ТОП 10 кращих для життя міст Республіки Польща

3820
Facebook Twitter
ТОП 10 кращих для життя міст Республіки Польща

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY вже знають, в яких польських містах найбільш комфортно жити з урахуванням різних нюансів та поспішають поділитися інформацією з Вами у даній статті.

Вибираючи локацію для організації побуту, проживання на довгостроковій основі та для роботи, багато хто керуються лише визначальним для себе чинником, але є й ті громадяни, які розглядають місце проживання крізь призму сукупності позитивних аспектів, наприклад, сприятливих економічної, політичної та екологічної ситуацій. Українці, як і іноземні громадяни з інших країн СНД вже не перший рік віддають перевагу переїзду на тривалий час, а то й на постійне місце проживання до Польщі. Ця європейська держава відрізняється можливістю надання великих перспектив у різних сферах діяльності, низьким відсотком безробіття, майже відсутністю корупції та іншими позитивними факторами. Звичайно, кожен вибирає місто проживання на свій розсуд, але є ті аргументи, які можуть переконати прийняти інше рішення. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY вже знають, в яких польських містах найбільш комфортно жити з урахуванням різних нюансів та поспішають поділитися інформацією з Вами у даній статті.

Перелік найбільш комфортних для побуту та перспективних для реалізації міст РП

Відразу зауважимо, що запропонований перелік не є аргументом в останній інстанції, але він показує поточну ситуацію, яка може бути важлива для деяких іноземців, котрі планують переїзд до Польщі, та мають можливість підбирати місто під свої переваги. Він складений у порядку спадання.

1. Варшава. Столиця держави та явно одне з найбільш розвинених у технологічному, освітньому, науковому, академічному, інвестиційному плані місто. Високі винагороди за роботу, як і рівень життя, ніші бізнесу різної спрямованості, що стрімко розвиваються — роблять її лідером списку. Серед іншого, місто розвинене у культурному та екологічному плані.

2. Сопот. Гарне курортне місто з чистим повітрям, сильним інвестиційним потоком та стрімким розвитком бізнесу, особливо у сфері гостинності.

3. Бєльсько-Бяла. Екологічно чисте, максимально озеленене, з порівняно невеликими обсягами шкідливих викидів, місто розвинене у плані бізнесу та освіти, що дозволяє поєднати корисне з приємним.

4. Гданськ. Відсутність метушні мегаполісу — те, що першочергово привертає іноземців віддавати йому перевагу. Тим не менш, це не заважає отримати у ньому хорошу освіту або успішно запустити власну справу.

5. Краків. Старовинний, густонаселений, він все ж зберіг принади архітектури, мистецтва, свою культуру, а також чесноти, які виділяють його серед інших успішних міст РП.

6. Познань. Рівень безробіття максимально наближений до нуля, водночас заробітні плати є високими, місто прихистило багатьох іноземних підприємців та все ще відкритий для інвестування. А його програмам у напрямках екології та економії природних ресурсів може позаздрити будь-який з куточків Польщі.

7. Кошалін. Високі доходи, море та гарна освіта — якщо це все, що Вам потрібно, тоді ласкаво просимо.

8. Вроцлав. Центр логістики, бізнесу, культури, він не тільки має можливість запропонувати хороші вакансії, особливо у сфері транспорту, логістики та експедування, але також дає можливість отримати необхідну освіту у зазначених напрямках зі справедливою платою за навчальний рік.

9. Бидгощ. Тут екологічні питання на першому місці. Парам з дітьми тут буде комфортно, адже у ньому відсутні підприємства промисловості. Ще приємно здивують ціни на комунальні послуги.

10. Гдиня. Чисте, культурне та досить молоде місто, яке приваблює запаморочливими краєвидами, кількістю культурних подій і музеями різної спрямованості.

Підсумуємо, що кожне із запропонованих міст має свої переваги. Вибираючи місто для тривалого проживання, потрібно зважувати у зіставленні з особистими уподобаннями та вимогами. В іншому, попри вибір, Ви зможете знайти у кожному місті ті можливості, які допоможуть реалізувати себе як професіонала та як особистість.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини