В Європу поїздом з українських міст? Нові пропозиції від «Укрзалізниці»

1133
Facebook Twitter
В Європу поїздом з українських міст? Нові пропозиції від «Укрзалізниці»

Дана стаття буде цікавою для всіх мандрівників, попри мету поїздки, оскільки ми розглянемо актуальні маршрути та вартість квитків з України до Європи.

У країнах Європейського Союзу та в інших індустріально розвинених державах, подорожі з допомогою залізничного сполучення мають попит. Втім, варто зауважити, що поїздка поїздом займає друге місце, оскільки в Європі великі компанії лоукостери пропонують авіаквитки за вкрай лояльними цінами, дозволяючи таким чином економити не тільки матеріальні засоби, але й час. Проте, охочих пересуватися саме поїздом більш, ніж достатньо. Такий тип подорожей є альтернативою для тих, хто боїться літати, та не переносить автобусних (особливо нічних) переїздів. Зважаючи на наявність попиту, «Укрзалізниця» теж не бажає відставати від усього світу, тому пропонує своїм громадянам та іноземцям, які хочуть відправитися з України до деяких європейських країн, оптимальні маршрути до Республіки Польща, Румунії, Словаччини, Чехії, Угорщини. Дана стаття буде цікавою для всіх мандрівників, попри мету поїздки, оскільки ми розглянемо актуальні маршрути та вартість квитків з України до Європи.

Наявні маршрути з українських міст до куточків Європи. Вартість квитків

На початку опису залізничних сполучень та плати за проїзд, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що ціна може змінюватися, оскільки вона залежить не тільки від курсу, а й від нововведень з боку держави. Остання, у свою чергу, у недавньому релізі виклала інформацію щодо того, що у 2019 році ціни на ж/д квитки будуть підвищуватися, причому двічі за рік на подорожі у рамках країни, але це також торкнеться й квитків за кордон. Розглянемо більш детально актуальні маршрути до європейських країн:

  • До Польщі. З Києва, Львова, Ковеля, можна дістатися до деяких польських міст, причому поїздки доступні щодня. На поточний момент є 5 маршрутів, вартість залежить від дальності, та знаходиться у діапазоні 240-1900 грн. Найдорожче їхати безпересадковим вагоном з Києва (Львова) до Вроцлава. Якщо Ви шукайте варіанти економії, тоді найкраще дістатися з української столиці до польського Перемишля (520-730 грн), а звідти вже автобусом доїхати до пункту призначення.
  • До Будапешта. У столицю Угорщини шлях з Києва відніме трохи більш ніж 23 години, а квиток обійдеться 2350 грн. Не обов'язково їхати зі столиці, є посадкові станції у Вінниці, Хмельницькому, Тернополі, Львові, Чопі та Хайдусобосло.
  • До Бухареста. До румунської столиці дорога обійдеться майже у три тисячі, та більш ніж 25 годин шляху.
  • До Словаччини. Братислава також доступна для любителів залізниці, а проїзний квиток коштує близько 2800 грн.
  • У Чехії. До Праги квиток обійдеться майже у три з половиною тисячі гривень, а дорога займе більш ніж добу (32.5 годин).

Варто взяти до уваги, що влітку «Укрзалізниця» пропонує варіант відправитися поїздом до Болгарії, тому, для зацікавлених осіб доречно буде досліджувати це питання.

Отже, якщо у Вас все ще виникає питання: «Яким видом транспорту доцільніше відправляти за кордон?», варто його розглянути крізь призму пріоритетів. Все залежить від конкретного мандрівника, але зауважимо, що якщо Ви цінуєте час, тоді краще вибирати авіа. Також, зараз до сусідніх країн краще вирушати повітряним простором, оскільки великі лоукостери, що вийшли на український ринок, пропонують дешеві перельоти, вартість яких 1.5-2 рази нижче, ніж поїздом. Водночас, якщо планується вікенд в Європі, тоді можна використати автобусний тур, яких дозволяє охопити кілька країн, та обійдеться у копійки.

Шукаючи зручне переміщення, неспішну поїздку, в якій можна завести цікаві знайомства, можна вибрати залізничні сполучення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини