Вихідні у Щецині. Цікаві місця, які необхідно відвідати кожному

20336
Facebook Twitter
Вихідні у Щецині. Цікаві місця, які необхідно відвідати кожному

Дану статтю не можна залишити без уваги затятим мандрівникам та студентам з України, які хочуть провести цікаво свої вихідні.

Щецин, розташований на північному заході Республіки Польща, є столицею Західно-Поморського воєводства та великим портовим містом. Місцеві жителі називають Щецин «Маленьким Парижем», та це недарма. Всупереч тому, що під час війни у 1944 році, місто було повністю зруйноване, сьогодні, стараннями його жителів, воно стало культурним центром з безліччю цікавих пам'яток, старовинних будівель, храмів з неймовірною архітектурою та особливою атмосферою, яка надихає на тривалі піші прогулянки. Інфраструктура міста дивує туристів різноманітністю стилів будівель та незвичайним способом забудови через численні канали/річки. З висоти пташиного польоту, Щецин нагадує кровоносну систему людини. Дану статтю не можна залишити без уваги затятим мандрівникам та студентам з України, які хочуть провести цікаво свої вихідні.

Що варто подивитися у Щецині?

Влада міста подбали про туристів, які вперше приїжджають у Щецин. Для мандрівників по всій території міста на тротуарах вулиць намальовані пунктиром червоні лінії. Ці лінії ведуть туристів до основних міських визначних пам'яток. Початок пунктир бере біля залізничного вокзалу та веде до 42 історичних спадщин Щецина. Деякі з головних визначних пам'яток ми розглянемо нижче:

1. Штеттинським замок. Він розташований на березі річки Одра та є колишньою резиденцією герцогів Померанських. Замок неодноразово піддавався перебудовам, реставраціям та іншим ремонтним роботам з відновлення. Однак, не дивлячись на велику кількість реставрацій, будівля збереглася у первісному вигляді. Фасад замку пофарбований у білий колір та прикрашений ліпниною з геометричних фігур. Його дах покритий сірою черепицею, а купол веж замку, на яких знаходяться

оглядові майданчики, вистелена листовим металом. Сьогодні, на території цієї пам'ятки проходять різні культурні заходи, фестивалі за участю, як закордонних, так і польських артистів, наукові конференції, виставки. Також, у замку розташований музей, в якому знаходяться старовинний годинник 16-17 століття та сонячний мозаїчний годинник.

2. Набережна Вали Хороброго — це візитна картка міста. Вона була названа на честь польського князя Болеслава Хороброго. Набережна Щецина виконана у вигляді панорамних терас, з яких відкривається неймовірний краєвид на річку, кораблі та місто. Довжина цих терас становить 500 метрів. Раз на рік на набережній проходить фестиваль вітрильників. Всією шириною Одри пливуть кораблі, схожі на старовинні вітрильні судна для мореплавців. Крім того, на бульварі Вали Хороброго, туристи зможуть взяти прогулянкове судно та оглянути архітектуру Щецина з боку моря.

3. Червона Ратуша або Нова Ратуша. Будівля є однією з найбільш впізнаваних пам'яток Щецина. Ратуша відрізняється ефектним та незвичайним оформленням фасаду у неоготичному стилі, прикрашеним балконами, гербами та різьбленими фігурами, що символізують джерела процвітання міста. Сьогодні, у Новій Ратуші розташовані муніципальні морські установи.

У висновку, ми можемо відзначити, що Щецин — це не тільки суднобудівний, промисловий, машинобудівний центр Польщі, а й місто з цікавими пам'ятками, культурними заходами та мальовничою природою. Фахівці UP-STUDY рекомендують мандрівникам включити Щецин до туристичного маршруту Республікою Польща. Через близьке розташування міста до кордону, щорічно його відвідує більше ніж 400 тис. туристів з Німеччини, Данії, Швеції та інших країн світу. Дістатися до Щецина можливо повітряним, залізничним транспортом, а також автобусом та судном на підводних крилах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини