Популярні види спорту у Польщі. Відомі польські спортсмени

10339
Facebook Twitter
Популярні види спорту у Польщі. Відомі польські спортсмени

У цій статті ми розглянемо більш детально основні види спорту, які полюбилися поляками, та біографію всесвітньо відомих спортсменів Польщі.

У наш час, спорт займає важливу частину життя кожної людини. Деякі регулярно відвідують спортивні секції або ходять у спортзали, інші — активно вболівають за улюблені команди/спортсменів на різних чемпіонатах, міжнародних змаганнях. У Республіці Польща, спорт розвинений на високому рівні. Футбол, волейбол, велоспорт, регбі, гірськолижний, водний спорт — це далеко не всі спортивні захоплення, які популярні серед польських громадян. Далі, у цій статті ми розглянемо більш детально основні види спорту, які полюбилися поляками, та біографію всесвітньо відомих спортсменів Польщі.

Спортивні змагання, які мають популярність серед поляків

1. Футбол. У даний час, він є одним із видів спорту, що має великий попит серед польських громадян. Статистика говорить, що більш ніж 400 тис. жителів країни професійно або собі на втіху займаються футболом. Перші висококласні футбольні клуби у Польщі були засновані у 90-х роках, а у 1921 році польська національна збірна, яка управляється польською Футбольною асоціацією, зіграла вперше свій міжнародний матч. На сьогодні, у РП є сотні аматорських та професійних команд, організованих у національну першу лігу та регіональні ліги різних рівнів. Домашнім полем Польщі вважається Варшавський Національний Стадіон.

2. Волейбол. Цей вид спорту у Польщі знаходиться на другому місці за популярністю після футболу. Особливо відомим він став у останньому десятилітті. Жіноча збірна з волейболу була триразовим призером на

чемпіонаті світу, та ставала дворазовим бронзовим призером на Олімпійських іграх.

3. Водний спорт. Польща багата водними ресурсами. Вона має дві великі річки, красиві озера, а з північного боку країна омивається Балтійським морем, тому поляки активно використовують дані ресурси для занять водними видами спорту. Щороку, спортивні комплекси організовують змагання з веслування, яхтингу, перегонів на катерах. Спортсмени Польщі дуже сильні у водних видах спорту, тому займають призові місця на Олімпійських іграх. Оскільки, поляки люблять активно проводити свій вільний час, то серфінг, водні лижі, вейкбординг, сплави на байдарках — дуже популярні у літній період.

Відомі спортсмени Польщі

1. Роберт Левандовскі — найвідоміший польський футболіст. Він є стайкером клубу «Баварія» та капітаном польської національної збірної. Любов до спорту Роберту передалася у спадок від батьків. Успіху у футбольній кар'єрі Левандовскі досягнув наполегливою працею у відпрацюванні техніки, та регулярним відвідуванням додаткових занять.

2. Каміл Стох — кращий спортсмен 2017 року у категорії стрибків на лижах з трампліна. Він став чемпіоном світу у командних змаганнях, завоював перемогу на престижному турнірі чотирьох трамплінів, та був триразовим Олімпійським чемпіоном.

3. Матеуш Кушнеревіч — це один з кращих яхтсменів Польщі. Він є бронзовим призером на Олімпійських іграх 2004 року та чемпіоном літніх Олімпійських ігор 1996 року. Матеуш почав займатися вітрильним спортом у 9 років, та перше його судно мало назву «Оптиміст». У 2013 році, очолив Гданський фонд та зайнявся популяризацією вітрильного спорту у Польщі.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновки, що поляки — досить спортивна нація, яка віддає перегу активному проведенню часу. Сьогодні, польські університети пропонують велику кількість різноманітних гуртків, пов'язаних зі спортом, тому фахівці UP-STUDY рекомендують студентам з України, котрі навчаються у ВНЗ РП, у вільний від навчання час, відвідувати спортивні секції або тренажерні зали. Також, ВНЗ Польщі організовують спортивні змагання між університетами, а студенти, які відзначилися видатними успіхами у будь-якому виді спорту, мають можливість отримувати ректорську стипендію.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини