Архітектура. Огляд і рейтинг спеціальності

15267
Facebook Twitter
Архітектура. Огляд і рейтинг спеціальності

У цій статті ми розглянемо особливості та специфіку вивчення спеціалізації архітектора та список кращих польських ВНЗ для архітектурного навчання.

Ніщо так не вражає та не виражає характер, або атмосферу міста, як архітектурні споруди, які стають візитною карткою країни. У сучасному інноваційному світі, професія архітектора є однією з популярних та високооплачуваних спеціалізацій, в якій поєднується дизайнерський талант, аналітичний склад розуму, самоорганізація, відповідальність. Також, дана професія покликана створювати комфортні умови для проживання, роботи або відпочинку людей, та втілювати в життя стилістичні концепти будівель, які гармонійно виглядали б з іншою міською інфраструктурою. Вибір архітектурного ремесла для навчання, та ще й в одній з кращих, у сфері освіти, країн Європи — Польщі, свідомо мудрий крок назустріч стабільній професійній діяльності в майбутньому. У цій статті ми розглянемо особливості та специфіку вивчення спеціалізації архітектора та список кращих польських ВНЗ для архітектурного навчання.

Перспективи архітектурної освіти

Для того, щоб повністю зануритися в сферу архітектури, та дізнатися всі тонкощі професії, ми розглянемо основні можливості, які відкриває ця спеціальність:1. Актуальність. Після закінчення навчання на факультеті Архітектури, Ви не залишитеся без роботи тому, що будь-яке державне підприємство, або приватна фірма не може обійтися без послуг архітектора. На сьогодні, попит архітектурної справи становить 91% та займає одне з рейтингових місць популярних професій світу. Така перспектива забезпечить Вам подальший кар'єрний ріст, плюс високооплачувану посаду.2. Можливість реалізації креативних задумів. Професія архітектора вважається творчою та має достатній ступінь самовираження в стилістичному плані. Варто зауважити, що такий рід діяльності вимагає свободи в авторському дизайнерському стилі.

У такій атмосфері народжуються та втілюються в життя найгеніальніші ідеї, які потім стають відомими пам'ятками в усьому світі. Тому, якщо Ви є креативною людиною, з яскраво вираженими аналітичними, організаторськими, товариськими здібностями, то університет з архітектурним напрямком буде ідеальним місцем для навчання.3. Вічне професійне зростання. Вибір даної професії передбачає постійний рух, удосконалення та відповідність світовим тенденціям, які не стоять на місці. Тому слова «нудна» або «одноманітна» жодним чином не відносяться до архітектурної діяльності.

Специфіка вивчення та предмети архітектурної спеціальності

Сучасний факультет Архітектури дає можливість, надалі, випускникові працювати не тільки архітектором, а й дизайнером. На факультеті, студенти отримають знання в області технологій будівництва, архітектурного проектування, міського дизайну, а також дизайну інтер'єрів. Студенти, за період свого навчання, освоюють навички роботи з архітектурними та дизайнерськими комп'ютерними програмами на професійному рівні. Після закінчення факультету Архітектури, випускник зможе працювати в дизайнерській студії, будівельній компанії, професійній архітектурній компанії, державних установах в області архітектури, будівництва, територіального планування.Оскільки дана професія має великий спектр спеціалізацій та спрямувань, випускники, які прийняли рішення здобувати знання на факультеті Архітектури, повинні розраховувати на величезний перелік дисциплін, які потрібно буде опанувати під час навчання. Тому, давайте більш детально ознайомимося з предметами:

— економіка;— технології будівництва і оснащення об'єктів;— ландшафтна архітектура;— екологія;— правила управління простором;— планування;— створення архітектурних проектів;— містобудування;— матеріалознавство;— архітектурне проектування;— містобудівне проектування;— теорія архітектури і містобудування;— міський дизайн;— дизайн інтер'єра.На даний момент, набирають обертів професій: ландшафтного/міського дизайну, реставратора міських будівель, архітектор містобудівної сфери.

Кращі університети Польщі для вивчення архітектурної спеціалізації

Якщо Ви, все-таки, твердо вирішили отримати європейський диплом по Архітектурі, то Ви можете зупинити свій вибір на таких престижних ВНЗ Польщі:

1. Академія фінансів та бізнесу Вістула — 1450 євро (навчання англійською 3000 євро).

2. Вроцлавська Політехніка — 2500 євро.

3. Суспільна Академія наук — 1 643 євро.Компанія UP-STUDY, та її компетентні співробітники можуть більш детально проконсультувати Вас про особливості вищезазначених ВНЗ, допомогти з процесом вступу, та адаптації під час навчання в Польщі.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що вибір професії є найважливішим рішенням кожної людини, який впливає на подальше коло спілкування, та стиль життя в цілому. Архітектурна сфера популярна в сучасному світі та має точки зіткнення практично з кожним видом професійної діяльності. Тому, актуальна вона буде для студентів, які добре розбираються в технічних науках, але, при цьому, мають творчі та організаційними задатками. Отримання архітектурної освіти з європейським дипломом в Республіці Польща є хорошим фундаментом для працевлаштування на високооплачувані посади в країнах Європи, і не тільки.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини