ТОП університетів світу: Каліфорнійський університет, Берклі (University of California, Berkeley (UCB)). Огляд університету

9774
Facebook Twitter
ТОП університетів світу: Каліфорнійський університет, Берклі (University of California, Berkeley (UCB)). Огляд університету

У Каліфорнії, він є одним з найстаріших закладів вищої освіти. Не варто забувати, що саме в ньому було відкрито багато з хімічних елементів, а також зроблені глобальні відкриття в сфері науки.

Каліфорнійський університет в Берклі є одним з провідних академічних інститутів світу. Широко відомий як «Кел», кампус славиться розмірами та якістю своїх бібліотек і лабораторій, обсягами його досліджень та публікацій, а також відмінністю його викладачів та студентів. Національні рейтинги послідовно ставлять програми бакалаврату та випускників Берклі серед кращих в самих різних дисциплінах. На сьогодні, ВНЗ зайняв почесну 27-у позицію в Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings 2018. Дана освітня установа по праву пишається своїми можливостями та якістю підготовки фахівців в наступних напрямках: IT-технології, економіка, фізика, біологія та хімія. У Каліфорнії, він є одним з найстаріших закладів вищої освіти. Не варто забувати, що саме в ньому було відкрито багато з хімічних елементів, а також зроблені глобальні відкриття в сфері науки.

Особливості та специфіка UCB

До складу висококваліфікованих викладачів університету Берклі, на поточний момент входять: 7 лауреатів Нобелівської премії, 225 членів Академії мистецтв та наук, 87 членів Національної інженерної академії, поет, Лауреат почесних гостей США та 141 стипендіат Гуггенхайма. Саме тут два професори виявили в 1941 році плутоній, а також безліч інших елементів, включаючи берклій та каліфорній. Викладачі Берклі є одними з найбільш цитованих в газетах та журналах у всьому світі, в якості експертів у своїх областях. Хоча більшість з 22 800 студентів є каліфорнійцями, тут присутні учні з багатьох держав світу, більш ніж 100 країн. Студентський орган найкраще може характеризуватися його талантом та різноманітністю. Як відомо, Берклі є одним із засновників Асоціації американських університетів, який витрачає на дослідження та різні розробки більш ніж 789 млн в рік.

Він також займає 4-е місце на міжнародному рівні (1-е місце серед державних університетів) в US News [&] World Report. Берклі займає 18-е місце серед міжнародних дослідницьких університетів в рейтингу університетів світу «Вища освіта», 6-е місце в рейтингу світової репутації «Вища освіта у 2017 році».

Факультети та вартість навчання

Берклі дозволяє навчатися не тільки на бакалавраті, а й на магістратурі та навіть докторантурі. Що стосується навчальних підрозділів, то в UCB їх не менш ніж 130, а також розроблено 360 програм для навчання. Серед 14 шкіл та коледжів, які в сукупності являють собою Каліфорнійський університет Берклі, варто відзначити наступні: бізнес-школу Уолтера Хааса, коледж дизайну навколишнього середовища, правову школу, вищу освітню школу, школу інформації, школу охорони здоров'я та соціального забезпечення та інші. Вартість бакалаврату для резидентів країни становить $7,500, магістратури $10,000. Для іноземних громадян плата істотно відрізняється, таким чином бакалаврат обійдеться в $42,802, магістратура — $32,756. Крім основних витрат на оплату навчання, необхідно врахувати супровідні витрати, які становлять від 18 до 30 тисяч доларів щорічно.

Зважаючи на це, а також враховуючи відсоток зарахування, який становить 18.2%, фахівці UP-STUDY рекомендують зважити всі за та проти вибору цієї навчальної структури, оскільки далеко не всі охочі, надалі стануть студентами, а також для більшості іноземців, необхідні витрати будуть непосильними.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що UCB є однією з найстаріших освітніх структур, яка готує якісних кваліфікованих кадрів сфер ІТ, економіки, фізики та хімії. Студенти мають доступ до численних лабораторій, бібліотек та дослідницьких центрів, що сприяє їх всебічному розвитку. Але, не варто забувати, що плата за навчальний рік для іноземців досить вище, ніж для резидентів країни, тому, краще більш детально вивчити перспективи, після отримання диплома, щоб розуміти, чи доцільно вкладати такі величезні кошти в навчання в Берклі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини