Як оформити заявку на професійне стажування, навчаючись у польському університеті?

7923
Facebook Twitter
Як оформити заявку на професійне стажування, навчаючись у польському університеті?

У даній статті ми поділимося інформацією, яка допоможе зрозуміти цінність набуття практичного досвіду, а також більш детально розповімо, хто та як повинен займатися питаннями організації стажування.

Отримання освіти — це не тільки навчання, а й придбання цінних навиків, підтвердження отримання яких можна згодом прикріпити до резюме. Стажування — час, який чекає кожного учня як вітчизняного, так і закордонного навчального закладу. Воно залежить від специфіки університету, але навчаючись у ВНЗ Республіки Польща, варто пам'ятати, що зазвичай практика або стажування слідують за другим курсом бакалаврату та першими магістрантами. Нерідко люди нехтують цим моментом, оскільки не вважають, що здатні отримати там нові навички. У даній статті ми поділимося інформацією, яка допоможе зрозуміти цінність набуття практичного досвіду, а також більш детально розповімо, хто та як повинен займатися питаннями організації стажування.

Суть та необхідність проходження стажування студентами польських ВНЗ

Професійний досвід нелегко придбати, тому що він вимагає, щоб студент працював протягом певного періоду часу. Деякі роблять це, приєднуючись до академічних кіл або студентських організацій, а інші шукають роботу. Також можливо збагатити резюме, звернувшись до стажувань та практик, які дозволяють розвиватися у досліджуваній області. Під час студентського стажування, учень польського ВНЗ може вибрати будь-яке місце для практики, коли у нього виникне таке бажання. Однак у більшості університетів РП обов'язково вкластися в дати, встановлені установою. У свою чергу, якщо студент за власною ініціативою вже заробив досвід роботи, він має право продемонструвати докази вкладу та далі діяти на свій розсуд. Таким чином, створюється шанс пройти цю практику без проблем.

Хто та як оформляє заявку на стажування?

Інакше йдуть справи у тих студентів, які не подбали за придбання досвіду. Стажування у польських ВНЗ іноді відбувається при наявності у навчальної структури контракту з компаніями, які приймають студентів з метою надання їм досвіду роботи, особливо у разі стажувань за кордоном. Це найпростіший спосіб завершити подібний етап навчання, тому що освітня структура просто відправляє до зазначеної установи на обмежений час. Але, часто зустрічається, що практику ВНЗ не надає. У такому випадку, її все одно потрібно проходити, але шукати самостійно. Однак, слід пам'ятати, що при такому положенні справ, потрібно подати спеціальний додаток з веб-сайту університету до секретаріату в інституті або відділі, в якому проходить навчання.

Після виконання цього пункту, університет відправить типову угоду до компанії, яку до цього вибрав студент. Фахівці UP-STUDY у черговий раз підкреслюють, що університет не повинен шукати місце стажування. Учні польських ВНЗ повинні домовитися з компаніями, в яких хотіли б отримати професійний досвід, встановити годинник роботи з ними та всі формальності, пов'язані з книгою стажування та контрактом на стажування.

Отже, студентське стажування — дуже хороший спосіб отримати досвід під час навчання в університеті РП. Кращим рішенням може стати подача заявки на стажування від студента в компанію, обрану ним особисто, ніж йти в ту установу, яка має підписаний контракт з ВНЗ, адже можна придбати професійний досвід, відповідний конкретному учневі. У Польщі не складно знайти відмінне місце для проходження стажування, оскільки існує величезна кількість ярмарків вакансій, де роботодавці надають й місця для практик, також є можливість поспілкуватися безпосередньо з потенційним роботодавцем.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини