Волонтерство — спосіб отримати досвід роботи

6060
Facebook Twitter
Волонтерство — спосіб отримати досвід роботи

Існує цілий ряд переваг, можливостей та навичок, які можна отримати під час цього. Як воно може допомогти у професійній кар'єрі? Обговоримо це у даній статті.

Що зазвичай приходить на розум, коли чується слово волонтерство? Деякі, ймовірно, все ще думають з точки зору важкої роботи без оплати або багатьох втрачених годин без прибутку. Варто погодитися з твердженням про те, що завдяки волонтерству є можливість внести неймовірні зміни у життя багатьох людей. Давайте також пам'ятати, що волонтерство не працює тільки в одному напрямку. Існує цілий ряд переваг, можливостей та навичок, які можна отримати під час цього. Як воно може допомогти у професійній кар'єрі? Обговоримо це у даній статті

Чи можна з'явитися на ринку праці та отримати професійний досвід, роблячи щось гарне для суспільства? Волонтерство частіше розуміється як безкорислива допомога, що надається на благо інших. Але, це не означає, що, допомагаючи суспільству, Ви не можете допомогти собі! Волонтери досі рідко говорять про користь справи для себе.

Волонтерство як професійний досвід

Безкорислива готовність допомогти та зробити щось хороше позитивно говорить про волонтерів, як про хороших співробітників. Відповідальність та доброчинність є важливими характеристиками, які вкрай бажані для роботодавця. Волонтерство — це ознака того, що Ви амбітні, заслуговуєте довіри, віддані тому, що робите, та маєте досвід роботи з іншими людьми. Ви виділяєтеся як людина з широкими інтересами, відкрита та чуйна до проблем суспільства.

Волонтерство — відмінний спосіб отримати досвід роботи, поліпшити власну ринкову вартість та встановити контакти з бізнес-спільнотою. Можливість отримати практичний досвід, покращити навички та придбати відповідну професійну кваліфікацію часто може виявитися неоціненною для кар'єри.

Досвід, отриманий під час волонтерства, зміцнює репутацію та дає можливість працювати над проектами, які безпосередньо цікавлять. Потенційний роботодавець бачить у такій особистості віддану людину, сповнену ентузіазму та готовності діяти. Участь у різних програмах — це прекрасна можливість отримати бажані контакти, у тому числі й у тій галузі, з якою хочеться пов'язати своє майбутнє.

Часто трапляється, що волонтерство — це єдина можливість для прямого співробітництва з досвідченими фахівцями та, отже, для навчання у кращих. Може також виявитися, що після завершення добровільної роботи роботодавець вибере довгострокове співробітництво або постійну роботу.

Навички, які допоможе розвинути волонтерство

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що є ряд навичок, які можна придбати під час волонтерства, серед яких варто згадати:

  • дуже строгі галузеві навички;
  • вміння працювати у команді;
  • управління командою;
  • пошук несправностей;
  • навички адаптації;
  • управління проектом;
  • міжособистісне спілкування;
  • вміння планувати та встановлювати пріоритети;
  • навички продажів;
  • тайм менеджмент;
  • звітність.

Пам'ятайте, що так звані м'які навички, які можна придбати під час такої практики високо цінуються роботодавцями.

Отже, волонтерство — відмінний спосіб показати майбутнім роботодавцям, що Ви повністю здатні до командної роботи та можете співпрацювати з іншими. Хоча це здається надзвичайно простим, робота у команді — справжній виклик, особливо якщо взяти до уваги культурні відмінності. Волонтерство за кордоном або у міжнародному середовищі — це прекрасна можливість показати, що Ви не тільки здатні адаптуватися до життя у новому місці, далеко від дому, але також можете успішно працювати з людьми, чиї погляди та спосіб життя часто дуже кардинально відрізняється.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини