Як закохатися за два дні у Братиславу? Доступний вікенд у столиці Словаччини

1512
Facebook Twitter
Як закохатися за два дні у Братиславу? Доступний вікенд у столиці Словаччини

Навчаючись у Польщі, наші співвітчизники насамперед прагнуть відвідати сусідні з нею держави, та вибір неодмінно впаде на Словаччину, про гідності столиці якої ми поговоримо у даній статті.

Варто зауважити, що подорожі — це теж своєрідна наука, в якій краще відразу розібратися, щоб не витрачати час даремно, знайомлячись з іншими державами. Плануючи закордонну поїздку, необхідно враховувати багато факторів: пору року, особливості країни відвідування, необхідність додаткових дозволів на перетин кордону, термін перебування, дозволений при в'їзді без візи або за іншими документами, що дають подібні повноваження. Також особливу увагу потрібно приділити завчасному придбанню квитків, організації трансферу з аеропорту (або продумуванню маршруту громадським транспортом), вирішенню питання з проживанням та харчуванням. Тільки на перший погляд все це здається неймовірно трудомістким процесом, але, трохи поїздивши світом, набувається досвід, тоді планування будь-якої поїздки забирає незначну кількість часу та, водночас вона повністю відповідає особистим вподобанням. Навчаючись у Польщі, наші співвітчизники насамперед прагнуть відвідати сусідні з нею держави, та вибір неодмінно впаде на Словаччину, про гідності столиці якої ми поговоримо у даній статті.

Що цікавого можна побачити у затишній столиці Словаччини?

Мініатюрна європейська столиця — Братислава ділитися всього на 5 міських округів, але її невеликі розміри не повинні ввести Вас в оману, що там не буде, що подивитися. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що кожен відвідувач цього граду знайде для себе ті пам'ятки, які справлять незабутнє враження. Особливо варто приділити увагу наступним принадам:

1. Братиславський град. Масивна чотирикутна велична споруда, за фактом є моментальним замком, який розташувався на кручі над рікою Дунай. Перебуваючи на його баштах та терасах з'являється можливість насолодитися неперевершеним видом на Братиславу та її околиці.

2. Головна площа (у минулому ринкова).

Вона є центром старого міста, де Ви зможете на власні очі побачити будівлі, гармонійно поєднані стилі бароко, класицизму, готики. Також, якщо Ви приїхали до столиці Словаччини у переддень Різдва або Великодня, варто обов'язково відвідати дану площу, оскільки тут проходять великі урочисті ярмарки.

3. Замок Девін. Вежі замку, який розташувався на прямовисній скелі, створюють враження таємничості, як ніби вони вдумуються та вдаються до спогадів про минулі часи. Також неодмінно приділіть увагу воротам Девіна, оскільки там зливаються воєдино дві річки, які кардинально відрізняються кольором, тим самим створюючи неймовірне видовище.

Варіанти транспорту з Варшави до Братислави

Відстань у майже 700 км можна здолати літаком, поїздом, автобусом та на автомобілі. Варто зауважити, що з деяких польських містечок можна взагалі рукою сягнути до Братислави. Проте ми розглянемо, як дістатися зі столиці Польщі до словацького головного града. Якщо Ви трохи обмежені за часом та плануєте відвідати Братиславу лише у вихідні дні, тоді варто вибрати авіапереліт або нічний переїзд автобусом. Наприклад, Flixbus пропонує подолати цю відстань з платою у 12 євро. Комфортний салон, можливість приєднатися до Wi-Fi та зарядити гаджети зробить поїздку не тільки приємною, але й бюджетною. Для любителів гострих відчуттів та нових знайомств існує блаблакар чи автостоп, але тут потрібно мати попередній вдалий досвід та просто любити такий вид переміщень.Отже, невелика столиця — Братислава, може справити незабутнє враження навіть якщо Ви приїхали лише на вікенд.

Варто зауважити, що при правильно та завчасно підібраних квитках, подорож до словацької столиці буде не тільки пізнавальною, але й не дорогою. Крім перерахованих примітних місць, у цьому затишному європейському містечку є ще багато красот, на будь-який смак та колір, тому при першій-ліпшій можливості варто обов'язково відвідати Братиславу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини