ТОП університетів світу: Массачусетський технологічний інститут (Massachusetts Institute of Technology (MIT). Огляд університету

13438
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Массачусетський технологічний інститут (Massachusetts Institute of Technology (MIT). Огляд університету

В цьому році, як і в попередні кілька років, свою позицію відстояв Массачусетський технологічний інститут (Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Британська консалтингова компанія Quacquarelli Symonds (QS) оприлюднила рейтинг кращих університетів світу станом на 2018 рік. В цьому році, як і в попередні кілька років, свою позицію відстояв Массачусетський технологічний інститут (Massachusetts Institute of Technology (MIT). Дана освітня установа була заснована в 1861 році, та, за час свого існування відзначалася нагородою у різних напрямках. Відповідно до цього рейтингу, Массачусетський технологічний інститут є найкращим закладом освіти в світі, причому, причому, вже три роки поспіль QS оцінило найвищим балом (5 +) всі категорії: наукові дослідження, можливості швидкого та перспективного працевлаштування, після закінчення навчання, якість навчання, можливості, що відкриваються, інновації, всеосяжність, інтернаціоналізацію та відповідність критеріям фахівця.

Особливості та специфіка MIT

ВНЗ знаходиться у Кембриджі та розташовується на території в 168 акрів (майже 68 га). Більша кількість будівель Массачусетського технологічного інституту були зведені в 1916 році, а сам він заснувався за кілька днів до початку громадянської війни. Даний навчальний заклад є приватною некомерційною структурою, яка налічує майже 3000 викладачів. Для того, щоб вступити в MIT, потрібно, крім стандартного пакета документів, до якого обов'язково має бути включений сертифікат про знання мови, також треба атестат про закінчення повної середньої освіти з високим середнім балом та складання іспитів. Ця освітня структура може надати багато переваг, як для резидентів країни, так і для іноземців, в тому числі: програми обміну та інші проекти мобільності студентів, гуртожиток, дистанційне навчання, матеріальну підтримку, іншу фінансову допомогу, бібліотеки та комфортно облаштовані лабораторії. На сьогодні, іноземні громадяни складають 33% від всіх студентів, причому, загальна чисельність становить майже 12 тисяч учнів.

Перелік кращих предметів, які викладаються у ВНЗ

Массачусетський технологічний інститут, крім того, що вже третій рік є лідером рейтингу QS, також має звання одного з найкращих за таким переліком предметів:

  • архітектура;
  • лінгвістика;
  • інформатика та інформаційні системи;
  • інженерія та технологія;
  • хімія;
  • математика;
  • економіка та економетрика.

Лабораторії, які були засновані в Кембриджі, а також клас MIT щорічно проводять безліч новаторських досліджень в напрямку найактуальніших проблематик, таких як терапія та інноваційне лікування лейкемії, політика ідентифікації, глобальна участь, енергетика, державна служба, промисловість та інші.

Факультети та вартість навчання

У навчального закладу своєрідна внутрішня структура. Даний технологічний інститут представлений коледжем, який налічує 32 кафедри, а також п`ятьма школами, серед яких: архітектура та планування, соціально-гуманітарні науки та мистецтво, менеджмент, наука, інженерія. Для тих студентів, які бажають досягти першого науково-кваліфікаційного ступеня — бакалавр, є можливість обрати з 46-ти основних дисциплін та 49-ти додаткових.Вартість бакалаврату для місцевих студентів, втім, як і магістратури, становить 20 тисяч доларів. Витрати на проживання, харчування, транспорт, електрику, одяг та відпочинок знаходяться в діапазоні 1490-2570 доларів. Плата за навчання на обох науково-кваліфікаційних ступенях для іноземців становить 58240 доларів. Розглядаючи для вступу закордонні вищі навчальні заклади з високою якістю освіти, але за більш помірну плату, на сьогодні, багато українців віддають перевагу університетам Республіки Польща.

Для підбору ВНЗ та спеціальності, які підійдуть саме Вам, найкраще звернутися до кваліфікованих фахівців компанії UP-STUDY, які, ґрунтуючись на багаторічному досвіді, готові надати допомогу в підборі найбільш перспективного варіанту, навіть для особливо вибагливих кандидатів.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що Массачусетський технологічний інститут має багато досягнень, серед яких відзначимо створення «розумної» форми для сухопутних військ Сполучених Штатів. У ВНЗ створені умови для всебічного розвитку студентів. Але, плата за навчальний рік висока не тільки для українців, а й для більшості європейців, тому варто розглядати альтернативні варіанти, якими є ВНЗ Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини