Навчання польської мови за книгами

9836
Facebook Twitter
Навчання польської мови за книгами

Чи можливо вивчити польську мову за допомогою прочитання книг? Це питання ми обговоримо у даній статті, а також наведемо приклади книг, які точно посприяють вивченню.

Вчити іноземну мову можуть змусити різні обставини, починаючи від бажання придбати кваліфікацію за кордоном або розвинути на чужій території бізнес, закінчуючи прагненням відчувати комфорт під час відвідування конкретної держави та спілкуватися з корінними жителями однієї промовою. Уже котрий рік українці виїжджають з довгостроковою перспективою до сусідньої країни — Республіки Польща. Там багатьом вдається реалізувати свій потенціал повною мірою, у залежності від початкової мети. Природно, виконати поставлені завдання складно, а іноді й неможливо, без знання польської. Ті молоді люди, які прийняли рішення здобувати вищу освіту в обраних університетах Польщі, найчастіше, вибирають інтенсивні мовні курси. Переслідуючи інші цілі, українці обирають або репетиторство, або самонавчання. Чи можливо вивчити польську мову за допомогою прочитання книг? Це питання ми обговоримо у даній статті, а також наведемо приклади книг, які точно посприяють вивченню.

Чи реально вивчити польську з допомогою книг?

Фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що при високому рівні концентрації, самоорганізації та вмінні правильно розподіляти час та пріоритети, вивчити будь-яку мову можна самостійно та за будь-якою методикою. Але, абітурієнти рідко володіють повним набором потрібних якостей, через що їм варто віддавати перевагу курсам. До речі, ті українські школярі випускних класів, які вступають з нашою компанією, нерідко мають можливість пройти 6-9-місячні курси польської безкоштовно, або за більш ніж доступною вартість. Програма вивчення польської, пропонована UP-STUDY відповідає високим стандартам якості, передбачає навчання на обох територіях та завжди приносить очікуваний результат. Говорячи про те, щоб вивчати польську з допомогою книг, зауважимо, що це цілком реально для людей, які не обмежені у часі. Правда, варто враховувати, що, для початку, потрібно вивчити алфавіт, причому з аудіо супроводом, щоб максимально правильно та чітко навчитися вимовляти літери зі складним поєднанням звуків.

Книги, за якими можна почати вчити польську мову

Рівень знання будь-якої мови починається з А0, але у випадку з польською, з огляду на те, що вона належить до слов'янської мовної групи, треба починати з трохи більш просунутих книг. Таким чином, для придбання рівня А1 та А2, першими книгами можуть стати:

1. Krok po kroku I. Stempek, A. Stelmach, S. Dawidek, A. Szymkiewicz. З назви зрозуміло, що крок за кроком поступово Ви вивчите алфавіт, основні прикметники, розглянете прості діалоги, у загальному, закладете сильну базу. Відразу можна придбати аудіо версію, щоб проводити вільний час, наприклад, у транспорті, з користю, а також вчитися сприймати польську на слух. Яскрава книга, цікаві постійні персонажі, сучасна лексика — ось переваги цього друкованого ресурсу.

2. Hurra!!! Po polsku A. Szymkiewicz, M. Małolepsza. Це класика у плані вивчення локальної мови Польщі, яка має популярність протягом 8 років. На відміну від першого посібника, ця книга більш сильна та сповнена у плані граматики.

3. Г.В. Пальянова. Польська для всіх. Тут для досягнення зазначеного рівня учні знайдуть багато корисної інформації щодо лексики та текстів.

Підбиваючи підсумки, особливо підкреслимо, що вчитися самостійно мови досить складно. Потрібна сильна мотивація, а також правильно підібраний матеріал та систематичний підхід. Запропоновані книги будуть до речі, але абітурієнтам польських університетів, все ж краще віддати перевагу якісним курсам.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини