Чи варто вибирати професію хіміка? Розглядаємо складності ремесла

3766
Facebook Twitter
Чи варто вибирати професію хіміка? Розглядаємо складності ремесла

У даній статті ми спробуємо відповісти на це питання, тому її варто прочитати всім абітурієнтам та студентам, що розглядають професію хіміка, як терен, на якому хочеться побудувати кар'єру.

Поряд з реформою освіти, проведеною у Польщі, були внесені зміни, пов'язані з вибором області навчання. На даний час, якщо Ви хочете вивчати хімію, необхідно прийняти це рішення та подумати про врегулювання деталей завчасно. При виборі сфери навчання потрібно враховувати всі плюси та мінуси, тим більше що тенденції на ринку праці з часом змінюються. Звичайно, освіту може бути доповнено та змінено. Попит на хіміків у Польщі та інших європейських країнах зростає, головним чином, через розвиток харчової промисловості та фармацевтики, меншою мірою хімічної промисловості фарб, полімерів та т. д. Молоді люди часто ставлять собі питання, як вони зможуть реалізувати себе, закінчивши факультет «Хімічних наук». У даній статті ми спробуємо відповісти на це питання, тому її варто прочитати всім абітурієнтам та студентам, що розглядають професію хіміка, як терен, на якому хочеться побудувати кар'єру.

Які можливості відкриваються перед дипломованим хіміком?

За словами Адама Мацієвського, генерального директора Global Colours Poland, у статті на порталі chemiaibiznes.com.pl, у цього ринку є майбутнє! Перші асоціації — академічна та шкільна робота. До недавнього часу ця тенденція була пов'язана з педагогічною спеціалізацією, яка прямо відносилася до майбутнього у школі, в університеті. Сьогодні хіміки знаходять роботу у багатьох секторах бізнесу, у тому числі у науково-дослідних лабораторіях, при сертифікації та випробуваннях косметики, продуктів харчування та багатьох інших. Майбутня робота, багатообіцяючий заробіток, цікаві дослідження — відмінні мотиватори, щоб відчувати себе впевненими та задоволеними своєю професією. Вибираючи хімічні дослідження, варто любити цю науку, яка допомагає не тільки у навчанні, але і у подальшій роботі. На додаток до захоплення, гарне здоров'я та відсутність сенсибілізації також будуть корисні.

Хімія та хімічні спеціальності, які доступні у польських ВНЗ

Хімія — це, перш за все, робота з реагентами, речовинами, не обов'язково корозійними, але часто небезпечними. Крім роботи у лабораторії, хімія є серією заходів, розрахунків та конструкцій, що багатьом відомо зі школи. Необхідно передбачити різні реакції та рішення перед виконанням експерименту. Робота хіміка — це не просто дослідницька робота. Хоча багато людей вибирають цей шлях при проведенні досліджень та роботі в університеті, а також при навчанні в інших областях. Гігантський технічний прогрес зробив так, що однієї хімії недостатньо, але хімічна інженерія — це спеціалізація розвитку. Все більше професій вимагають міждисциплінарних знань, де однією з областей навчання є хімія. Аналітична хімія дає великі можливості для розвитку, хоча й не тільки. Під час навчання, студенти часто знаходять роботу у компаніях, що займаються захистом навколишнього середовища

або косметологією. Нові галузі хімії все ще з'являються, даючи можливість зайнятися цікавою роботою. Однією з цих професій є кримінальний хімік. Судова хімія доступна в Ягеллонському університеті та UMCS, подібно до багатьох інших спеціалізацій, які характерні тільки для декількох університетів у Польщі.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що хімія є абсолютною областю вивчення, яку варто розглянути в якості професії людям, які мають до неї пристрасть. Як і раніше не так багато сміливців, які хочуть вивчати цей напрямок, що, з одного боку, добре позначається на ринку праці, а з іншого — створює певну загрозу нестачі персоналу, особливо у вузьких професіях. Хімічні дослідження вважаються елітарними та важкими, особливо у порівнянні з такими спеціальностями, як менеджмент, банківська справа та соціологія. Проте, якщо Ви не впевнені у готовності зв'язати своє життя з цією наукою, завжди можна вибрати одну з бізнес-спеціальностей, котрі створюють менше бар'єрів, але приносять хороший дохід.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини