Все більше пропозицій віддаленої роботи у Польщі. Як це стане у пригоді студентам польських ВНЗ?

6432
Facebook Twitter
Все більше пропозицій віддаленої роботи у Польщі. Як це стане у пригоді студентам польських ВНЗ?

У цій статті ми розповімо, як саме зростання пропозицій про віддалену діяльність допоможе студентам отримати матеріальну незалежність.

Нові технології дозволяють працювати з будь-якої точки світу, в якій комфортно перебувати співробітнику польської компанії. Вже 60% працівників, залучених на території РП, можуть виконувати свої обов'язки поза офісом. Фахівці UP-STUDY перевірили, в яких секторах з'являються пропозиції про віддалену роботу. Також статтю варто прочитати учням (як резидентам, так і іноземцям) польських університетів, оскільки ми розповімо, як саме зростання пропозицій про віддалену діяльність допоможе студентам отримати матеріальну незалежність.

Як складається ситуація у Польщі з віддаленою зайнятістю?

Розглядаючи питання, варто зауважити, що з кожним роком у цій європейській державі збільшується кількість українців, оскільки наші співвітчизники, прагнучи розвиватися у більш стабільній країні, переїжджають до Польщі для набуття освіти, відкриття та перезапуску бізнесу, з метою тривалого працевлаштування та з інших причин. Говорячи про віддалену роботу, підкреслимо, що хоча у Польщі її формула все ще не так поширена, як на Заході, останнє дослідження, проведене Майклом Пейджем, показує, що шість з десяти співробітників мають можливість виконувати свої обов'язки поза офісом. Кожен третій респондент (33%) використовує цей привілей як мінімум 4 рази на місяць та 35% не з'являється в офісі у середньому один раз на місяць.

Це, варто уточнити, не рахуючи підробітків, таких як натискання на

оголошення, анкети, опитувальники та інші подібні заходи, пов'язані з фізичною жахливо нудною роботою за копійки. Ми говоримо про серйозні пропозиції віддаленої роботи — за розумну зарплату, з гарантією повної зайнятості на основі трудового договору або B2B.

Хто може працювати віддалено у 2019 році?

За останніми даними міжнародного агентства зайнятості Рандстад, підготовленими на прохання школи Kodilla.com онлайн програмування, тепер найбільш часто працюють віддалено — торгові представники, менеджери. Простіше кажучи, це люди, які виконують більшість обов'язків у сфері менеджменту та мають прямий контакт з клієнтами.

Людям, які займаються прямими продажами, придбанням або постійним обслуговуванням клієнтів, набагато простіше виконувати певні офісні та адміністративні завдання за межами компанії, хоча пропозиції з віддаленої роботи також застосовні до інших професій. Безліч цільових пропозицій для творчої індустрії, графічних дизайнерів, копірайтерів, спеціалістів з соціальних медіа або перекладачів.

Цікаво відзначити, що у деяких галузях, особливо у сфері інформаційних технологій, робота поза офісом є нормою. 7 з 10 вакансій для ІТ-фахівців, які є у рекламній базі, містять пропозиції щодо віддаленої роботи.

Як студентам польських університетів отримати незалежність завдяки віддаленій зайнятості?

Все просто, люди, які не можуть працювати в офісі або бути залученими на весь день, використовують пропозиції про віддалену роботу. Ось тут мова йде, найчастіше, про студентів, але також і людей, що знаходяться у декретній, батьківській та навчальній відпустках. Більшість пропозицій роботи стосуються підтримки електронної комерції, офісних та аналітичних процесів. Працюючи у вільний від занять час, причому, не виходячи з дому, можна не тільки отримувати дохід, якого вистачить на покриття поточних витрат, але й забезпечити своє майбутнє, наприклад, накопичивши на власне житло або відкриття бізнесу.

Підсумовуючи, є сенс зауважити, що той же принцип входить й у сферу освіти. Все більше курсів та тренінгів можна проводити, не виходячи з дому, через Інтернет.

Дистанційна робота має багато переваг, серед яких більш гнучкий графік, скорочення витрат на транспорт, харчування та інші дрібниці, але вона підходить не кожному, оскільки вимагає, крім знання професії, вміння організувати робочий час, а також великий рівень концентрації та зібраності. Тому зважуватися на подібний крок варто тільки ретельно зваживши всі за та проти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини