Неефективний набір або великі помилки консультантів з кар'єри у Польщі

8350
Facebook Twitter
Неефективний набір або великі помилки консультантів з кар'єри у Польщі

Низьке безробіття, конкуренція між компаніями та RODO ускладнюють співробітникам HR пошук кандидатів на роботу у компанії РП. У статті ми вкажемо на 7 помилок HR-менеджерів, які роблять набір неефективним.

Низьке безробіття, конкуренція між компаніями та RODO ускладнюють співробітникам HR пошук кандидатів на роботу у компанії Республіки Польща. Коли потенційний співробітник з'являється на співбесіду, виникає необхідність заохочувати його прийняти пропозицію. На жаль, рекрутери часто забувають, що вони є обличчям компанії та повинні діяти відповідно до високих стандартів. Інформація буде цікава для учасників польського та міжнародного ринків праці, а також студентів польських університетів, які бажають знайти підробіток, адже з рекрутером доведеться зіткнутися кожному, хто бажає знайти роботу. У статті ми вкажемо на 7 помилок HR-менеджерів, які роблять набір неефективним.

ТОП-7 помилок, що здійснюються рекрутерами при пошуку кандидата на посаду

1. Надмірна чесність: мені потрібно знайти когось для цієї посади, бос дав мені місяць або він звільнить мене. Така незвичайна сповідь може відштовхнути від навіть найперспективнішої посади. У більшості випадків, подібні слова рекрутера можуть бути пов'язані з деспотичністю боса, тому мало хто погодиться на такий варіант.

2. Брак дипломатії: що за манери! Останній кандидат не підійшов, спробуймо знову. Скорочення дистанції, неформальний характер співбесіди під час приймання та відсутність дипломатії — це мода, яка надмірно переважала серед вербувальників.

3. Хамелеон HR-івці: поговорімо про це трохи. Рекрутери, які показують дві особи під час розмови, справляють жахливе враження на кандидатів.

4. Відсутність толерантності: це звучить дивно для Вашого імені. Буває, що вербування має міжнародний вимір, та найчастіше доводиться зважати на те, що кандидат буде мати іноземне ім'я. Коментування цього аспекту може істотно зменшити досягнення компанії в очах кандидата. Рекрутер — це людина, яка повинна представляти високу чутливість та знати принципи толерантності.

5. Непотрібна іронія: Ви занадто високо цінуєте свою компетентність. Не кожен може говорити про гроші, але ця слабкість не повинна відноситися до вербувальників. Під час однієї співбесіди ставилося стандартне запитання: скільки Ви хотіли б заробити? У той момент, коли кандидат на посаду (з вищою освітою, семирічним досвідом та дуже хорошими знаннями англійської та німецької мов) озвучив суму, рекрутер сказав: «Я не дуже ціную подібні компетенції». Образлива форма коментаря перетнула шанс HR найняти хорошого співробітника.

6. Питання на автоматі: Чому Ви хотіли б працювати з нами?Коли кандидат чує це питання, він починає насторожуватися. Особливо це бентежить, якщо компанія сама запросила кандидата на співбесіду. Це приклад досить нетактовного та ледачого питання, яке не слід ставити рекрутерам з високою компетенцією. В іншому випадку, такий набір не може бути успішним.

7. Неприйнятні твердження: Набір персоналу має два етапи. Переможцем етапу стане найкрасивіша людина з представлених кандидатів. Це, як мінімум, непрофесійно, адже приходячи на посаду асистента, менеджера, касира, будь-яку іншу, у першу чергу повинна оцінюватися компетенція та додаткові навички, але не зовнішні переваги.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що набір на роботу — це трек з перешкодами не тільки для кандидата, але й для HR. Покоління працівників, економічні умови та способи пошуку співробітників — змінюються. Багато що змінилося через РОДО, тому адаптуватися доведеться як вербувальникам, так і кандидатам на тимчасову або довгострокову роботу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини