Страховка для студентської візи. Це повинен знати кожен студент

11096
Facebook Twitter
Страховка для студентської візи. Це повинен знати кожен студент

Важливим пунктом, при оформленні студентської візи для навчання за кордоном є медичне страхування — це обов'язкова умова, незалежно від мети поїздки, при дозволі в'їзду в яку-небудь іноземну державу.


Важливим пунктом, при оформленні студентської візи для навчання за кордоном є медичне страхування — це обов'язкова умова, незалежно від мети поїздки, при дозволі в'їзду в яку-небудь іноземну державу. В основному, до страхового поліса відносяться, як до додаткової тяганини, і не більше. Мало хто розуміє, які перспективи несе в собі Ваше страхування в іншій країні, що відрізняється від української медичної та правової системи. Такий вид послуг дозволяє, в непередбачених ситуаціях, уберегти Вас від фінансових витрат, та забезпечити своєчасну допомогу. Також, за бажанням студента або його батьків, є можливість застрахувати не тільки від нещасних випадків, а й власний багаж/автомобіль.

Види і умови страхування для студентської візи

Згідно із законом Республіки Польща, медицина здійснюється на платній основі, як для поляків, так і для іноземних громадян. Тому, кожному українському студенту необхідно оформити страховий поліс на весь період перебування за кордоном. Різновиди полісів:1. Страховки для короткострокових поїздок. Розраховані для навчальних програм (наукові практики, мовні курси, стажування), які тривають не більше, ніж 180 днів. Страховка повинна бути оформлена в Україні, на весь період навчання, за всіма заявленими стандартами ЄС, без франшизи — частина збитку, яка не сплачується у разі нещасного випадку страховою компанією. Медична страховка сплачується, коли заявлена ​​сума за послуги перевищує 30000 євро.

2. Страховки для довгострокових поїздок. Розраховані на перебування за кордоном від півроку, і більше. Підходить для стаціонарного навчання у ВНЗ. При такому виді навчання, рекомендується оформити документи на тимчасове проживання, та придбати поліс в польських державних або приватних страхових установах.Також, існують додаткові види страхувань, які не входять до основного переліку страхових випадків — це поліси: на активні види спорту, на втрату документів, на оплату проїзду в ситуації хвороби/смерті родичів.

Процес оформлення страховки

При оформленні страховки враховуються такі чинники:— мета поїздки;— період перебування за кордоном;— вік людини, яка хоче отримати страховку.Нюанси, на які необхідно звернути свою увагу при оформленні документів на поліс:— вивчити уважно умови договору страхової компанії, а краще скористатися послугами кваліфікованого юриста;— обов'язково вказати в полісі весь перелік країн, які Ви збираєтеся відвідати;— уважно прочитати правила поведінки при страховому випадку. Першим пунктом, який необхідно буде зробити в непередбаченій ситуації — це зателефонувати за номером, що вказаний в договорі, в Вашу страхову компанію, для уточнення подальших дій;— страхова компанія має право не відшкодовувати фінансові витрати за страховим випадком, якщо Ви в момент події перебували в алкогольному або наркотичному стані.

Сам процес оформлення страховки проходить легко, від Вас потрібна тільки особиста присутність, закордонний паспорт та ідентифікаційний номер платника податків.Виходячи з отриманої інформації, ми можемо сказати, що перед виїздом за кордон, для отримання візи, в обов'язковому порядку, студент оформляє поліс медичного страхування. Залежно від періоду навчання, вибирається країна, в якій вигідніше буде укласти постійний договір зі страховою компанією. Для отримання візи, студенту, на тривалий термін навчання, необхідно спочатку оформити страховий документ в спеціальних українських установах. Поряд з цим, для більш широкого спектра послуг та можливостей, рекомендується, по приїзду в Польщу, укласти страховий договір, безпосередньо, з польським державним/приватним агентством.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини