Топ 10 "дивацтв", які вражають іноземців в Польщі?

8643
Facebook Twitter
Топ 10 "дивацтв", які вражають іноземців в Польщі?

Не те, щоб там відбуваються речі або ситуації, надзвичайні, просто, люди, які вперше бачать деякий розвиток подій, приходять в щире здивування, та саме про це ми поговоримо в даній статті.

Українці, а також, інші сусіди Республіки Польща, особливо зі східної сторони вважають, що мають багато спільного з польськими традиціями, мовою та менталітетом. Багато туристів, приїжджаючи на короткий час заявляють, що відчували себе, як вдома. Така обстановка є сприятливим, але Польща, не позбавлена ​​особливостей та принад. Правда, є такі речі, які іноземним туристам здаються дійсно дивними, особливо, якщо це перша країна, в якій вдалося побувати за кордоном. Не те, щоб там відбуваються речі або ситуації, надзвичайні, просто, люди, які вперше бачать деякий розвиток подій, приходять в щире здивування, та саме про це ми поговоримо в даній статті.

Дивацтва, які спантеличують гостей Польщі:

1. Закриття торгових центрів та інших магазинів у святкові дні. Польські громадяни дуже шанують традиції та цінують особистий відпочинок, тому, на Різдво Ви не знайдете відкритих продуктових магазинів. Всі закупівлі варто робити завчасно.

2. Постійне нарікання в будь-який невизначеній ситуації. Сама впізнавана риса поляків, яка веселить їх самих. Більшість корінних жителів РП не уявляють свого життя без narzekać (нарікання). Попри те, що велика частина резидентів живуть в хороших та комфортних умовах з матеріальним достатком, це не змінює того, що вони люблять зажурився з приводу влади, життя, цін.

3. Співзвучні слова з різним змістом. Є багато слів, які на слух сприймаються, практично, однаково, але мають абсолютно інший сенс. Деякі українці, живучи в Польщі констатували, що, для розрізнення таких особливостей, потрібно певний час прожити тільки в цьому середовищі.

4. Непідробний інтерес до політичного життя. Створюється таке враження, що про політику говорять всі, від дворічної дитини до 90-го дідуся. Ця тема завжди актуальна та завжди має нові ракурси, для обговорень.

5. Дивні, незвичні та непоєднувані страви. Чого вартий тільки суп з крові качки. Більш щадний дивний суп — фруктовий, який готується з води та різних літніх ягід.

6. Інший рахунок поверхів. Перший називають пАртер, який вважається нульовим, відповідно, другий — це перший й так далі.

7. Несвоєчасно прибувають потяги. Те, що громадський польський транспорт точний, як швейцарський годинник — не викликає сумнівів, але не поширюється на поїзди. Вони ходять з великим запізненням, часто, через погоду.

8. Незрозумілі літери на вхідних дверях. Пов'язано це з присутністю на богослужінні, під час якого освячують крейду та роздають присутнім. Після повернення додому, вони пишуть «K + M + B» або «C + M + B», що означає «Нехай Христос благословляє цей дім».

9. Поливаний понеділок. Давня традиція, яку тепер можна зустріти лише в провінціях або селах. Суть полягає в обливанні зустрічних у перший понеділок, після великодніх свят.

10. Великі черги до лікарів. У деяких випадках прийому можна чекати кілька місяців.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що Польща — це контрастна країна, в якій сучасні технології можуть зустрітись з старовинними традиціями та краще це побачити своїми очима. Велика кількість видатних костелів, замки, гарні збережені площі, фонтани та сади — це те, що можна знайти в кожному польському місті та вразитись величчю. Міста, такі різні та схожі відразу, розкажуть свою історію та відкриють секрети. Приїжджаючи в РП та спілкуючись з корінними жителями можна помітити більше особливостей та дивацтв.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини