Нові можливості подорожей до Польщі потягом

811
Facebook Twitter
Нові можливості подорожей до Польщі потягом

В статті ми розповімо про можливості дістатися до Польщі потягом, а також розглянемо маршрути, вартість поїздок та переваги вибору цього типу транспортного сполучення.

Польська Республіка приваблює іноземців, у першу чергу, своїми унікальними традиціями, історією, архітектурою, культурою та мистецтвом. Крім цього, багато громадян інших держав відправляються до цієї європейської країни з більш далекосяжними планами, наприклад, отримання якісної освіти, налагодження підприємницької діяльності, запуск бізнес-проекту та інше. Попри мету відвідування цього куточка Європи, завжди виникає питання щодо виду транспорту, яким можна дістатися до потрібного міста. Природно, якщо ми говоримо про швидкість, тут явно оптимальним вибором є використання перельоту. Але якщо розглядати інші критерії, тоді можна прийти до висновку, що поїзди з українських міст є гарною альтернативою. Стаття зацікавить як студентів польських ВНЗ родом з України, так і любителів подорожувати Європою, оскільки ми розповімо про можливості дістатися до Польщі потягом, а також розглянемо маршрути, вартість поїздок та переваги вибору цього типу транспортного сполучення.

Переваги поїздок до Польщі потягом. Ціни на квитки, актуальні маршрути

У подорожей поїздами з України в Європу є кілька явних переваг:

  • чітка визначеність з часом (мається на увазі, що Ви точно можете бути впевнені у своєчасному прибуттю до пункту призначення та швидкому проходженні митного контролю);
  • завжди можна провести час у дорозі з користю (попрацювати, завести нові знайомства, налагодити контакти, розібратися у собі та своїх бажаннях);
  • зручно у дорозі трохи розім'ятися, пройтися вагоном, перекусити у відділі кафе;
  • можна також у вікно поїзда розглянути пам'ятки міст, що проносяться повз;
  • вартість квитка на поїзд може бути значно нижче, ніж, наприклад, на літак.

На сьогодні є кілька актуальних маршрутів, які розроблені не тільки зі столиці України, а й з інших міст:

1. Київ-Варшава, поїзд 67, яких курсує щодня. Проїзний квиток обійдеться у районі півтори тисячі гривень. Є можливість зійти у Любліні або Хелмі.

2. З Львова до Вроцлава. Потяг номер 51, що курсує від станції, відправляється щодня з проїзним квитком у 1500+ грн.

3. З Києва також можна відправитися до Перемишля, через Коростень та Львів. Проїзд обійдеться порівняно недорого 515-727 грн. З цієї точки можна зручно дістатися до будь-якого польського міста, заощадивши час та кошти.

4. З Ковеля до Хелма маршрути проходять 7 днів на тижні, проїзд становить близько двохсот гривень.

Нова пропозиція «Укрзалізниці», що дозволяє поїздки з української столиці до столиці Силезії

Наприкінці попереднього року, 08.12, «Укрзалізниця» запровадила новий маршрут, — безпересадкові вагони Київ-Вроцлав. Вони курсують із зупинками на станціях: Львів, Перемишль, Краків та Люблинець. Розширенню мережі передувало збільшення попиту. Всього у новому графіку пасажирського руху 2019 здійснюють поїздки 40 міжнародних поїздів, з них 20 — до європейських країн. Поїзд з вагонами до Вроцлава вирушає щодня о 14:07, а прибуває до пункту призначення на наступний день о 11:25. У зворотному напрямку вагон відправляється о 16:30 та прибуває до Києва о 17:14.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що охочим придбати квитки на поїзд через онлайн-сервіс, найкраще переходити за посиланням booking.uz.gov.ua.

Зараз, сервіс працює ще з обмеженнями, однак клієнти вже почали отримувати свої квитки. Також завжди можна купити квиток у касах центрального вокзалу, але ніколи не варто цього робити у незнайомих людей, щоб не бути обдуреними.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини