Втратили або у Вас вкрали паспорт в Європі. Розповідаємо, що робити?

9188
Facebook Twitter
Втратили або у Вас вкрали паспорт в Європі. Розповідаємо, що робити?

Закордонний паспорт був при Вас, і не можете його виявити, тоді стаття буде Вам корисною, адже ми розкриємо послідовність дій, при крадіжці або втраті документів, перебуваючи в цей час, в будь-якій країні Європи.

Втрата документів — прикра ситуація, яка приносить дискомфорт, попри локацію інцидента. Гірше, якщо їх свідомо вкрали, адже, в такому випадку, не відома мотивація злочинця. Коли крадіжка або втрата трапилася за кордоном, багато людей засмучуються, через незнання принципу дій в подібній ситуації, куди звертатися, та, що робити. Закордонний паспорт був при Вас, і не можете його виявити, тоді стаття буде Вам корисною, адже ми розкриємо послідовність дій, при крадіжці або втраті документів, перебуваючи в цей час, в будь-якій країні Європи.

Покрокова інструкція дій, при пропажі документів

Що робити, при втраті паспорта? Замість огляду красот міста, в яке Ви приїхали, доведеться відвідати державні установи, котрі допоможуть у вирішенні Вашого питання, та розкажуть, як діяти, щоб повернутися на батьківщину, безперешкодно. Переконавшись, що Ви не залишили документи в готелі або апартаментах, дотримуйтесь керівництва:

1. Зверніться у відділення поліції з відповідною заявою, при чому, отримаєте від них підтвердження того, що у Вас тепер немає в наявності паспорта. У деяких країнах, співробітники відділення можуть відмовити в його видачі, бо не знають, що це підтвердження потрібно для надання його в посольстві, тому відразу пишіть не про втрату, а про крадіжку. Тоді, на руках буде протокол, про подання відповідної заяви.

2. Прямуйте з протоколом в посольство. Попередньо зробіть дві фотографії 35 * 45 мм. Тепер, саме непросте, потрібно підтвердити свою особу, допоможе копія паспорта, або два-три громадянина з України (вашої рідної країни), які приїхали одним рейсом з Вами, та можуть засвідчити особу. Після врегулювання формальностей, буде надано свідоцтво про повернення, яке допоможе при поверненні на Батьківщину. Для отримання цього свідоцтва, потрібно заплатити консульський внесок, сума якого залежить від країни та казусного випадку, та може знаходитись у діапазоні від 20 до 100 євро.

3. Якщо всі дані зібрані, можна отримати свідоцтво про повернення, протягом одного дня, воно віддається особисто, або Вашому представнику. Якщо ідентифікація затягується, тоді процедура розтягнеться на кілька днів. Це свідоцтво дозволяє виїхати з країни, протягом 15-30 днів, з моменту видачі.

4. Після приїзду на Батьківщину, варто звернутися до відділу міграційної служби, та подати документи на новий паспорт. Термін розгляду запиту на новий закордонний паспорт займає 10-30 днів, з моменту передачі даних до відповідних інстанцій.

Поради для мандрівників в країни Європейського союзу

Ніхто не застрахований від ситуацій, при яких потрібно звернетися до державних органів країни, в яку направляється. Тому, перед поїздкою слід зробити наступні приготування:

  • випишіть телефони та адресу посольства, графік його роботи;
  • зробіть копію закордонного паспорта та завірте її у нотаріуса;
  • запишіть адресу поліції (найближче відділення до місця Вашого проживання);
  • зробіть скановані копії документів, збережіть їх на гаджеті та в електронній пошті;
  • прихопіть пару фотографій стандартного для документів розміру, 3.5*4.5 см.

Підбиваючи підсумки, варто підкреслити, що ситуація з втратою або крадіжкою паспорта може трапитися з кожним мандрівником. Якщо Ви замовляли тур в оператора, координатор може посприяти, при зборі та оформленні даних. Але, подорожуючи самостійно, фахівці UP-STUDY рекомендують не полінуватися зробити попередні приготування, у вигляді скану документів, та їх збереження, тоді, ніяка ситуація не зможе перешкодити насолоджуватися дозвіллям в європейських країнах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини