Продовження студентської візи в Польщі

13404
Facebook Twitter
Продовження студентської візи в Польщі

Дана стаття буде актуальна для всіх студентів, які навчаються в польських ВНЗ, незалежно від тривалості перебування на навчанні тому, що це питання торкнеться кожного, і не варто відкладати рішення в довгий ящик.


Якщо Ви вибрали установу вищої освіти в Республіці Польща, значить, виникла необхідність оформлення документа, що дозволяє перебувати на території країни навчання тривалий період. Таким дозволом є національна польська віза категорії D. Термін дії може варіювати від декількох місяців, проте, частіше її надають до року. Але що необхідно зробити, адже навчання триває значно довше: бакалаврат — 3 роки (шість семестрів), а для інженерних напрямків до чотирьох років; магістратура — 1.5-2 року; спеціальності з безперервною магістратурою — п'ять і більше років. Виникає необхідність продовження студентської візи. Дана стаття буде актуальна для всіх студентів, які навчаються в польських ВНЗ, незалежно від тривалості перебування на навчанн тому, що це питання торкнеться кожного, і не варто відкладати рішення в довгий ящик.

Особливості продовження польської візи D

Продовження терміну дії національної візи типу D — це дуже делікатне і неоднозначне питання. Теоретично, такий варіант можливий, але на практиці, дуже складний в реалізації. Щоб продовжити дозвіл на легальне перебування, необхідно обґрунтувати мету подальшого знаходження на території Польщі (важливий комерційний інтерес, навчання), і привести вагомі аргументи, чому Ви не здатні покинути дану країну (наприклад, гуманітарні причини, які роблять виїзд з держави неможливим). Ще одним варіантом обґрунтування необхідності продовження візи може виступати фізична перешкода, тобто госпіталізація з серйозним захворюванням, знаходження на стаціонарному лікуванні. Якщо це допустимий для Вас варіант, то можете збирати пакет документів, які необхідно подати не пізніше, ніж за п'ятдесят днів до закінчення терміну перебування, дозволеного візою.

Повторне оформлення студентського Шенгену

Можливий і такий варіант розвитку подій. Процедура абсолютно ідентична первинній. Повертаєтеся на батьківщину, і починаєте оформлення з нуля. Оплачуєте сервісний збір в національній валюті до шестисот гривень (сума еквівалентна 20 євро), чекаєте дзвінка від колл-центру і уточнюєте дати подачі документів, в призначений термін передаєте пакет даних на обробку, очікуєте відповіді. Загалом, вартість польської візи обходиться до 1000 грн. Обов'язково знову запросити у ВНЗ довідку-запрошення (Zaproszenie). До цього варіанти вдається дуже небагато студентів. Найнадійнішим і ефективним є оформлення ВНП.

Оформлення Карти побиту, як альтернатива продовження національної візи

По закінченню першого курсу виникає питання, як продовжити своє легальне перебування на території Польщі, адже навчання триває. Найпрагматичніші студенти оформляють Карту побиту (вид на проживання), яка може дозволити продовження навчання на законних підставах, на строк до трьох років. Бувають випадки, що перша Карта має термін дії не більше п'ятнадцяти місяців. З метою її отримання необхідно за 45 або 50 днів до закінчення національної візи (термін залежить від Воєводства) подати наступні документи:— підтвердження легальності поточного перебування в Польщі;— документ з установи вищої освіти про подальше навчання;— прописка в польському гуртожитку або підтвердження проживання (свідоцтво факту оплати орендованого житла, особиста нерухомість);— виписка з банківської структури про наявність коштів на рахунку для покриття витрат.

Місцева влада може запросити як додаткові документи, так і коригувати суми обов'язкових платежів. Залежить все від форми навчання та інших суб’єктивних оцінок. Відповідно до переданих даних видається Карта з новим терміном дозволеного перебування.Отже, продовження дозволу на легальне перебування в Польщі — це дуже трудомісткий, а, головне, заплутаний процес. Варто вивчити всі тонкощі заздалегідь. Та обставина, що в Україні тепер діє безвізовий режим, не змінює факту необхідності оформлення національної польської візи D і, надалі, її продовження або оформлення іншого дозволу на законне перебування в ВНЗ Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини