Фестивалі у польських містах: який та чим славиться?

8239
Facebook Twitter
Фестивалі у польських містах: який та чим славиться?

Життя студентів Республіки Польща веселе та надзвичайно насичене, адже крім навчання є маса заходів, які дозволяють провести час не тільки приємно, але й корисно.

Життя студентів Республіки Польща веселе та надзвичайно насичене, адже крім навчання є маса заходів, які дозволяють провести час не тільки приємно, але й корисно. Дана держава ревно охороняє та шанує традиції, котрі сформувалися за століття, а жителі вміють влаштовувати такі свята, участь в яких залишається у пам'яті на довгий час. Щорічно, у різних польських містах відбуваються фестивалі, присвячені стародавнім обрядам, приурочені до важливих для жителів країни дат чи покликані розвивати культуру. А скільки тут подій, присвячених різним музичним жанрам: класиці, сучасній музиці, органним творам та пісенним напрямкам? Крім цього, улюбленими для поляків та гостів країни є етнічні фестивалі. Словом, кожен охочий зможе знайти захід до душі, а у поточній статті ми представимо огляд головних подій цього року, які відбудуться на території польської держави.

Найбільш яскраві фестивалі та масові гуляння 2019 року

1. Noc Świętojańska w Poznaniu. 24.06 є ніччю на Івана Купала, яку святкують багато слов'янських народів. У цей час, польські громадяни, які вже котрий рік дотримуються традиції, збираються біля води, запалюють багаття та запускають у небо десятки тисяч ліхтариків. Познанський захід, що проходить у ніч з 23 на 24 липня, справляє незабутнє враження, тому хоч раз у житті його варто відвідати кожному.

2. Boże Ciało w Łowiczu. Велике свято «Божого тіла». Воно є офіційним вихідним, а віддають данину йому вже майже 700 років. У Лодзінському воєводстві, у місті Ловиче, крім відвідування меси, люди виходять на вулиці у традиційному вбранні та йдуть почесною ходою.

3. Chmielaki Krasnystaw — фестиваль хмелю у Красноставі. Він проходить наприкінці серпня та триває кілька днів, під час яких, у всіх учасників є можливість отримати насолоду від найнеймовірніших сортів пива.

Своєрідна відповідь Октоберфесту Німеччини, він збирає десятки тисяч туристів з усього світу та об'єднує їх для загальних веселощів.

4. Truskawkobranie Kaszubskie — один з «смачних» фестивалів Польщі, адже мова йде про свято полуниці. У маленькому польському куточку Бродниця Гурна, збираються любителі цієї ягоди, та насолоджуються не тільки винятковими десертами, але й різними концертами, конкурсами та іншими видами розваг.

5. Тиждень Бескидської культури. Зазвичай проходить з 7 по 14 серпня та має кілька локацій. Це свято здатне познайомити жителів та гостей країни з культурами різних місцевостей. За чисельністю він є другим фолк фестом Польщі, який до того ж охоплює й кілька сусідніх країн.

6. Ягеллонський ярмарок, який проходить у Любліні. В основному події розвиваються у фольклорному напрямку, також програма передбачає обов'язковий хід у національних костюмах, та майстер-класи з різних ремесел та ручної вишивки. Сувеніри, які можна придбати на ярмарку, в основному, виконані в єдиних екземплярах, тому туристи з усього світу поспішають заздалегідь продумати маршрут та взяти участь у цій чудовій розвазі.7. OFF Festival у Катовіце. Для любителів музики — це одна з найкращих подій, що організовується колишнім вокалістом Myslovitz. Крім того, що можна потонути у прекрасних музичних творах, з'являється можливість відвідати незабутню долину трьох Озер.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY хотіли б звернути Вашу увагу на те, що це далеко не повний перелік фестивалів, які проходять у різних польських містах. Дуже багато подій, організованих з метою залучення уваги громадськості до проблем соціуму, також є проекти, які сприяють науковому, дослідному та всебічному розвитку.

Загалом, для людей з активною життєвою позицією, проживання у Польщі ніколи не буде сірим та одноманітним, адже є десятки подій, які допоможуть відпочити та почерпнути натхнення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини