Стажування в ЄС — найважливіша інформація

8381
Facebook Twitter
Стажування в ЄС — найважливіша інформація

Дізнайтеся, як та де шукати можливості, щоб стати стажистом. Скористайтеся пропозиціями стажування в ЄС, щоб розширити свій досвід та розвинути навички, необхідні для працедавців.

Чи знаєте Ви, що стажування в ЄС — це реальна можливість поліпшити ситуацію на ринку праці? Стажування у країнах Європейського Союзу розуміється студентами по-різному. З точки зору польського законодавства, професійні стажування дозволяють придбати необхідні навички, корисні при виконанні конкретної роботи на певній посаді. У цьому сенсі практика в ЄС — це програма, яка фінансується Європейським Союзом. Однак у розмовній мові цей термін також вказує на можливість стажування як в установах Європейського Союзу, так і на європейських підприємствах. Дізнайтеся, як та де шукати можливості, щоб стати стажистом. Скористайтеся пропозиціями стажування в ЄС, щоб розширити свій досвід та розвинути навички, необхідні для працедавців.

Програми з безробіття у контексті стажувань

Відповідно до польських правил, стажування в ЄС — це програма придбання навичок, організована Повятським бюро праці, але фінансується Європейським союзом. По суті, вона має дві важливі функції. Перша роль полягає у тому, щоб допомогти підприємцям, які шукають людей для виконання термінової, але тимчасово не мають фінансових можливостей для наймання співробітників. Друга роль полягає у створенні можливостей працевлаштування для безробітних шляхом формування бажаних навичок на даній посаді та придбання необхідного досвіду.

Де шукати стажування громадянам та нерезидентам Польщі, котрі перебувають у країні на законних підставах?

Стажування в ЄС може бути знайдена двома способами. Перший не вимагає відвідування різного роду інстанцій, його можна здійснити будинку. Все, що потрібно зробити, це зайти на сайт найближчого PUP та натиснути на вкладку «Пропозиції про роботу у Повятському бюро», а потім «Стажування та практики». На всіх сайтах Повятського бюро праці можна знайти такі пошукові системи. Варто визначити, який тип стажування Ви хочете підшукати. Проте немає фільтра для пошуку програм, що фінансуються з фондів ЄС. Щоб з'ясувати це, слід проконсультуватися зі співробітниками ООП.

Другий спосіб — особисто звернутися до Бюро з трудових питань. У кожного безробітного є призначений опікун.

Він повинен надати всю необхідну інформацію про доступні програми стажувань та їх форми фінансування.

Правила подачі документів та проходження стажувань в ЄС

Коли буде знайдена потрібна програма, та роботодавець підтверджує Вашу кандидатуру, є кілька зобов'язань для завершення стажування в ЄС. Правила не складні, але їх дотримання дозволить уникнути неприємних наслідків, як для Вас, так і для власника компанії.

Перш за все, Ваш роботодавець — Бюро з трудових питань у Повяті, саме з ним укладається контракт, та він виплачує стипендію для проходження стажування. З цієї причини, наприклад, у разі хвороби, потрібно доставити медичну довідку в офіс, тільки ксерокопію документа власнику компанії.

Інші зобов'язання, яких необхідно дотримуватися, включають наступне:

  • власник компанії повинен реалізувати навчальний план, який він вказав у заявці на організацію стажування;
  • стажист зобов'язаний працювати 40 годин на тиждень, а власник підприємства повинен вести облік робочого часу.

ЄС та звичайне стажування — чим вони відрізняються?

Основа відмінність між звичайним та європейським стажуванням — це розмір стипендії, яку кожен стажист отримує щомісяця. У разі програми, що фінансується з Фонду праці, вона становить близько 850 злотих, однак, коли джерелом фінансування є кошти Європейського союзу, стипендія складає близько 1000 злотих на місяць. Ця невідповідність пояснюється тим, що стажування в ЄС звільнене від прибуткового податку.

Фахівці UP-STUDY особливо підкреслюють, що є також стажування ЄС, присвячені людям, які знаходяться у процесі навчання. Їх організовують такі установи, як:

  • Європейський центральний банк
  • Європейський економічний та соціальний комітет

  • Європейський аудиторський суд
  • Європейська комісія — Об'єднаний дослідницький центр
  • Європейський парламент
  • Рада Європейського Союзу.

Як подати заявку на стажування в установах ЄС?

Кожна установа ЄС проводить окремий розгляд відносно кандидатів на стажування. Як правило, все, що потрібно зробити, це заповнити онлайн-форму. Тривалість також варіюється. Найкоротші програми тривають до 3 місяців, проте, наприклад, у разі Європейської служби зовнішніх дій, стажування триває від 9 до 18 місяців.

Підсумовуючи, зауважимо, що стажування в ЄС є привабливою формою для молодих людей. Воно дозволяє отримати прекрасний професійний досвід у відомих компаніях та установах, що само собою є цінністю на ринку праці. Крім того, програми стажувань — це шанс поліпшити бажані навички, що стане додатковою перевагою при подачі заяви на роботу Вашої мрії. Варто брати участь у стажуваннях, особливо для людей, які не мають великого професійного досвіду.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини