10 професій, в яких люди найбільш щасливі, та 10, котрі приносять найменше задоволення

8824
Facebook Twitter
10 професій, в яких люди найбільш щасливі, та 10, котрі приносять найменше задоволення

Не так давно один авторитетний сервіс, Сareerbliss.com, опублікував список вакансій, в яких люди відчувають себе найбільш та найменш щасливими.

Не так давно один авторитетний сервіс, Сareerbliss.com, опублікував список вакансій, в яких люди відчувають себе найбільш та найменш щасливими. Рейтинг виконання у професійному житті стосується не тільки американського ринку, але також європейського. Список був створений на основі опитувань, проведених серед 25 000 співробітників. У дослідженні враховувалися такі критерії: відносини між начальником та підлеглими, робоче середовище, заробітна плата, можливості просування службою, технологічна база робочого місця, культура співробітників, репутація компанії, кількість щоденних обов'язків та координація роботи керівниками окремих відділів. Ця інформація стане у пригоді для тих студентів та абітурієнтів польських та інших університетів, які ще перебувають на стадії вибору професії, оскільки вони зможуть зрозуміти, які саме напрямки здатні принести не тільки матеріальну вигоду, а й моральне задоволення.


Рейтинг може вводити деяких людей в оману, оскільки у списку немає рок-музикантів, баскетболістів НБА, керівників банками або нафтових магнатів (вони не створюють свої профілі на порталах пошуку роботи), але всі наступні професії, безумовно, прагнуть бути виконаними середнім класом. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують ознайомитися зі списком, але також вони підкреслюють, що не можна на нього спиратися як на головний аргумент при виборі справи свого життя, адже багато залежить від особистих переваг, талантів, менталітету та інших аспектів.

Список професій, фахівці з яких найбільш задоволені поточним станом справ

Вище було надано інформацію відносно того, які критерії враховувалися при складанні рейтингу. Далі ми викладемо ті професії, які крім високого доходу приносять співробітникам ще й радість залучення у конкретному напрямку, та зробимо це у порядку зростання (це означає, що останній зазначений пункт — рід діяльності, де співробітник найбільш щасливий):

— адміністративний помічник;

інженер;

— project manager;

дизайнер;

— розробник програмного забезпечення;

— асистент керівника (головний помічник);

— страховик;

— менеджер з підбору персоналу;

— інженер з контролю якості;

— адміністратор баз даних.

10 професій, в яких співробітники, попри країну працевлаштування, найменше щасливі

У цьому абзаці ми викладемо перелік тих професій, в яких залучені особи відчувають себе найбільш нещасними. Він представлений у порядку спадання (тобто, наприкінці переліку ми знайдемо професіонала, який у найменшій мірі задоволений своїм ремеслом та посадою, котру обіймає):

1. оператор машини;

2. директор з продажів;

3. керівник відділу маркетингу;

4. співробітник сфери обслуговування (сервісу);

5. торговий представник;

6. головний менеджер;

7. співробітник служби підтримки клієнтів;

8. бухгалтер;

9. директор філії банку;

10. охоронець.

Підсумовуючи, зауважимо, що можна лише порадіти за фахівців, які повністю задоволені займаною посадою та отриманою професією. Звичайно, не все так погано, якщо говорити про людей з роботою, яка їх не влаштовує, адже якщо вони не змінюють ситуацію, значить, їм є через що це терпіти, наприклад, хороший заробіток, перспектива кар'єрного росту або інші переваги. В іншому випадку, якщо все-таки виникає думка про те, що потрібно щось змінювати, та матеріальне благо повинно поєднуватися з моральним задоволенням, не варто відразу кидати місце роботи, більш доречно придбати додаткові компетенції або суміжну професію, підготувати плацдарм (нове місце праці) та лише тоді міняти своє життя на краще.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини