ТОП університетів світу: Оксфордський Університет (University of Oxford). Огляд університету

11738
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Оксфордський Університет (University of Oxford). Огляд університету

Найстаріший університет Сполученого Королівства — Оксфордський Університет (University of Oxford був оцінений в 5 зірок британською консалтинговою компанією Quacquarelli Symonds (QS).

Найстаріший університет Сполученого Королівства — Оксфордський Університет (University of Oxford був оцінений в 5 зірок британською консалтинговою компанією Quacquarelli Symonds (QS) та зайняв шосту позицію відповідно до рейтингу QS World University Rankings. Також, даний престижний університет є восьмим у світі з працевлаштування своїх випускників. Був заснований в Оксфорді в 1096 році та має прекрасний кампус біля річки Темзи. За роки свого існування, він динамічно розвивався та, на сьогодні є найкращим у світі з викладання наступних дисциплін: англійська мова та література, географія, археологія, анатомія та фізіологія, мистецтво та гуманітарні науки.

Історія та інфраструктура університету Оксфорда

На жаль, немає достовірної інформації про те, в якому році був заснований настільки привабливий ВНЗ, але перші згадки про функціонування даної структури відносять до 1096 року. Вже через дві третини століття королем Генріхом II було велено англійським студентам залишати навчання в освітніх установах Франції та займатися навчанням в рідних пенатах, тому, з цього року лави Оксфорда були значно поповнені. По початку, ВНЗ займав невелику територію та в ньому отримували знання, в основному, монахи. До 19-го століття, в університеті викладали більше точні науки, пізніше, в перелік дисциплін влилися гуманітарні науки, а також, був відкритий факультет медицини.На поточний момент, University of Oxford володіє значною територією — 28 Га. Велика частина коледжів знаходяться в центрі міста або близько від нього.

Крім аудиторій, лабораторій, бібліотек, спортивних залів, ВНЗ володіє власним видавництвом, в якому і створюється знаменитий Оксфордський словник. Студентське містечко взагалі вражає як студентів установи, так і відвідувачів, оскільки його середньовічна архітектура та стрижені під одну лінію постійно зелені газони, милі сквери та парки з хитромудрими переходами, будівлі корпусів та каплиці є справжнім витвором мистецтва.

Коледжі та вартість навчання

University of Oxford може відкрити перед студентами чимало можливостей та надати різні зручності, серед яких: комфортні гуртожитки, бібліотеки, дистанційне навчання, матеріальна підтримка, програми обміну студентами в рамках декількох держав та участь в програмах завоювання грантів та стипендій. Що стосується коледжів, то в цьому випадку Оксфорд можна сміливо назвати маленькою країною. До його складу входять 44 коледжу, з яких 4 є закритими навчальними структурами (Permanent Private Hall). Багато вважаю дану освітню структуру орієнтованою на гуманітарні напрямки, але це не так, оскільки на гідному рівні надають отримання знань з точних, соціальних, медичних наук, юриспруденції та банківській справі. У ВНЗ немає розподілу за спеціальностями, студенти можуть віддати перевагу будь-якому факультету в 38-ми коледжах.

Вартість навчання для громадян країни становить як на бакалавраті, так і на магістратурі 9250 доларів, для іноземців — 19643 доларів. Плата за навчальний рік є значно високою для більшості іноземців, тому вони шукають інші варіанти отримання хорошої освіти. Бажаючи отримати якісний диплом з доступною вартістю, краще віддати перевагу одному з європейських ВНЗ. На сьогодні, ідеальне співвідношення між ціною та якістю можуть похвалитися освітні структури Республіки Польща, тому, для вибору гідного університету варто звернутися до фахівців UP-STUDY.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що University of Oxford є старовинним британським університетом з високою якістю навчання, але, також і з високою платою за навчальний рік. Студенти установи мають безліч можливостей при виборі факультету для навчання. Сам навчальний заклад має чимало наукових досягнень, серед яких відкриття в області космології, а також активне вивчення проблем ракових клітин.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини