Харчові звички поляків

2893
Facebook Twitter
Харчові звички поляків

Які звички переважають серед корінних жителів Республіки Польща? А, також чим люблять харчуватися студенти, які отримують освіту у цій європейській країні? Відповіді на ці питання Ви отримаєте, прочитавши запропоновану статтю.

Меню поляків в останні роки стало предметом аналізів, проведених як вченими, так і статистичними дослідницькими компаніями. Виходить, що повсякденні переваги в їжі на Віслі не сильно змінилися з відкриттям кордонів, хоча кухні з усього світу та модні на Заході дієти увірвалися у країну штурмом. То які ж звички переважають серед корінних жителів Республіки Польща? А, також чим люблять харчуватися студенти, які отримують освіту у цій європейській країні? Відповіді на ці питання Ви отримаєте, прочитавши запропоновану статтю.

Чим люблять харчуватися поляки вдома та на роботі?

Більшість жителів Польщі заявили, що вони вважають за краще їсти домашні бутерброди з ковбасою на сніданок, а також суп та класичну свинячу відбивну з картоплею на вечерю. Це не означає, що нові інгредієнти не влаштувалися у польській кухні. Креветки або оливки, майже невідомі за часів Польської Народної Республіки, мають попит у майже половини населення. Однак у цьому відношенні вони безумовно поступаються місцем традиційним польським стравам.

Молоді люди найменше прив'язані до традицій. Особливо у великих містах, таких як Варшава, Вроцлав, Познань або Краків, піца, гамбургери та паста є улюбленими стравами 20-, 30-річних молодих людей, серед яких студенти локальних установ освіти та фахівці, які нещодавно вийшли на ринок праці.

У цій групі також більшість людей харчуються у ресторанах, або замовляють їжу на винос, враховуючи, що у деяких (учнів ВНЗ), є можливість отримувати знижку завдяки студентському ідентифікатору. Тенденція до використання гастрономічної пропозиції посилюється наприкінці тижня. Можна зробити висновок, що приготування їжі не є улюбленим заняттям молодих поляків, та після цілого тижня роботи вони не хотіли б виходити на кухню. Коли вони обідають у місті, в основному, вибирають місця з італійською або азійською кухнею, добре розташованих на польській кулінарній карті. Бари, де подають фаст-фуд, також популярні.

У дослідженні також розглядалися напої, що вживаються поляками. У чаю найбільше прихильників, хоча кожен десятий респондент вважає за краще каву. На жаль, на Віслі випивається величезна кількість підсолоджених напоїв — газованих та негазованих. Вода порівняно мало популярна. Замість цього зростає інтерес до свіжовичавлених соків. Це пов'язано зі зростаючою обізнаністю споживачів та їх попиту на органічні продукти з низьким ступенем перероблення. Аналогічна тенденція відноситься до їжі, що є гарною новиною, адже Польща є п'ятою країною в Європі за величиною харчових відходів. Попри те, якої з кухонь світу страва потрапляє на тарілку, вона повинно бути приготовлена зі свіжих якісних інгредієнтів.

Як властиво дбати студентам локальних установ освіти про харчування?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що студенти університетів Польщі досить зайняті у ВНЗ та додаткових заняттях. Зважаючи на це, вони часто харчуються тим, що попадається під руку: фастфуд (у тому числі веганські бургери), страви з університетської їдальні (гарне співвідношення ціна/якість), обіди/вечері у недорогих мережевих ресторанах, що мають часом спеціальні пропозиції для учнів освітніх структур. Якщо ж молоді люди прагнуть готувати самостійно, краще завчасно підшукати варіанти закупівель оф-онлайн за доступними цінами з високою якістю продуктів.

Отже, харчові звички поляків за роки не сильно змінилися. Швидше можна сказати, що до традицій приєдналися нові звички в їжі.

Що стосується молодих людей, у тому числі й студентів, вони часто вдаються до вуличної їжі, харчуванні у недорогих ресторанах, але вже багато хто переходить на ЗСЖ, оскільки хочуть зберегти фігуру та поліпшити здоров'я.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини