Тиждень біоекономіки у Кракові — серія бесід «Science Espresso»

7953
Facebook Twitter
Тиждень біоекономіки у Кракові — серія бесід «Science Espresso»

Протягом тижня біоекономіки, 5 тем «Science Espresso» будуть охоплювати питання, що стосуються всього циклу виробництва продуктів харчування — від зерна до відходів.

Протягом тижня біоекономіки, 5 тем «Science Espresso» будуть охоплювати питання, що стосуються всього циклу виробництва продуктів харчування — від зерна до відходів. Фахівці Краківського сільськогосподарського Університету та Економічного Університету обговорять та нададуть відповіді на питання аудиторії з таких тем, як харчові відходи, функціональні продукти харчування, органічна сертифікація, важливість біорізноманіття для продовольчої безпеки та використання відходів, пов'язаних з виробництвом продуктів. Всі зустрічі будуть проходити у неформальних обставинах за чашкою кави або чаю у кафе «Pojnarówka» на паркінгу Сільськогосподарського університету, за адресою вулиця Міцкевича 21 Б, Краків, Республіка Польща.

Особливості проєкту BLOOM. Чого учасникам варто очікувати від події?

Метою проєкту «BLOOM: підвищення знань європейських громадян про біоекономічні дослідження та інновації» є збільшення обізнаності та знань про біоекономіку. BLOOM фінансований Європейським Горизонтом 2020, який реалізується з 2017 по 2020 рік. Проєкт Horizon 2020 BLOOM реалізується в Австрії, Німеччині, Швеції, Фінляндії, Нідерландах, Іспанії та Польщі, де він заснований на співпраці Сільськогосподарського університету та Економічного університету у Кракові, кластера біоекономіки LifeScience, Наукового центру Коперника у Варшаві та інших партнерів з підтримки.

П'ять регіональних центрів були засновані для стимулювання участі громадськості у біоекономіці. Вони створюють простір для обміну думками та діалогу, залучаючи різні зацікавлені сторони за допомогою

серії семінарів зі спільної творчості та інформаційно-пропагандистських заходів.

У мережі 20 досвідчених вчителів, які представляють школи з 10 європейських країн, котрі викладають фізику, біологію, математику, інженерію, технологію або хімію. Вони співпрацюють з BLOOM з метою створення нових навчальних матеріалів з біоекономіки та тестування їх у своїх школах.

Біоекономіка означає стійке виробництво відновлюваних біологічних ресурсів та їх перероблення у продукти харчування, біоенергетику, промислові товари, включаючи біопластик, біохімікати, тканини та інші матеріали, замінюючи продукти традиційних нафтопереробних заводів. Тому біоекономіка — це інструмент для сталого розвитку.

Їжа, поряд з ліками, добавками та кормами для тварин, є продуктами біоекономіки, що мають особливе значення та цінність.

Ознайомтеся з планом заходу поточного року

Як буде виглядати тиждень біоекономіки? Які теми будуть обговорюватися? Поговорімо про це детальніше:

  • 24.06 — «Чи знаєте Ви, що 250 кг їжі буде витрачено даремно цього року?» — доктор Малгожата Мішнякевич, Краківський економічний університет.
  • 25.06 — «Функціональне харчування — що це таке?» — доктор Малгожата Мішнякевич, Краківський економічний університет.
  • 26.06 — «Що Ви можете зробити із залишками їжі?» — доктор Давид Бедла, Сільськогосподарський університет у Кракові.
  • 27.06 — «Для кого потрібно екопозначати їжу?» — доктор Мацей Чованяк, Сільськогосподарський університет у Кракові.
  • 28.06 — «Не буде їжі без біорізноманіття» — абілітований доктор Анна Гірчиця, Сільськогосподарський університет у Кракові.

Звертаємо увагу всіх потенційних учасників на те, що вхід на захід безкоштовний. Варто підкреслити, що кожен студент локального чи іншого університету знайде для себе багато корисної інформації, якою можна не тільки збагатитися, а й використовувати на практиці.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини