Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Економіка» у Польщі

7662
Facebook Twitter
Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Економіка» у Польщі

У статті ми розповімо про те, які навички набувають студенти у процесі вивчення, та який перелік предметів передбачається топовими бізнес-ВУЗами для учнів факультету «Економіка».

Гривня зміцнила свої позиції, а це значить, що ті батьки, які боялися відправити дітей вчитися за кордон, виправдовуючи рішення неможливістю нести такі витрати, тепер сміливо можуть допомагати збирати документи та речі, та готувати абітурієнта до нової сторінки життя в європейському суспільстві. Українська національна валюта зміцніла десь на 20%, з огляду на це, навчання у Республіці Польща, якій охоче віддають перевагу наші земляки, подешевшало у середньому на 10-15 тисяч гривень. Більш того, вибираючи обрані приватні польські університети, можна отримати знижку на оплату першого освітнього року. Оскільки у минулому році багато абітурієнтів віддало перевагу спеціальності «Економіка», та така ситуація прогнозується на 2019/2020 вступну кампанію, варто розглянути, скільки українці можуть заощадити, вибираючи цей терен. Також у статті ми розповімо про те, які навички набувають студенти у процесі вивчення, та який перелік предметів передбачається топовими бізнес-ВУЗами для учнів факультету «Економіка».

Особливості вивчення спеціальності «Економіка» у польських установах освіти

Економістом є фахівець, який розробляє та приймає рішення у ході фінансово-господарської діяльності підприємства, необхідні для його ефективного функціонування. Особа, яка має таку освіту, а також досвід, крім діяльності у компанії, може займатися власною справою та вміло застосовувати економічні інструменти у бізнесі. Цьому передує отримання диплома, як мінімум — бакалавра, але краще — магістра. У процесі навчання студенти вивчають такі дисципліни:

  • Мікро- та макроекономіка
  • Бухгалтерський облік
  • Фінанси
  • Менеджмент та маркетинг
  • Комп'ютерне моделювання
  • Економетрика
  • Оптимізаційні методи та моделі
  • Аналіз бізнес-середовища
  • Економіка підприємств
  • Аналіз господарської діяльності
  • Державне регулювання економіки та бізнесу
  • Інфраструктура товарного ринку

Закладаючи базу професії, у ході вивчення основних та додаткових предметів, студентів навчають проводити аналіз, моделювати та прогнозувати вплив макро- та мікроекономічних показників на бізнес. Крім цього, вони мають можливість зрозуміти, як планувати та створювати власну справу, методи підвищення результативності діяльності організації, застосування інновацій в економіці бізнесу.

Кращі польські освітні установи зі спеціальністю «Економіка»

У багатьох університетах РП є факультет «Економіки», але не всі вони однаково підходять українцям й іншим іноземцям, які бажають отримати кваліфікацію у цій країні. Розглянемо ряд найперспективніших університетів із зазначеним напрямком, а також обговоримо, чому варто обирати саме одну з цих структур.

  • Академія фінансів та бізнесу Вістула. У минулому році плата за навчання спеціальності «Економіка» становила 41250 грн, а у 2020 році — 33440 грн (дешевше на 7800 грн). Також є можливість вчитися англійською мовою, у цьому випадку курс обходиться у 59 тисяч грн, це на майже 14 тисяч гривень дешевше. Вступаючи до Академії з центром польської освіти UP-STUDY, попри напрямок досліджень, є можливість отримати знижку, від 200 до 300 євро на оплату першого року навчання, що ще більше знизить освітні витрати. Також, можна взяти участь у завоюванні гранту, який покриває 50% вартості 1 курсу навчання.
  • Вроцлавський університет бізнесу. Тут Ви знайдете спеціальність «Економічне страхування», яка подешевшала на 5950 та тепер обходиться у 25400.
  • Ольштинський університет, що входить до групи ВНЗ VISTULA ще знаходиться у процесі розроблення спеціальності, але попередньо вона буде обходитися у 26.7 тисяч грн. Якщо Вас цікавлять інші напрямки, то слід знати, що вступаючи з нашим центром, Ви можете заощадити до 200 євро або завоювати грант на знижку у розмірі 50% на оплату першого року навчання.
  • Академія Леона Козмінського. У 2018/2019 році плата становила 88 тисяч грн, зараз навчання обійдеться у 71,2 тис грн на рік.

Чому варто вибрати один із запропонованих університетів?

По-перше, це багатонаціональні ВНЗ, тому Ви будете навчатися не тільки з корінними жителями РП, а й представниками інших індустріально розвинених держав. Наприклад, Академія Вістула, навчаючи представників більш ніж 70 національностей вже 4 рік поспіль відповідно до рейтингу «Perspektywy» має титул «Найбільш інтернаціональний ВНЗ Польщі». По-друге, диплом будь-якого з перерахованих університетів дозволяє працевлаштуватися практично у кожній країні світу. По-третє, у зв'язку зі зміцненням гривні, тепер у Польщі у ряді випадків вчитися дешевше, ніж в Україні, але є відмінність. Європейський диплом польського ВНЗ не потребує нострифікації, визнаючись країнами Європи та не тільки, водночас, як український не так високо котується.

Підсумовуючи, зауважимо, що заощадити можна не тільки на оплаті навчання, а й на вартості послуг нашого центру.

Якщо Ви вступаєте до будь-якого з ВНЗ-партнерів UP-STUDY, використовуючи опцію «Вступай з другом за пів ціни», то отримуєте повний спектр послуг за зниженою вартістю. Також є пропозиції для учнів 9-10 класів, котре включає не тільки знижену плату, а й бонус — безкоштовний курс польської мови. У нашій компанії ще багато приємних сюрпризів для Вас, тому не втрачайте часу, звертайтеся до будь-якого з 28-ми представництв.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини