Технологічні прогнози на 2018 рік. Що принесе нам новий рік?

6274
Facebook Twitter
Технологічні прогнози на 2018 рік. Що принесе нам новий рік?

На сьогодні, розвиток комп'ютерів досяг такого рівня, що вони вивчають аналіз зображень або безпомилкове розпізнавання об'єктів на фотографіях.

Нобелівський лауреат Данії, Нільс Бор сказав, що прогноз — дуже складно, особливо коли річ стосується майбутнього. Деякі напрямки розвитку технологій здаються цілком очевидними. На сьогодні, розвиток комп'ютерів досяг такого рівня, що вони вивчають аналіз зображень або безпомилкове розпізнавання об'єктів на фотографіях. Це серйозний ривок вперед, але він є лише початком.

Криптовалюта та блокченж

В кінці року, великим розривом «мильної бульбашки» закінчилася біткоінт-лихоманка. Дуже складно передбачити, як повернеться ситуація з біткоінтамі та іншими криптовалюта, стабілізується або різко опуститься, але краще поки залишити ці питання спекулянтам. Є ймовірність того, що такі валюти збільшать свою важливість, оскільки, було зроблено важливий крок у даному напрямку. Японія, в середині 2017 року, визнала біткоінт повноцінним платіжним засобом. Також, додала в важливості технологія розподіленого регістра (DLT або блок-ланцюг). З одного боку, центральні банки та органи фінансового нагляду попереджатимуть про ризик інвестування в криптовоєнні валюти. Але з іншого, вони будуть використовувати впроваджені ними технологічні рішення.

Машинне навчання та штучний інтелект (ШІ)

20 років тому відбулася подія, яка змінила багато, а саме, комп'ютер вперше виграв у людини. Уже в 2016 році, комп'ютер виграв у гросмейстера Го, до чого алгоритм штучного інтелекту AlphaGo готувався майже два роки. В кінці 2017 року, нова версія AlphaGo досягла восьми годин. За заявами творця, Деміса Хассавіса, це сталося через те, що він більше не обмежується людськими знаннями. Варто згадати, що темпи розвитку методів штучного інтелекту, а також, машинного навчання — будуть набагато швидше. Комп'ютери на повну вивчають аналіз зображень — від розпізнавання об'єктів на фотографіях (таких як Amazon чи сучасних смартфонів) до медичної діагностики (комп'ютери не менш точні, ніж лікарі). У розвитку штучного інтелекту є як позитивні, так і негативні моменти. До 2020 року планується створення з допомогою ШІ 2.3 мільйона робочих місць, але, водночас, більш ніж 1.8 млн чоловік втратять роботу.

Розумні системи

Створення системи «розумний дім» вимагає великих вкладень. По суті, така система дає можливість контролювати колір лампочок, дистанційно включати машину, розблокувати двері. Поки, далеко не всі можуть оцінити отримані вигоди за вкладені кошти.

Все зміниться в найближчі кілька років, і це стосується не тільки систем розумних будинків, а й інших аспектів побуту. Майже кожен електронний та механічний елемент реальності буде підключений до мережі. У наступному році, це буде більш ніж 11 мільярдів пристроїв, а в 2020 році, прогнозується понад 20 мільярдів. Всі речі будуть спілкуватися одна з однією, причому, не потрібно участі людини.

Автономні автомобілі

Автономні автомобілі стають все ближче. Уже зараз, автопілот Тесла може впоратися з деякими ситуаціями краще, ніж реальний водій, правда, він ще не повністю незалежний. У 2021 році перші автономні автомобілі BMW будуть зняті з виробничих ліній. Завдяки вдосконаленому аналізу зображення, автомобіль може дотримуватися смуги руху, зчитує дорожні знаки та має можливість виявляти несподівані перешкоди на дорозі. За технологічними прогнозами, через кілька років, автомобілі з камерами Mobileye матимуть можливість їздити самостійно.

Наступний рік буде цікавим та прогресивним, технологічне майбутнє вже стукає в двері кожного будинку.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини