Вроцлав — столиця Силезії та місто студентів

9755
Facebook Twitter
Вроцлав — столиця Силезії та місто студентів

Дана стаття буде цікавою та пізнавальною всім людям, які цікавляться специфікою іноземних міст, а також студентам, які планують навчання за кордоном через те, що ми розглянемо славне місто Вроцлав.

Вроцлав — місто, з більш ніж тисячолітньою історією, який за час існування змінив безліч назв, та зміг винести статути різних правителів. Один з найбільших міст Республіки Польща, він є столицею Нижньосилезького воєводства. Різноманітні джерела, історичні згадки, легенди та перекази вказують на дати заснування, які трохи відрізняються, але, більш вірогідним можна вважати Х століття 1000 рік нашої ери, коли місто вперше з'явилося під назвою Wrocisław, пізніше скорочений поляками до Wrocław. Бувши одним з найтепліших польських міст, він приваблює щорічно тисячі туристів та сотні тисяч студентів. Дана стаття буде цікавою та пізнавальною всім людям, які цікавляться специфікою іноземних міст, а також студентам, які планують навчання за кордоном через те, що ми розглянемо славне місто Вроцлав, з його культурними надбаннями, центрами бізнесу, та іншими переважними особливостями.

Wrocław в цифрах. Відмінні особливості

Незаперечно, це одне з найкрасивіших міст не тільки Польщі, а й в західній Європі, який уподобали для проживання майже 637 700 жителів, як польського походження, так і іноземців, котрі вирішили облаштовувати свій побут в цьому архітектурному куточку. Розташовується на берегах Одер, в двадцяти шести милях від Судецьких гір. Місто поділяється на 48 островів, фактично — це райони, які мають свою історію та пам'ятники культури. В одних районах пам'ятники епохи Бароко зустрічаються з будівлями в готичному стилі, в інших, поруч знаходяться архітектурні будови нового тисячоліття зі скла та металу з будинками епохи Відродження. Історія цього старовинного міста складна та заплутана, бо воно розташовувалося між споконвічно різними етнічними областями, та було «невіддільною» частиною декількох держав, серед яких: Польща, Німеччина, Чехія, Австрія.

Саме завдяки цим та іншим особливостям, коли місто вже стало законною частиною Республіки Польща, воно таке важливе та цінне. Близькість до столиць Європейських країн, а також те, що тут облаштували свої центральні офіси великі світові корпорації, робить його комфортним та перспективним в плані навчання, працевлаштування, ведення бізнесу, зайняття підприємницькою та дослідницькою діяльністю.

Вроцлав — мультикультурна батьківщина студентів

Навчатися в цьому чудовому та культурному центрі — одне задоволення та безапеляційні перспективи. Тут здобувають вищу освіту понад 130 тисяч осіб, що становить 20.63% від загальної чисельності населення. Європейський диплом, вартість якого може бути посильна навіть людям із середнім достатком, високо цінуються не тільки польськими, а й, особливо, іноземними роботодавцями. Тут розташовані тридцять установ вищої освіти державної та приватної форми власності. Більшість з них займають високі рейтинги в загальнопольських та європейських списках. Через те, що Вроцлав сміливо можна назвати логістичним, культурним, науковим та студентським центром, вчитися тут дуже легко, через можливість влаштуватися на підробіток, та з університетської лави отримувати практичні навички. Також, після отримання диплома шанс швидко працевлаштуватися дуже високий, 9 з 10 випускників знаходять перспективне місце з хорошим окладом, в перші ж місяці, після ВНЗ.

Якщо Ви націлені на нові горизонти, тоді влаштуватися на роботу в будь-яку з країн Європейського союзу, наприклад, в Німеччину, Великобританію, також досить нескладне завдання. Врахуйте, що вроцлавські приватні вищі навчальні заклади мають налагоджені контакти з іноземними роботодавцями, та активно просувають своїх студентів на вакантні місця тому, будьте розважливі, вибираючи форму власності вищого навчального закладу.Отже, Вроцлав — одне з кращих міст, як для життя, так і для навчання з подальшим працевлаштуванням. Висока якість життя та освіти в тандемі з низькими цінами на побут та навчання, робить його прикладом європейського розвиненого міста, з цивілізованим суспільством. Ви ніколи не пошкодуєте, приїхавши в цю силезійськую столицю на день, або на роки, адже тут можна знайти не тільки пам'ятники та нові знайомства, а і їжу для розуму, яка буде годувати Вас протягом довгих років.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини