Вражаючі місця в Гданську. Як провести дозвілля з користю?

10033
Facebook Twitter
Вражаючі місця в Гданську. Як провести дозвілля з користю?

Стаття корисна для іноземних туристів, студентів польських ВНЗ та інших людей, які планують відвідати Гданськ, оскільки, ми розповімо про красиві місця в цьому місті на Балтійському морі.

У Республіці Польща багато красивих міст з кольоровими будиночками, старовинними замками, багатовіковими костелами та пам'ятниками архітектури. У багатьох на слуху пам'ятки Вроцлава, Варшави чи Кракова, але, не варто залишати без уваги Гданськ.

Місто, з більш ніж тисячолітньою історією, розкинулося у північній частині Польщі.

Цікавим фактом є те, що з Гдинею та Сопотом, які розташувалися по сусідству, вони утворюють агломерацію Трьохградіє (Труймясто), загальна кількість населення якого — понад мільйон громадян. Портове місто, воно не тільки динамічно розвивається в напрямку промисловості та машинобудування, але, також, у сфері надання туристичних послуг.

Стаття корисна для іноземних туристів, студентів польських ВНЗ та інших людей, які планують відвідати Гданськ, оскільки, ми розповімо про красиві місця у цьому місті на Балтійському морі, а також, про те, де провести дозвілля, щоб зробити вдалі фото та збагатитися духовно.

Основні визначні пам'ятки на стежці туриста в Гданську

Це дуже важливе місто не тільки для поляків, а й для багатьох іноземців, через те, що воно зіграло значущу роль у світовій історії, в тому числі й в роки великої вітчизняної війни. Також, під час другої світової, одна з головних, на сьогодні, пам'ятка — Старе місто, було повністю знищено. Надалі, турботливі поляки відродили його, ретельно реконструювали та надали йому той вигляд, в якому він існував з XIII по XVII століття. Тому, приїжджаючи в Гданськ, неодмінно потрібно відвідати Старий Град, а також, приділити увагу Ратуші з семивіковою історією, в якій зараз розташувався історичний музей міста. Читаючи путівник Гданськом, туристам потрібно налаштуватися на відвідування Довгого Ринку. Площа під такою назвою є одним з головних місць, які приваблюють десятки тисяч іноземних туристів.

Тут розташовані: Зелені Ворота, Золотий Будинок, збережена Ратуша, фонтан Нептуна, Вежа Кувшинових Воріт, готель Radisson Blue, який має досить гарний фасад, та багато інших важливих та красивих місць. Вони не тільки виглядають красиво, можуть послужити вдалим фоном для фотографії, але, якщо поглибитись в історію, та розібратися в деталях, здатні вплинути на світогляд та розширити кругозір.

Які чудові місця відвідати на дозвіллі?

У шостому за населенням місті, завжди є де провести час з користю. Костели, музеї, пам'ятники архітектури, мистецтва, вулиці, парки, фонтани — всюди цікаво та пізнавально. Пропонуємо подивитися запропоновані варіанти:

1. Базиліка Успіння Пресвятої Діви Марії. В Європі — цей храм вважається найбільшою цегляною спорудою. У житті жителів Гданська, всі костели мали важливе значення, але цей, який будувався майже 160 років, займає почесне місце у серці всіх поляків. Розташувався він на Марянській вулиці, яку вже давно уподобили кінорежисери.

2. Пивна Вулиця. Будова в стилі Відродження має значний та загадковий фасад, який прикрашають фігурні фронтони та скульптури стражників.

3. Національний музей. Входить до сімки важливих польських музеїв, в минулому, він був відомий як Францисканський монастир.

4. Оливський парк імені Адама Міцкевича. Прикрашає центр міста, надихає відвідувачів та є острівцем чарівності і спокою. Він один з небагатьох в Польщі, який зберігся в первозданному вигляді, до наших днів.

Підсумовуючи, зауважимо, що Гданськ активно розвивається в різних напрямках, в тому числі туристичному та освітньому. Щорічно, десятки тисяч іноземців приїжджають помилуватися на його визначні пам'ятки, налагодити ділові відносини, організувати бізнес або з метою навчання. І, як зазначають фахівці UP-STUDY, хоч роботодавці не так високо цінують диплом, отриманий в цьому місті, як, наприклад, вроцлавський або варшавський, все одно, для всіх, хто уподобав для себе Гданськ, можна знайти вищий навчальний заклад в ньому.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини