Варшавою курсує "різдвяне" метро: святкова атмосфера та відмінні фото

5357
Facebook Twitter
Варшавою курсує "різдвяне" метро: святкова атмосфера та відмінні фото

У підземці столиці Республіки Польща панує справді святкова атмосфера. На честь наближення свят, уряд прийняв рішення подарувати гарний настрій жителям та гостям Варшави, а тому, було запущено різдвяний поїзд.

У підземці столиці Республіки Польща панує справді святкова атмосфера. На честь наближення свят, уряд прийняв рішення подарувати гарний настрій жителям та гостям Варшави, а тому, був запущений різдвяний поїзд. Стартував він 6 грудня 2017 року та буде курсувати цілий місяць, до 6 січня 2018 року. Прикрашений він як всередині, так і зовні, та не помітити свято, котре наближається — просто неможливо. Дизайн розроблявся завчасно та тепер, різдвяний поїзд радує всіх пасажирів.

Міська влада Варшави заявила, що даний поїзд не є рекламною кампанією, а має за мету просто порадувати жителів та гостей польської столиці. Мерія хотіла подарувати сприятливу атмосферу не тільки в дні свят, але навіть в той час, коли ще трудові будні в самому розпалі. По дорозі на роботу або з роботи можна зануритися в свято, зробити масу красивих фотографій.Першопрохідці, яким пощастило встигнути на перший рейс святкового потяг, отримали в якості частування, смачну різдвяну випічку.Варто зауважити, що в Польщі приділяють багато уваги традиціям та підготовці до Різдва. Офіційні святкові дні починаються у цьому році з 25-го грудня та тривають до 2-го січня. Дотримуючись традицій, жителі Польщі проводять ніч Різдва в колі рідних та близьких, в домашній обстановці. Як і в інших країнах, в цю ніч за столом збираються тільки найрідніші люди та подають вишукані страви. У Республіці Польща, Новий рік має назву День Святого Сильвестра. До 1000-го року ці два свята існували окремо, але, за збігом обставин їх вдалося поєднати.

Польща — не єдина країна, в якій Новий рік носить таку своєрідну назву, так його називають і в Чехії, Угорщині, Швейцарії, Ізраїлі та Австрії. На відміну від Різдва, Новий рік не заведено проводити вдома, люди ходять один до одного в гості, гуляють на ярмарках та на народних гуляннях. В Польщі, у всіх великих містах влаштовують різдвяні ярмарки, на яких можна спробувати традиційну кухню, придбати іграшки ручної роботи та кумедні костюми. У святковій атмосфері всі веселяться, дивляться феєрверки та піддаються загальним настроєм.До свят, практично, в усіх супермаркетах та торгових центрах можна знайти розпродажі. Багато туристів вибирають поїздку в Польщу на різдвяні свята саме завдяки великим розпродажам та можливості покупки якісних брендових речей за доступною вартості. Також, під кінець року в аутлетах (стокових магазинах) розпродають речі з останніх колекцій, тому, можна дійсно модно та недорого одягнутися.

Завдяки тому, що українці тепер мають можливість перетинати кордон без додаткових дозволів (візи) є відмінна можливість провести свята в європейській країні та оновити гардероб. Існують як тури в одне, так і в кілька великих польських міст. Святково прибрана Варшава вражає своєю красою та веселою атмосферою. Звичайно, поїздку потрібно планувати заздалегідь, але, навіть зараз можна знайти тур на кілька днів, всього за 80 євро. Крім огляду пам'яток, потрібно обов'язково взяти участь у ярмарках та народних гуляннях. Спуститися в метрополітен та прокотитися на веселому та красивому різдвяному складі. Відвідати центральну міську ялинку, а також, торгові центри та аутлет. Нагадаємо, що прикрашений потяг в метро курсуватиме до 6 січня 2018 року, тому, плануючи різдвяну поїздку до Варшави, не забудьте проїхатися у веселому прикрашеному складі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини