Інформатика. Огляд і рейтинг спеціальності

9724
Facebook Twitter
Інформатика. Огляд і рейтинг спеціальності

Дана стаття буде пізнавальною для абітурієнтів, які мають схильність до сфери інформаційних та комп'ютерних технологій, а також хочуть отримати професію, яка буде приносити високий дохід.

Країна, місто та установа вищої освіти, в якій буде проходити навчання майбутнього висококласного фахівця — це значущий фактор, в майбутньому людини, але вибір спеціальності, яка, надалі, повинна стати прибутковою професією є ключовим. Аналізуючи дані за останні кілька років, можна з усією відповідальністю заявити, що інформатика — це напрямок досліджень сьогодення, та майбутнього. Це одна з найбільш потрібних спеціальностей, не тільки в Україні та Польщі, а й в усіх цивілізованих країнах. Відрізняється високим рейтингом — не менше 98%, а це значить, що кожен випускник з якісним європейським дипломом, отриманим у вищих навчальних закладах Польщі, може знайти високооплачувану роботу в міжнародних корпораціях, або світових компаніях. Дана стаття буде пізнавальною для абітурієнтів, які мають природні задатки, та схильність до сфери інформаційних та комп'ютерних технологій, а також хочуть отримати професію, яка буде приносити не тільки високий дохід, а й ніколи не втратить своїх лідерських позицій.

Особливості досліджень та вивчення інформатики

Це найпопулярніша та оплачувана сфера діяльності на ринку праці. Студенти факультету інформатики отримують знання популярних та розвинених, на сьогодні, мов програмування, вивчають мови веб-програмування, вчаться проектуванню баз даних, дізнаються та закріплюють всі тонкощі дротяних та бездротових комп'ютерних мереж, цифрових технологій та електронних систем, а також інші важливі дисципліни цієї сфери. Але, незалежно від того, що, під час навчання студенти отримують величезну кількість інформації, кожен випускник повинен бути готовий до того, що після закінчення університету його навчання не завершиться. Дана спеціалізація вимагає постійного самонавчання та розвитку, бо, практично, щодня, в світі з'являються нововведення в сфері Інформатики.

Абітурієнт, який робить вибір вчитися на програміста повинен бути посидючим, уважним, легко навчаються, та самостійним. Необхідно, вже на момент навчання, мати мінімальні знання в найпростіших середовищах програмування, інакше, навчання на даному факультеті — стане даремно втраченим часом. Важливо розуміти, що для того, щоб стати хорошим програмістом, та бути потрібним фахівцем на ринку праці потрібно мати покликання до цього терену.

Кращі ВНЗ Республіки Польща, в яких можна навчатися Інформатики

Польські установи вищої освіти надають прекрасний та якісний європейський диплом, який цінується, як в самій державі, так і в країнах Європейського Союзу. Серед величезної кількості ВНЗ, та пропонованих напрямків досліджень, спеціальність Інформатики найкраще вивчати в наступних університетах:

1. Вроцлавському Політехнічному Університеті — €2500 (навчання англійською €3000).

2. Громадської Академії Наук у Варшаві, Лодзі та Кракові — €1476 польською мовою за рік навчання.

3. Академії Фінансів і Бізнесу Вістула — €1750 (навчання англійською €2500).

4. Університеті Бізнесу Хендльова у Вроцлаві — €1300 (мова навчання — польська).

5. Вроцлавському Університеті Банківської Справи — €1167.

6. Університеті Едукація у Вроцлаві — €1120.

7. Познанському Університеті Банківської Справи — €1393, польською мовою.

8. Заподнопоморском Університеті в Щецині — €1100.

Предмети для вивчення, отримуючи освіту в напрямку Інформатики

Кількість покладених годин по вивчення матеріалу однакова, як в державних, так і в приватних закладах вищої освіти тому, що вона визначена Міністерством освіти Польщі. Перелік предметів, також, практично, не відрізняється, суть залишається завжди однієї, і, тому, викладаються такі дисципліни:— компоненти програмного середовища;— база даних;— проектування інформаційних систем;— інженерне застосування комп'ютерного моделювання;— мови програмування;— веб програмування;— проектування баз даних;— комп'ютерні мережі;— математика;— англійська мова;— керування бізнесом;— електронні системи;— інтернет-додатки;— програмне забезпечення;— інформаційні технології;

Куди можна працевлаштуватися після отримання диплому?

Перелік можливих варіантів просто вражає просторістю. Фахівці цієї сфери можуть знайти роботу в будь-якій компанії, яка прямо або опосередковано стикається з інформаційними, комп'ютерними технологіями. Будь-яка конструкторська, проектувальна організація постійно відчуває потребу в кваліфікованих кадрах напрямку Інформатики. Гостра нестача професіоналів спостерігається, як в приватних, так і в державних компаніях. Бізнес-корпорації, найчастіше, ще до закінчення ВНЗ, студентам, з видатними здібностями в сфері Інформатики та технологій, або бізнес-інформатики, пропонують проходження стажувань в своїх компаніях, з подальшим працевлаштуванням.

З викладеного матеріалу випливає, що, відповідно до реалій України, Польщі та Європи в цілому, сфера Інформатики найперспективніша і високооплачувана. Учні, які мають талант, можуть повністю реалізувати себе, навчаючись в кращих закладах вищої освіти Польщі. Даний напрямок є дуже динамічним, і треба бути готовим до того, що навіть після отримання диплома, вчитися доведеться щодня. Але, якщо це дійсно Ваше покликання, то навчання та подальша робота принесе Вам не тільки моральне задоволення, та гордість за свої результати, але і дохід, який дозволить облаштувати свій побут належним, комфортним чином.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини