Вроцлав — столиця Силезії та місто студентів

9335
Facebook Twitter
Вроцлав — столиця Силезії та місто студентів

Дана стаття буде цікавою та пізнавальною всім людям, які цікавляться специфікою іноземних міст, а також студентам, які планують навчання за кордоном через те, що ми розглянемо славне місто Вроцлав.

Вроцлав — місто, з більш ніж тисячолітньою історією, який за час існування змінив безліч назв, та зміг винести статути різних правителів. Один з найбільших міст Республіки Польща, він є столицею Нижньосилезького воєводства. Різноманітні джерела, історичні згадки, легенди та перекази вказують на дати заснування, які трохи відрізняються, але, більш вірогідним можна вважати Х століття 1000 рік нашої ери, коли місто вперше з'явилося під назвою Wrocisław, пізніше скорочений поляками до Wrocław. Бувши одним з найтепліших польських міст, він приваблює щорічно тисячі туристів та сотні тисяч студентів. Дана стаття буде цікавою та пізнавальною всім людям, які цікавляться специфікою іноземних міст, а також студентам, які планують навчання за кордоном через те, що ми розглянемо славне місто Вроцлав, з його культурними надбаннями, центрами бізнесу, та іншими переважними особливостями.

Wrocław в цифрах. Відмінні особливості

Незаперечно, це одне з найкрасивіших міст не тільки Польщі, а й в західній Європі, який уподобали для проживання майже 637 700 жителів, як польського походження, так і іноземців, котрі вирішили облаштовувати свій побут в цьому архітектурному куточку. Розташовується на берегах Одер, в двадцяти шести милях від Судецьких гір. Місто поділяється на 48 островів, фактично — це райони, які мають свою історію та пам'ятники культури. В одних районах пам'ятники епохи Бароко зустрічаються з будівлями в готичному стилі, в інших, поруч знаходяться архітектурні будови нового тисячоліття зі скла та металу з будинками епохи Відродження. Історія цього старовинного міста складна та заплутана, бо воно розташовувалося між споконвічно різними етнічними областями, та було «невіддільною» частиною декількох держав, серед яких: Польща, Німеччина, Чехія, Австрія.

Саме завдяки цим та іншим особливостям, коли місто вже стало законною частиною Республіки Польща, воно таке важливе та цінне. Близькість до столиць Європейських країн, а також те, що тут облаштували свої центральні офіси великі світові корпорації, робить його комфортним та перспективним в плані навчання, працевлаштування, ведення бізнесу, зайняття підприємницькою та дослідницькою діяльністю.

Вроцлав — мультикультурна батьківщина студентів

Навчатися в цьому чудовому та культурному центрі — одне задоволення та безапеляційні перспективи. Тут здобувають вищу освіту понад 130 тисяч осіб, що становить 20.63% від загальної чисельності населення. Європейський диплом, вартість якого може бути посильна навіть людям із середнім достатком, високо цінуються не тільки польськими, а й, особливо, іноземними роботодавцями. Тут розташовані тридцять установ вищої освіти державної та приватної форми власності. Більшість з них займають високі рейтинги в загальнопольських та європейських списках. Через те, що Вроцлав сміливо можна назвати логістичним, культурним, науковим та студентським центром, вчитися тут дуже легко, через можливість влаштуватися на підробіток, та з університетської лави отримувати практичні навички. Також, після отримання диплома шанс швидко працевлаштуватися дуже високий, 9 з 10 випускників знаходять перспективне місце з хорошим окладом, в перші ж місяці, після ВНЗ.

Якщо Ви націлені на нові горизонти, тоді влаштуватися на роботу в будь-яку з країн Європейського союзу, наприклад, в Німеччину, Великобританію, також досить нескладне завдання. Врахуйте, що вроцлавські приватні вищі навчальні заклади мають налагоджені контакти з іноземними роботодавцями, та активно просувають своїх студентів на вакантні місця тому, будьте розважливі, вибираючи форму власності вищого навчального закладу.Отже, Вроцлав — одне з кращих міст, як для життя, так і для навчання з подальшим працевлаштуванням. Висока якість життя та освіти в тандемі з низькими цінами на побут та навчання, робить його прикладом європейського розвиненого міста, з цивілізованим суспільством. Ви ніколи не пошкодуєте, приїхавши в цю силезійськую столицю на день, або на роки, адже тут можна знайти не тільки пам'ятники та нові знайомства, а і їжу для розуму, яка буде годувати Вас протягом довгих років.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини