Найпопулярніші міста Європи для подорожей серед українців, які навчаються в Польщі

8215
Facebook Twitter
Найпопулярніші міста Європи для подорожей серед українців, які навчаються в Польщі

Стаття буде цікавою для всіх студентів іноземних ВНЗ через те, що ми розглянемо міста, які люблять відвідувати українські студенти польських установ вищої освіти.


Студенти з України, які обрали здобуття вищої освіти в Республіці Польща, отримують безліч переваг не тільки в аспектах, пов'язаних з навчанням та працевлаштуванням, а й в інших сферах життєдіяльності. Одним з таких позитивних моментів, як підказують фахівці UP-STUDY є можливість вільного переміщення зоною Шенгену. Це випливає з легального перебування на польській території, яке може бути на підставі національної польської візи категорії D або Карти Побиту. Згідно з даними документами, іноземний громадянин, що на законних підставах перебуває на території РП може подорожувати шенгенською зоною, протягом трьох місяців в півріччі. Стаття буде цікавою для всіх студентів іноземних ВНЗ через те, що ми розглянемо міста, які люблять відвідувати українські студенти польських установ вищої освіти.

Чому студенти європейських ВНЗ часто подорожують?

Є кілька аргументів на користь популярності туризму, серед студентів з України, які віддали перевагу ВНЗ РП, серед яких:

  • відсутність потреби оформлення додаткових дозволів на перетин кордону;
  • дешеві автобусні тури;
  • значно дешевші авіаперельоти, ніж на Батьківщині;
  • близькість столиць країн ЄС до Польщі, наприклад, з Вроцлава в Берлін всього 6 годин залізницею;
  • більшість українських студентів активно підробляють, тому можуть собі дозволити не тільки уік-енди в Європі, але й тривалі тури;
  • за законом заборонено працювати без потрібної візи, але, під час візитів в інші країни, ніхто не забороняє пройти співбесіду з потенційним роботодавцем, а через те, що квитки доступні, краще зустрінеться з ним віч-на-віч.

Відпочинок в Європі для студентів

Всі, хто навчаються в Польщі, швидше за все вже дослідили міста цієї країни, та бажають розширити свої горизонти, тим більше, що це так доступно. На сьогодні, в Німеччину можна дістатися за 4 євро в обидва боки. Якщо добре пошукати, то можна знайти такі лоукости у багато столиць. Найбільш відвідуваними є:

1. Берлін. Дістатися можна будь-яким видом транспорту (автобусом, літаком, поїздом). Через те, що траси в хорошому стані, автобусні тури найдешевші й дуже захоплюючі. Приїжджаючи до столиці Німеччини, варто почати огляд з такого драматичного місця, як Берлінська стіна. Ще, тут багато музеїв та соборів. Також, приверне увагу натуралістів берлінський зоопарк з безліччю тварин, які знаходяться на межі вимирання.

2. Париж. Чого коштує поїздка в Діснейленд?! Цей парк розваг не має обмежень за віком, і в 7 та в 27 можна знайти заняття до душі. Модники та модниці відвідують столицю Франції під час періоду найбільших знижок, тобто в січні та в липні.3. Прага. Прогулюючись Карловим мостом, усіма фібрами можна відчути, на скільки це древня та важлива будова, перший камінь в яку вклав сам Карл IV. Старомістська площа, яка є серцем празького старого міста, зачаровує своєю величчю, також вражають і історичні будівлі, що знаходяться навколо. Але перлом цього великого граду можна назвати святе для чехів місце — Собор Святого Віта, шпилі якого тягнуться до неба, а фасади прикрашені мереживом кам'яного різьблення.

Підсумовуючи зазначимо, що в ЄС багато незвіданих українцями красот, які тепер можуть відвідати студенти з України, котрі навчаються в польських вищих навчальних закладах. Насправді, якщо Ви тільки складаєте плани на свою освіту, тоді не варто зволікати, вибираючи один з університетів РП, Ви отримаєте набагато більше, ніж просто європейський диплом. Вся Європа буде Вам доступна, як для подорожей, так і для вдалого працевлаштування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини