Як можна дешево дістатися з України до Республіки Польща?

8127
Facebook Twitter
Як можна дешево дістатися з України до Республіки Польща?

У даній статті ми розповімо про всі відомі дешеві види транспортного сполучення України з польською державою, а також особливості та переваги того чи іншого транспортного засобу для поїздок за кордон.

З радісною новиною про вступ до польського університету, у студентів з України виникає ряд побутових завдань, які вимагають грамотних рішень. Як максимально швидко та зручно можна доїхати до Польщі, та як заощадити на проїзді? Безумовно, це одні з найпоширеніших питань, що цікавлять українських студентів та їх батьків при зборах на навчання до Республіки Польща. З цієї причини, у даній статті ми розповімо про всі відомі дешеві види транспортного сполучення України з польською державою, а також особливості та переваги того чи іншого транспортного засобу для поїздок за кордон.

Популярні способи переміщення до Польщі

1. Подорож автобусом — це досить бюджетний та простий варіант доїхати практично у будь-яке місто Польщі. Щодня, автобуси курсують з великих міст України таких, як: Київ, Львів, Житомир, Тернопіль, Рівне. Більшість автобусів мають європейський рівень обслуговування та надають можливість підзарядити гаджети, скористатися Wi-Fi та під час зупинок пропонують чай/каву. Вартість квитка на рейсові автобуси варіюється від 500 грн до 900 грн, в залежності від міста відправлення та прибуття. Варто звернути увагу, якщо у Вас є проблеми зі спиною, хронічні захворювання, зайва вага або занадто високий зріст, то краще відмовитися від цього виду транспорту на користь поїзда або літака. Крім того, поїздка на автобусі може стати виснажливою, якщо Вам доведеться провести велику кількість часу у черзі на прикордонному пункті пропуску.

2. Потяг. Останнім часом, дане транспортне сполучення стрімко набирає обертів. Подорожувати з України до Республіки Польща стало швидко, комфортно та недорого. Недавній запуск нового поїзда Київ-Львів-Перемишль відкрив можливість дістатися з Києва до Польщі трохи більш, ніж за сім годин, а зі Львова — всього за два. Плюс такої подорожі — це відсутність довгого очікування на кордоні, точний час прибуття у РП, доступ до Wi-Fi та можливість відпочити під час поїздки. Також, існує інший маршрут з пересадкою. Вам необхідно купити квиток з Києва або Львова до Перемишля, а там вже з головного вокзалу українці можуть дістатися буквально до будь-якого польського міста.

3. Літак. Ні для кого не секрет, що долати відстані цим видом транспорту у декілька разів швидше, ніж іншими. Авіаперельоти є дорогим задоволенням, та багато студентів не можуть собі дозволити подорожувати таким чином. Однак, сьогодні більшість авіакомпаній пропонує гарні знижки та спеціальні пропозиції на польоти у Польщу, тому ми радимо Вам стежити за вигідними акціями на спеціалізованих сайтах.

4. Автостоп — популярний безкоштовний спосіб подорожі серед молоді. Головна перевага, а також і недолік даного засобу пересування є повна непередбачуваність. Багато хто вибирає автостоп заради нових вражень, знайомств. Основний принцип автостопу — це не просто безкоштовний проїзд, а спілкування, яке є взаємовигодою, між водієм та автостопником. Водієві необхідно урізноманітнити тривалу поїздку, а автостопнику — без наявності грошей дістатися до місця призначення. Новачкам у цій справі не рекомендується відправлятися у подорож одним, слід взяти досвідченого автостопника, який знає всі правила, принципи, нюанси цього виду транспортного переміщення.

Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що українські громадяни мають великий вибір транспортного сполучення з Республікою Польща. Фахівці UP-STUDY рекомендують студентам завчасно подбати про покупку або резерв квитків на відповідний транспорт, тому що величезна кількість українців щодня їздить до РП на відпочинок, навчання, роботу, шопінг. У свою чергу, хочемо зазначити, що для всіх учасників програми «UP-STUDY» наша компанія організовує трансфер на навчання до Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини