Актуальний рейтинг «Перспектива». Останні новини та дослідження

6174
Facebook Twitter
Актуальний рейтинг «Перспектива». Останні новини та дослідження

Престижний польський рейтинг «Perspektywy» існує вже не один рік. За час проведення своїх досліджень, він набув великої популярності не тільки серед польських наукових кіл, роботодавців та влади, але й серед європейських.

Престижний польський рейтинг «Perspektywy» існує вже не один рік. За час проведення своїх досліджень, він набув великої популярності не тільки серед польських наукових кіл, роботодавців та влади, але й серед європейських. Завдяки передовій методиці оцінювання вищих навчальних закладів Республіки Польща за різними параметрами, критеріями та групами, його підсумки високо цінуються та визнаються серед представників різних сфер діяльності. Недавньою новиною, яка привернула увагу польських громадян є церемоніальний фінал випуску 19-го випуску рейтингу університетів «Perspektywy» 2018 року, куди ректори кращих ВНЗ та декани освітніх факультетів прибули для отримання нагород.

Учасники та нагороджені представники освітніх структур Польщі

У церемонії взяли участь серед інших: проф. Марек Рокі, сенатор, президент SGH, Роберт Грабель, заступник директора Управління Міністерства науки та вищої освіти, міністр науки та вищої освіти Ярослав Говін, проф.

Войцех Новак, президент Конференції ректорів польських університетів, ректор Ягеллонського університету, проф. Яцек Намейник, віце-президент Конференції ректорів польських технічних університетів, ректор Гданського технологічного університету, директор OPI, доктор Зигмунт Красінський, директор NCP Horizon 2020 року, д-р Пол Посітек, генеральний директор FRSE, Єжи Козмінський, президент польсько-американського фонду свободи.

Вальдемар Сивіньский, президент освітнього фонду Perspektywy підкреслив, що рейтинг завжди оголошує результати у травні, коли випускні іспити все ще тривають, тому, попри те, що вже початок 2019 року, це поки найсвіжіші дані ранжування. Можливо рейтинг зможе допомогти випускникам зробити правильний вибір.

Щорічно, Рейтинги пробуджують сильні емоції в академічному середовищі. Це щось на зразок внутрішнього дзеркала, яке показує успіхи, але також демонструє всі недоліки. Такі підведення підсумків полегшують їх виявлення та фокусування на усуненні. Організатори переконані, що принципи, які стоять на чолі, відповідають всім вимогам прозорості та неупередженості. Це робить «Perspektywy» надійним джерелом, як для академічної спільноти, так і для випускників середніх шкіл, яким цей рейтинг має служити помічником.

Особливості рейтингу «Перспектива» поточного року

Як справедливо зауважив Богуслав Смольський, член рейтингової команди, «Perspektywy» завжди був підготовлений відповідно до найвищих світових стандартів. Він має чітко визначені та раніше надані загальнодоступні критерії, а також завжди ґрунтується, у максимально можливій мірі, на зовнішні дані у відношенню до оцінюваних університетів, тобто «екзогенних» даних — з використанням мови економетрики. У минулому році, всі дані, що використовувалися у рейтингу, надходили з зовнішніх джерел! Це віха у розвитку рейтингу, яка стала можлива в основному завдяки розширенню, зміцненню та «дорослішанню» системи POL-on. Все сталося завдяки творцям та оператору POL-on, іншими словами OPI — Центр обробки інформації, представлений тут директором Олафом Гайл.

Під час церемонії були нагороджені кращі факультети у рейтингу навчальних напрямів та кращих академічних структур, а також PWSZ та недержавні університети.

Отже, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що Perspektywy, протягом багатьох років має заслужену репутацію у середовищах, пов'язаних з наукою, та служить майбутнім поколінням випускників середніх шкіл. Ранжування допомагає випускникам зробити правильний вибір професійного або наукового шляху, знайти своє місце відповідно до амбіцій, здібностей та навичок. Вищі університети конкурують один з одним, що допомагає їм поліпшуватися з року в рік, залучаючи до своїх лав все більше локальних та іноземних громадян, у тому числі й українців, які побачили величезні перспективи у польській освіті.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини