Європейські фонди для бізнесу — де шукати субсидії

7794
Facebook Twitter
Європейські фонди для бізнесу — де шукати субсидії

Сімейний бізнес набуває все більшого значення. У цій статті ми розповімо про сильні та слабкі сторони сімейного бізнесу, про допомогу малим та середнім підприємствам, а також про те, як подати заявку до європейських фондів.

Сімейний бізнес набуває все більшого значення. В епоху потужних та часто неназваних корпорацій, сімейним підприємствам все більше довіряють клієнти та партнери. Сприятливі умови означають, що з року у рік приходять сімейні підприємства. В Європейському Союзі вони складають близько 75% всіх компаній. У Польщі їх набагато менше, всього 36%. Європейські фонди можуть поліпшити ситуацію. Довіра клієнтів — великий актив сімейного бізнесу. Труднощі людських ресурсів та низька схильність до інновацій є загрозою. Чи можуть допомогти європейські фонди? З огляду на те, що українці часто відправляються до Польщі для отримання якісної освіти та подальшої організації діяльності та побуту, подібна інформація може стати у пригоді багатьом іноземцям у РП, втім, як і резидентам країни, які шукають інвестицій для старту чи підтримки своєї сімейної справи.

Сильні та слабкі сторони сімейного бізнесу

Перевагою сімейного бізнесу є турбота про добре ім'я, прихильність до традицій та визнання у місцевому середовищі. Глобальні бренди, котрі борються за клієнтів, використовують маркетингові заходи, щоб зробити їх схожими на ті, які передаються від батька до сина.

Світ реклами сповнений історій, які передбачають, що велике міжнародне підприємство підтримується міфічним дідусем, батьком або дядьком. Проте, невеликі сімейні підприємства як і раніше мають перевагу перед розширеними корпораціями. Їх сила у дійсності.

Які недоліки сімейних підприємств? Часто буває складно не переносити проблеми компанії в особисте життя та навпаки. Інша проблема, яку помічають польські сімейні підприємства, — це нестача висококваліфікованих кадрів, готових працювати на невеликому

підприємстві. Перешкодою на шляху розвитку бізнесу є відсутність інновацій, тому що, хоча традиції дуже важливі для компаній такого типу, важко конкурувати на дуже вимогливому, сучасному ринку без сучасних технологій та бізнес-рішень.

Європейські фонди — допомога малим та середнім підприємствам

На даний час — коли допомога, пропонована європейськими фондами, в основному спрямована на мікро-, малі та середні компанії, саме час до них звернутися. Заявки на співфінансування, представлені сімейними підприємствами, також мають друге обґрунтування — необхідність впровадження інноваційних рішень.

Потреби сімейних підприємств задовольняються коштом грантів на інновації та дослідження та розробки (НДДКР). Вони можуть бути отримані у рамках програм «Інтелектуальний розвиток», «Східна Польща» або регіональних програм.

Ідеальним рішенням для сімейного бізнесу, який бореться з нестачею кваліфікованого персоналу, є засоби для навчання або післядипломної освіти співробітників.

Сімейні підприємства, які планують вихід на закордонні ринки, можуть бути зацікавлені у засобах Польського агентства з розвитку підприємництва та Програми Східної Польщі. Вони призначені для підготовки та реалізації бізнес-моделі, адаптації продуктів, каналів збуту та проведення промо-акцій, відповідних перевагам іноземних клієнтів.

Як подати заявку на європейські фонди?

У попередні роки популярною формою підтримки була безповоротна допомога (субсидії). Сьогодні більше уваги приділяється кредитам. Завдяки цьому, фонди ЄС, що обертаються, можуть підтримати більше підприємств. Як проходить процес звернення за підтримкою на практиці? Фахівці UP-STUDY пропонують слідувати цьому на прикладі інноваційних конкурсів.

Результатом конкурсів на інновації є поворотна та безповоротна допомога. Їх сума досягає навіть декількох десятків мільйонів євро. Компанії, зацікавлені у безповоротній допомозі, що полягає у частковому погашенні технологічного кредиту з фондів ЄС, можуть звернутися за технологічним бонусом. Заявки на цей вид підтримки приймаються BGK.

Компанії, які вкладають кошти у дослідження та розробки, власні або придбані в інших організацій, можуть скористатися співфінансуванням. Інновації мають бути частиною національних інтелектуальних спеціальностей, а результатом їх впровадження повинні бути продукти або послуги, які є інноваційними або значно поліпшеними у порівнянні з пропонованими раніше у країні.

Підсумовуючи, зауважимо, що частка підтримки у загальних прийнятних витратах залежить від багатьох факторів, включаючи регіон, в якому працює компанія, або її розмір. Варто знати, що мікро та малі компанії мають найвищі шанси на максимальну частку коштів з Європейського Союзу. Підприємці, які хочуть дізнатися, як подати заявку на європейські фонди у своєму регіоні, повинні зв'язатися з інформаційними центрами за місцем ведення діяльності.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини