Тренди польської освіти. Які спеціальності будуть популярні через 10 років?

1198
Facebook Twitter
Тренди польської освіти. Які спеціальності будуть популярні через 10 років?

Плануйте своє професійне майбутнє з розумом. У статті поговоримо про те, які професії будуть найбільш затребувані з 2021 та наступних років?

Плануйте своє професійне майбутнє з розумом. Проаналізуйте рейтинг найбільш затребуваних професій у Польщі, запропонований фахівцями центру польської освіти UP-STUDY, щоб вибрати ідеальний варіант для себе. Фахівці, що займають топові позиції, можуть відчувати себе захищеними від автоматизації праці. Уявіть, що після багатьох років навчання, сотень годин практики та тисяч прочитаних сторінок підручників, Ви отримаєте роботу своєї мрії. Якою вона буде — вирішувати Вам, але для цього потрібно ознайомитися з трендами, присутніми у РП, та зробити правильний вибір. Отже, які професії будуть найбільш затребувані з 2021 та наступних років?

ТОП 6 професій майбутнього у Польщі:

  • Спеціаліст у сфері ІТ. Попит на ІТ-спеціалістів вже величезний. Швидкий розвиток технологій означає, що найближчим часом на ринку з'являться нові робочі місця. На даний час найбільш прибутковими у цій галузі є робочі місця, серед яких, Java програмісти, старші розробники або ІТ-архітектори. У найближчі роки позиції, пов'язані зі створенням комп'ютерних ігор та додатків, створенням віртуальної реальності або розвитком штучного інтелекту, придбають все більшого значення.
  • Біотехнолог. Це професія, котра високо цінується на Заході, але у Польщі вона все ще розвивається. У майбутньому, вона швидко набуде важливості. З розвитком медицини, фармакології та захисту навколишнього середовища буде створено більше робочих місць. Слід також пам'ятати, що конкуренція у цій професії низька, тому ставки для кандидатів повинні швидко зрости. Що робить біотехнолог? Він розробляє технології, які використовують органічні речовини у різних галузях промисловості.

  • Логіст. Це вже одна з найбільш затребуваних професій. Фахівці з логістики незамінні не тільки у транспорті, але й у будівництві, автомобілебудуванні, електроніці та енергетиці. Логіст знайде роботу всюди, де з'являться виробництво та продаж. Що він робить? Перш за все, відповідає за планування та контроль виробничого процесу, транспортування та розподіл товарів.
  • Інженер-електротехнік. Інженер-електротехнік може мати справу з електротехнікою, електронікою, а також приладобудуванням, телекомунікаціями або обчислювальною технікою. Світле майбутнє цієї професії нероздільно пов'язане зі швидким розвитком технологій та їх універсальністю.
  • Лікар/медичний працівник. Хоча у Польщі фінансові умови для працівників медичної галузі гірше, ніж на Заході, можна бути впевненими, що ця ситуація швидко покращиться. Рівень безробіття серед лікарів та медсестер дуже низький. Поляки все охочіше займаються спортом та піклуються про свою зовнішність, тому такі професії, як хірург естетичної медицини або фізіотерапевт, придбають вагоме значення. Послуги психологів та психотерапевтів також набирають популярність. Найближчим часом можуть з'явитися нові професії, такі як телехірург або літній компаньйон.
  • Тренер/дієтолог. Як і у випадку з медичними службами, майбутнє цих професій пов'язано зі зміною способу життя поляків. Все більше людей займаються спортом, цікавляться здоровим способом життя, дієтами. Багато хто просто хочуть виглядати та відчувати себе краще. Згодом професії тренера та дієтолога будуть злиті, тому варто розвиватися одночасно у цих двох областях. Також пам'ятайте, що європейське суспільство старіє. Таким чином, професії, такі як тренер для літніх людей, ймовірно, почнуть з'являтися.

Підсумовуючи, варто зауважити, що сфера ІТ ще не один рік буде займати перші позиції у топах найперспективніших напрямків, відповідно буде підвищений попит на фахівців. Водночас, не всім варто ставати айтішниками. Є ряд напрямків, які не зможуть замінити машини, варто лише зіставити свої таланти з тенденціями ринку та вибрати той, що принесе високий дохід та моральне задоволення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини