Топ 5 книг польських авторів, які слід прочитати

14205
Facebook Twitter
Топ 5 книг польських авторів, які слід прочитати

У будь-якій культурі велика увага приділяється народній літературній творчості. Історично склалося, що польська література славиться в усьому світі самобутнім та цікавим стилем написання.

У будь-якій культурі велика увага приділяється народній літературній творчості. Історично склалося, що польська література славиться в усьому світі самобутнім та цікавим стилем написання. Цей стилістичний калейдоскоп формувався завдяки історичним подіям, діяльності політичних та народних героїв, церковним статутам та впливу західної культури. У цілому, читання книг — це гарна можливість удосконалити знання іноземної мови та познайомитись з культурою, звичаями народу. Також, література оригінальною мовою у більшій мірі передає нюанси сюжету та характери героїв. Тому, дана стаття буде присвячена огляду одних з найпопулярніших книг польських письменників.

П'ять відомих польських книг у всьому світі

Фахівці UP-STUDY рекомендують Вам приділити увагу такому цікавому списку польської літератури, яка не залишить Вас байдужими:

1. Станіслав Лем «Соляріс». Дана книга входить до рейтингу кращих книг Польщі. Подача сюжету, який представив письменник-фантаст у цьому творі відрізняється від типової наукової фантастики. У романі, він показав взаємини звичайних людей майбутнього, з космічним розумом Океан із планети Соляріс. Інтерес доктора Кріса Кельвіна до Соляріса спонукає відправитися в експедицію для дослідження незвичайних явищ на цій планеті. Зміст книги не динамічний, але це й не потрібно. Нерви читача лоскоче постійне відчуття невизначеності, страху перед невідомим, безпорадність, таємнича атмосфера космосу та проблеми, з якими доведеться зіткнутися Крісу.

2. Анджей Сапковський «Золотий полудень». Автор змушує любителів «Аліси у країні чудес» зануриться у цю книгу з головою. Читач, під іншим кутом, зможе подивитися на популярну історію Аліси, тому що сюжет ведеться від імені самого загадкового персонажа — Чеширського кота. Сапковський зайвий раз підтвердив репутацію талановитого письменника. Сюжет переплетений іскрометним гумором, харизматичністю персонажів та незвичайним баченням того, що відбувається.

3. Іоанна Хмелевська «Все червоне». Письменниця створила чудовий детектив з елементами гумору, іронії та таємничості. За дивним збігом обставин, водночас у будинку датчанки зібралися друзі з Польщі та Данії. У розпал сумбурної вечірки відбувається вбивство, яке розслідує інспектор Мульдгорд. Оскільки, основні гості — поляки, то поліція не в змозі провести якісне розслідування. Тільки інспектор Мульдгорд володіє мінімальним словниковим запасом застарілої польської мови. Динамічний та яскравий сюжет тримає читача до кінця книги на одному диханні.

4. Генрик Сенкевич «Камо грядеши». Куди йдеш? — це основне питання, яким пронизаний сюжет книги та яке змушує задуматися кожного. Сюжет твору побудований на протистоянні могутньої влади Римської імперії та християн, що представляють духовну силу. Трагічні долі, релігійне гоніння, шалене правління римського імператора Нерона викликає у читача непідробні почуття співчуття, переживання, благородства та інтересу до історії, що розгорнулася у книзі. Цей історичний роман приніс світову популярність автору та був багато разів екранізований.5. Ґрохоля Катажина «Х'юстон, у нас проблема». Дана книга — це легке та сучасне художнє читання. Сюжет присвячений історії тридцатидворічного скиглія-невдахи Іереміаша. У результаті конфлікту з впливовими людьми, багатонадійний кінооператор тепер розсікає містом, ремонтуючи різну техніку та вирішуючи побутові питання клієнтів. День народження він святкує раз у 4 роки, тому що народився 29 лютого, лається з усіма жінками, ходить прати до мами, яка постійно виносить йому мізки.

Завдяки гумористичному стилю написання та цікавому повороту подій, книга читається дуже легко. Письменниця показала у романі сучасну та правдиву Польщу.Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що література Республіки Польща досить різноманітна у жанрах та стилях. Тому, Ви без проблем знайдете відповідну для себе книгу, для ознайомлення з культурними особливостями та історією польського народу. Також, в інтернет-просторі представлений великий вибір текстів до прочитання польською мовою для саморозвитку, мотивації та приємного проведення часу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини