Навчання в Кракові. Де краще вчитися в Польщі?

6650
Facebook Twitter
Навчання в Кракові. Де краще вчитися в Польщі?

Стаття актуальна для всіх учнів випускних класів та їх батьків, а також тих студентів, які хочуть отримати другу та третю ступінь вищої освіти, бо буде оповідати про перспективність різних ВНЗ Польщі, та пріоритетності міст.

Краків — це один з найбільш вдалих варіантів об'єднання насиченого культурного відпочинку, та якісного навчання. Це перспективне містечко, яке можна сміливо назвати одним з найкрасивіших в Республіці Польща, також є одним з центрів студентства та історичним місцем. З двадцяти трьох ВНЗ, кожен охочий отримати вищу освіту саме тут, знайде спеціальність до душі тому, що існує величезний спектр технічних, економічних, бізнес та театральних напрямків досліджень. Тим більше, що двері краківських установ вищої освіти широко відкриті для українців. Також, як і в інших містах польської держави, є можливість обрати мову курсу, що являється важливим чинником для багатьох іноземних абітурієнтів, в тому числі і з України. Стаття актуальна для всіх учнів випускних класів та їх батьків, а також тих студентів, які хочуть отримати другий та третій ступінь вищої освіти, оскільки буде оповідати про перспективність різних ВНЗ Польщі, та пріоритетність міст.

Навчання в Кракові. Як обрати університет?

У Кракові функціонує 23 акредитованих установи вищої освіти державної та приватної форми власності. Для того, щоб після закінчення ВНЗ швидко працевлаштуватися в міжнародну компанію, українцям варто вибрати вищий навчальний заклад приватного типу тому, що вони мають налагоджені контакти з іноземними роботодавцями. Навчання в цьому чудовому місті значно дешевше, але варто задуматися про те, що чим менше місто, і далі від столиці, або Заходу Польщі, тим менше роботодавець буде цінувати Ваш диплом. Тим не менш, якщо Вас приваблює ця локація, то потрібно знати, що ВНЗ пропонують, як стаціонарну, так і заочну форми навчання. З усіх університетів варто віддати перевагу краківській Академії Суспільних Наук (Społeczna Akademia Nauk w Krakowiе). Річна вартість залежить від обраного факультету, але, в середньому знаходиться в діапазоні від 811 до 1243 євро. Серед основних спеціальностей в наявності наступні: менеджмент, англійська філологія та логістика.

Куди краще вступати українським абітурієнтам?

Будьте уважні, зацікавившись вступом до державного ВНЗ. Польська система передбачає первинне влаштування на роботу співвітчизників у вітчизняні компанії, українцю, з дипломом публічного університету, буде складно знайти хорошу роботу. На противагу, непублічні установи зацікавлені в просуванні іноземних випускників в міжнародні корпорації. Також, краще віддати перевагу вищим навчальним закладам у західній частині Республіки, або у столиці. Це обумовлено фактом зосередження логістичних, культурних, дослідницьких, наукових та бізнес центрів в таких містах. Відразу можна знайти робоче місце на відомому підприємстві, або мігрувати на роботу до найближчих столиць Європейського Союзу, наприклад, Німеччини, Бельгії, Франції. Найбільш рейтинговими та перспективними можна виділити наступні ВНЗ:

1. Університет Бізнесу у Вроцлаві (Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu). Профільна установа з лояльними цінами (1100-2000 євро), в залежності від мови програми та напрямки досліджень.

2. Академія Фінансів і Бізнесу Вістула в Варшаві (Akademia Finansów i Biznesu Vistula). Гарне співвідношення між ціною та якістю, плюс, величезна різноманітність спеціальностей.

3. Університет Банківської Справи у Вроцлаві (Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu). Бізнес-школа, яка надихає і створює атмосферу, сприятливу для вивчення всіх тонкощів бізнесу, підприємництва та банківських операцій.

4. Університет Банківської Справи в Познані (Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu). Дуже популярний ВНЗ серед поляків, який доступний тепер і українцям, та має понад двадцять років досвіду високоякісного викладання.

Отже, вибираючи здобуття вищої освіти в польських установах, Ви можете розраховувати на придбання визнаного європейського диплома, швидке працевлаштування та отримання досвіду, який буде допомагати Вам при кар'єрному зростанні. Університети Кракова цікавий і доступний варіант, але, бажаючи реалізувати свій потенціал в якнайшвидшому майбутньому, варто віддати перевагу вищим навчальним закладам, наприклад, у Вроцлаві, або Варшаві.

Завдяки тому, що копання UP-STUDY не тільки допомагає підібрати ВНЗ, який задовольнить всі Ваші потреби, а й сприяє облаштуванню на місці навчання, дає інформаційну підтримку при оформленні національної візи D, отримання освіти в Республіці Польща буде цікавим, необтяжливим та, крім основних знань професії, Ви зможете успішно розвиватися, як особистість, в європейському суспільстві.


Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини