Найпопулярніші міста Європи для подорожей серед українців, які навчаються в Польщі

7782
Facebook Twitter
Найпопулярніші міста Європи для подорожей серед українців, які навчаються в Польщі

Стаття буде цікавою для всіх студентів іноземних ВНЗ через те, що ми розглянемо міста, які люблять відвідувати українські студенти польських установ вищої освіти.


Студенти з України, які обрали здобуття вищої освіти в Республіці Польща, отримують безліч переваг не тільки в аспектах, пов'язаних з навчанням та працевлаштуванням, а й в інших сферах життєдіяльності. Одним з таких позитивних моментів, як підказують фахівці UP-STUDY є можливість вільного переміщення зоною Шенгену. Це випливає з легального перебування на польській території, яке може бути на підставі національної польської візи категорії D або Карти Побиту. Згідно з даними документами, іноземний громадянин, що на законних підставах перебуває на території РП може подорожувати шенгенською зоною, протягом трьох місяців в півріччі. Стаття буде цікавою для всіх студентів іноземних ВНЗ через те, що ми розглянемо міста, які люблять відвідувати українські студенти польських установ вищої освіти.

Чому студенти європейських ВНЗ часто подорожують?

Є кілька аргументів на користь популярності туризму, серед студентів з України, які віддали перевагу ВНЗ РП, серед яких:

  • відсутність потреби оформлення додаткових дозволів на перетин кордону;
  • дешеві автобусні тури;
  • значно дешевші авіаперельоти, ніж на Батьківщині;
  • близькість столиць країн ЄС до Польщі, наприклад, з Вроцлава в Берлін всього 6 годин залізницею;
  • більшість українських студентів активно підробляють, тому можуть собі дозволити не тільки уік-енди в Європі, але й тривалі тури;
  • за законом заборонено працювати без потрібної візи, але, під час візитів в інші країни, ніхто не забороняє пройти співбесіду з потенційним роботодавцем, а через те, що квитки доступні, краще зустрінеться з ним віч-на-віч.

Відпочинок в Європі для студентів

Всі, хто навчаються в Польщі, швидше за все вже дослідили міста цієї країни, та бажають розширити свої горизонти, тим більше, що це так доступно. На сьогодні, в Німеччину можна дістатися за 4 євро в обидва боки. Якщо добре пошукати, то можна знайти такі лоукости у багато столиць. Найбільш відвідуваними є:

1. Берлін. Дістатися можна будь-яким видом транспорту (автобусом, літаком, поїздом). Через те, що траси в хорошому стані, автобусні тури найдешевші й дуже захоплюючі. Приїжджаючи до столиці Німеччини, варто почати огляд з такого драматичного місця, як Берлінська стіна. Ще, тут багато музеїв та соборів. Також, приверне увагу натуралістів берлінський зоопарк з безліччю тварин, які знаходяться на межі вимирання.

2. Париж. Чого коштує поїздка в Діснейленд?! Цей парк розваг не має обмежень за віком, і в 7 та в 27 можна знайти заняття до душі. Модники та модниці відвідують столицю Франції під час періоду найбільших знижок, тобто в січні та в липні.3. Прага. Прогулюючись Карловим мостом, усіма фібрами можна відчути, на скільки це древня та важлива будова, перший камінь в яку вклав сам Карл IV. Старомістська площа, яка є серцем празького старого міста, зачаровує своєю величчю, також вражають і історичні будівлі, що знаходяться навколо. Але перлом цього великого граду можна назвати святе для чехів місце — Собор Святого Віта, шпилі якого тягнуться до неба, а фасади прикрашені мереживом кам'яного різьблення.

Підсумовуючи зазначимо, що в ЄС багато незвіданих українцями красот, які тепер можуть відвідати студенти з України, котрі навчаються в польських вищих навчальних закладах. Насправді, якщо Ви тільки складаєте плани на свою освіту, тоді не варто зволікати, вибираючи один з університетів РП, Ви отримаєте набагато більше, ніж просто європейський диплом. Вся Європа буде Вам доступна, як для подорожей, так і для вдалого працевлаштування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини