Як скласти резюме, яке могло б зацікавити роботодавця?

1375
Facebook Twitter
Як скласти резюме, яке могло б зацікавити роботодавця?

Можна створити якісне CV та перейти на етап процесу наймання. Як це зробити? Які найпоширеніші помилки допускаються у біографії? Відповімо на питання у статті.

Відомо, що професійна біографія може або допомогти розпочати кар'єру, або закінчити її. Можна не раз переконувати себе, надсилаючи десятки, якщо не сотні резюме, що пошук роботи — це кошмар, а очікування відповідей, які не приходять, — складна перевірка характеру. А можна створити якісне CV та перейти на наступний етап процесу наймання. Як це зробити? Які найпоширеніші помилки допускаються у біографії? Відповімо на питання у статті.

Чому варто приділити увагу перевірці ефективності CV?

Відправлення заявки не приносить бажаного результату? Не здавайтеся. Пошук причин збоїв та їх усунення може змінити ситуацію відразу та привести до запрошення на співбесіду. Варто подивитися на результати роботи, перевірити, як виглядає професійна біографія та чи дійсно Ви допустили якісь помилки.

Професійне резюме — у чому може бути проблема?

Коли здобувач стикається з проблемою відсутності відповідей на заяви, надіслані роботодавцям, він ставить собі питання, що відбувається. Вивчивши керівництва, розпитавши друзів та переглядаючи свої документи у пошуках помилок, він подбає про якість контенту. Елементи збігаються, шрифт відповідний, зміст теж, але все одно ніхто не оцінив зусилля. Слід проаналізувати CV:

  • Чи залучає резюме увагу читача?
  • Чи достатньо зрозумілі обов'язки?
  • Чи використовував кандидат відповідний словниковий запас для опису?
  • Чи достатньо у нього кваліфікації та навичок?
  • Шрифт занадто маленький або великий?



Питання, підняті у пунктах, важливі, та необхідно подбати про ці елементи, але проблема може бути в іншому. Спеціаліст з підбору персоналу, який отримує біографію, присвячує їй кілька секунд. Перше читання поверхневе, після чого приймається рішення про долю додатку. Ті секунди для людини, яка вже прочитала тисячі резюме, це багато часу, щоб прийняти рішення. Якщо кандидату вдасться привернути увагу, у нього буде шанс. Якщо рекрутер не знайде нічого цікавого, навіть якщо така інформація була, резюме опиниться у купі документів «для перегляду коли-небудь», або відразу у кошику. Тому необхідно зробити все можливе, щоб біографія привернула увагу. Нижче фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували перелік порад, які допоможуть поліпшити документи додатку.

Як написати професійну біографію, яка зацікавить роботодавця?

Профіль або короткий виклад заявки — це елементи, які потрібно помістити на початку, відразу після особистих даних. При правильному використанні вони дають короткий, точний, пунктуальний опис того, що Ви знаєте та хто Ви на роботі.

Вони дозволяють правильно кваліфікувати Вас, та це у Ваших інтересах при пошуку роботи.

Професійний профіль — це короткий опис кандидата, що складається з декількох пропозицій або пунктів, у тому числі характеру важливих навичок, компетенцій та визначення професійної мети. Це маркетинг, а не предметний діалог, реклама кандидата. Підкреслимо, що це не «загальне» просування службою, а стисла відповідь на вимоги роботодавця.

Біографія у формі розповіді виділиться з традиційних документів. Резюме не може бути стіною тексту. Воно повинно бути розділене. Контент повинен посилатися на вимоги роботодавця. Історія потрібно скласти цікаво, але слід пам'ятати про її функції — представлення досягнень, кваліфікації та компетенцій кандидата. Якщо кандидат вирішив розповісти історію, не варто забувати вказати дані та надати згоду на їх використання та оброблення.

Підсумовуючи, зауважимо, що загальні принципи, а також докладні пропозиції повинні бути представлені уважно та ретельно. При редагуванні резюме легко помилитися, та невеликий спот покаже рекрутеру, що кандидат недостатньо виділив уваги. Нехай резюме буде цікавим та оригінальним та, перш за все, адекватним позиції, на яку кандидат претендує.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини