Отримання вищої освіти в Познані. Огляд міста

7211
Facebook Twitter
Отримання вищої освіти в Познані. Огляд міста

Одним з типово-студентських польських міст, що входить в рейтинг найвідоміших академічних містечок Польщі, вважається Познань. Відповідно, в цій статті ми розглянемо перспективи, що відкриває навчання в Познані.

З кожним роком, навчання в кращих університетах Польщі для українських студентів стає все більше популярним. Це обумовлено тим, що наші країни є сусідніми державами, тому студентам з України буде досить легко діставатися до місця навчання. Також, схожість культурних особливостей, мови — сприяє швидкій адаптації українських студентів в Польщі. Одним з типово-студентських польських міст, що входить в рейтинг найвідоміших академічних містечок Польщі, вважається Познань. Відповідно, в цій статті ми розглянемо перспективи, що відкриває навчання в Познані, та специфіку цього міста.

Основна інформація про Познань

Дане місто розташоване в західній частині Республіки Польща, в декількох годинах їзди від Варшави, а також у 270 км від Берліна, що дозволяє студентам, у вільний від навчання час, відвідати європейські столиці двох держав. Адміністративний центр Великопольського Воєводства — Познань, отримав міські права в 1253 році. Познань вважається п'ятим за величиною польським містом, з чисельністю, приблизно, 550,000 чоловік. Завдяки вдалому розташуванню міста, на перехресті торговельних шляхів, він, на даний момент, став розвиненим в індустріальній та економічній сфері.

Перспективи після навчання в познанських університетах

Як вище було згадано, Познань є великим університетським центром тому, вибір вищих навчальних закладів, спеціальностей — досить широкий. У цьому місті існує 27 університетів, серед яких 17 приватних ВНЗ. Кількість учнів в інститутах становить приблизно 120,000 студентів з різних країн та місцевих — це близько 22-25% від усього населення міста. ВНЗ, що знаходяться в Познані, входять в рейтинг кращих університетів Європи. Ось кілька з них: Університет Банківської Справи, Економічний Університет, Вища Школа Психології, Академія Готельного Бізнесу, Державний Університет ім. Адама Міцкевича. Далі, ми розглянемо основні перспективи, які надають познанські ВНЗ іноземним студентам, після навчання:

1. Головним привілеєм придбання вищої освіти в Польщі є отримання європейського диплома. Він котується у всіх західних країнах та робить Вас конкурентоспроможним фахівцем на європейському ринку праці.2. Познань має вельми низький рівень безробіття. Тому, завжди існує попит на професіоналів у різних галузях та випускник познанського університету не залишиться без роботи.3. Багато міжнародних ВНЗ Познані співпрацюють з німецькими, американськими, а також іншими іноземними університетами-партнерами. Тому, дана обставина відкриває можливість студенту проходити практику в іншій країні. Часто, після навчання ці ж компанії, в яких учні проходили практику, пропонують високооплачувані вакансії за фахом. Крім того, студенти можуть отримати подвійний диплом після закінчення познанського ВНЗ.4. Через близьке розташування з Німеччиною, у випускника університету є можливість побудувати успішну кар'єру в німецьких компаніях/організаціях.5. Крім того, Познань — це місто, де розвинена спортивна, туристична, культурна інфраструктури. Тому, в найбільші міжнародні спортивні компанії завжди потрібні кваліфіковані працівники. Також, для організації відомих джазових, музичних та кінофестивалів, концертів, що проходять на території Познані, необхідні співробітники з відповідною освітою.Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що Познань — ідеальне місто для здобуття вищої освіти. Також він перспективний для побудови кар'єри та подальшого життя. Проживання, харчування, дозвілля та інші витрати обходяться в два або три рази дешевше, ніж у Варшаві, та має ряд перспектив, що стосуються якості життя та освіти, які не поступаються столиці. Якщо Вам необхідна спокійна та доброзичлива атмосфера для навчання, то Познань — це оптимальний варіант для українських студентів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини