5 порад з пошуку кімнати чи квартири для оренди у Варшаві

5921
Facebook Twitter
5 порад з пошуку кімнати чи квартири для оренди у Варшаві

Дана стаття необхідна для прочитання кожному абітурієнту та студенту ВНЗ Польщі, які будуть займатися вирішенням питання з пошуком місця проживання.

Вибравши придбання вищої освіти в одному з університетів столиці Республіки Польща, перед нашими співвітчизниками, а також іншими нерезидентами країни, виникає «квартирне питання». Оскільки місць у гуртожитках на всіх не вистачає, а деякі університети взагалі не мають власних загальних жител, доводиться наймати кімнату або квартиру. Як і в інших студентів світу, у польських учнів завжди кожна копійка на рахунку, тому вони шукають кращі пропозиції, коли справа доходить до оренди кімнати або квартири у Варшаві. Тут будуть дуже до речі слушні поради, які допоможуть при пошуку кімнати чи квартири в столиці РП. Зважаючи на це, дана стаття необхідна для прочитання кожному абітурієнту та студенту ВНЗ Польщі, які будуть займатися вирішенням питання з пошуком місця проживання.

ЩО ПЕРЕДУЄ РОЗВ'ЯЗАННЮ ПИТАННЯ З ЛОКАЦІЄЮ ПРОЖИВАННЯ ПІД ЧАС НАВЧАННЯ?

Перш ніж почати переглядати пропозиції в Інтернеті, нагадаємо, що всі студенти, які вступають з центром польської освіти UP-STUDY забезпечуються житлом, причому на вигідних умовах та за цінами, значно нижчими за ринкові. Врахуйте, на сайті вказана ціна, яка переходить орендодавцю. Щоб розуміти, в яку суму для Вас виллється місяць проживання, вирахуйте з ціни на сайті 45% та додайте до початкової орендної плати.

ТОП-5 рекомендацій з приводу пошуку орендного житла у Варшаві

1. Перевірте ціни на оренду квартир у Варшаві. При пошуку квартири в оренду у Варшаві Ви, ймовірно, будете шукати зручне місце, щоб бути

поруч з університетом або прямим автобусом. Пам'ятайте, що ціна також змінюється у залежності від місця розташування. Студентські апартаменти біля університетів не дуже дорогі, та можна знайти кімнату всього за 500 злотих. Найвищі ціни за оренду кімнати можна знайти у Мокотуві та Śródmieście, а найдешевші — у Бяловке та Таргувек. http://homla.pl/ogloszenia/wszystkie/wszystkie/mazowieckie/warszawa — ресурс, на якому дуже просто переглядати та порівнювати пропозиції.

2. Переконайтеся, що ціна адекватна та відповідає реаліям. Саме ціна відразу після місця розташування є критерієм вибору пропозиції. Для студента кожен цент цінний тому спершу перевірте ціну оренди кімнати та порівняйте її з іншими пропозиціями. Перш ніж приступити до розгляду квартири, варто зв'язатися з власником та дізнатися, що саме являє собою ціна за оренду кімнати у Варшаві, та чи немає ніяких додаткових зборів.

3. Підпишіть контракт. Подбайте про свій спокій та вимагайте контракт. Це документ, який забезпечить Ваші інтереси та чітко вкаже на обов'язки обох сторін. Він повинен бути у письмовій формі та містити інформацію, таку як тривалість оренди, умови оплати оренди. Також важливо перерахувати речі, які приходять з квартирою, та домовитися про зміни та ремонт у квартирі.

4. Шукайте кімнату/квартиру завчасно. Гарячі періоди, коли студенти у масовому порядку переглядають пропозиції з орендою квартир, — серпень та вересень. Часто, однак, виявляється, що найцікавіші квартири та кімнати вже розпродані.

5. Ретельно перевірте стан житла. Картинки, які Ви бачите в Інтернеті, можуть не показує реалій. Переконайтеся, що орендна квартира у тому стані, в якому Ви припускаєте та дивіться у кожен кут. Перевірте стан стелі та стін — чи немає тріщин або вогкості. Запитайте, коли була проведена остання реконструкція. Звертайте увагу на всілякі дефекти — чи немає витоків та інших недоліків.

Перевірте стан меблів, ліжка та вслухайтеся, тому що може виявитися, що квартира має погану акустику, та Ви чуєте кожен шум через вікна або чхання сусідів через стіни.

Отже, під час оренди житла у Варшаві пам'ятайте що потрібно обов'язково порівняти ціни, а краще дотримуйтесь порад. Наголошуємо, що студенти UP-STUDY можуть бути забезпечені житлом завдяки нашій компанії. Всім іншим студентам рекомендуємо не бояться ставити питання, тоді Ви не тільки зможете заощадити, але й знайдете кращий варіант для себе.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини