Які міста необхідно обов'язково відвідати у Румунії?

8038
Facebook Twitter
Які міста необхідно обов'язково відвідати у Румунії?

У даній статті ми розповімо про найголовніші пам'ятки Румунії, а також висвітлимо найбільш примітні місця столиці — Бухареста.

Як відомо, молоді люди, під час отримання освіти, прагнуть не тільки відбутися як професіонал, а й стати особистістю. Для цього, одним з найулюбленіших способів є подорожі. Студенти польських університетів також не залишаються осторонь, та на вихідні або канікули прагнуть об'їздити якомога більшу кількість міст та країн. Не найближчий варіант подорожі, але, тим не менш один з найбільш захоплюючих є Румунія. Причому у цьому випадку, варто приділити увагу не тільки столиці країни, але й іншим містам. Зауважимо, що така поїздка обійдеться трохи більше стандартного європейського тура, але воно того варте. У даній статті ми розповімо про найголовніші пам'ятки Румунії, а також висвітлимо найбільш примітні місця столиці — Бухареста.

Які міста відвідати під час приїзду до Румунії?

Підкреслимо, що переїзд буде затяжним, оскільки дорога становить з Варшави до Бухареста майже 1000 кілометрів. Хоча, таку відстань варто подолати, щоб захопитися кожним куточком дивної румунської держави. Маючи у своєму розпорядженні трохи часом, фахівці UP-STUDY рекомендують відвідати наступні місця, основна маса з яких — старовинні замки:

1. Замок Бран. Розташований в однойменному місті, він, на перший погляд, лякає своєю грізністю. Оповитий серпанком таємниць, секретів та чаклунства, він відомий як «Замок графа Дракули».

2. Замок Діви. Знаходиться у Трансільванії та має дуже багато загадкового, навіть у питаннях свого походження. У минулі часи, він був стратегічно важливим об'єктом, хоча зараз він трохи втратив своє величність, проте є дуже цікавим для туристів.

3. Замок Корвінів. Заснований у Хунеадора, він є прекрасним зразком готики у межах Трансільванії. Має значну історію, а символом його виступає Ворон, який зображений на багатьох стінах замку.

4. Замок Пелеш. Еклектика справляє незабутнє враження не тільки на гостей Синая, а й на жителів. Тут зустрічаються різні стилі, серед яких: бароко, ренесанс та навіть рококо. Його назва походить від річки, а паркові асамблеї заслуговують хоча б нетривалої, але розміреної прогулянки ним.

Що подивитися у румунській столиці — Бухаресті?

Крім того, що вся країна насичена величними замками, і столиця Румунії знайде чим здивувати навіть найвибагливіших відвідувачів. Надивившись величних фортець, розкиданих по всій країні, у Бухаресті краще відвідати такі місця:

1. Румунський Атенеум. Цей концертний зал є справжнім витвором мистецтва та по справедливості носить знання символу духовних традицій народу.

2. Бухарестський ботанічний сад. Він має насичену історію, яка дивує тим фактом, що з часу свого створення, сад міняв місце локації. На сьогодні, його можна знайти на пагорбі Котрочень, він приваблює своєю особливою атмосферою, а також сприяє єднанню з природою всіх відвідувачів.

3. Музей історії єврейського народу та музей історії Румунії. Ці два музеї допоможуть зрозуміти та скласти власну думку про те, чому ця нація виросла саме такою, якою ми можемо побачити її у наш час.

4. Сад Чишміджиу. Його часто називають райським куточком Бухареста, та це саме те місце, яке краще один раз побачити, ніж почути або прочитати про нього сотні разів.

Отже, Румунія — дивовижна країна, яка має безліч замків, архітектурних будівель, створених з використанням стилів різних епох. Також, прогулюючись вуличками різних румунських міст, можна зустріти пам'ятники видатним діячам, музеї, бібліотеки та інші культурні та історичні пам'ятки. Водночас, фахівці UP-STUDY рекомендують українцям, які навчаються у Польщі, вибирати тур з місцем виїзду з України, тоді вони обійдуться дуже дешево.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини