «кар'єра» на сайтах великих компаній. Корпорації часто проводять привабливі програми стажувань. У рамках них можна дізнатися про реалії роботи у галузі, встановити ділові контакти та розвиватися в обраному напрямку. Вимоги, яким повинен відповідати потенційний стажист, у таких випадках досить високі, щоб вибирати кращих людей, що мають шанс побудувати професійну кар'єру у корпоративних структурах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини