Скасували авіарейс? Дізнайся свої права на компенсацію

7149
Facebook Twitter
Скасували авіарейс? Дізнайся свої права на компенсацію

Стаття буде корисна всім, хто користується, або планує, авіаперельотами через те, що ми розповімо, на яку компенсацію можна розраховувати, в разі скасування рейсу.

Хоч на дворі й XXI століття, багато жителів країн СНД побоюються замовляти квитки онлайн, планувати туристичні поїздки — самостійно, відстоювати свої права та вимагати компенсацію, при їх порушенні. І це глобальна проблема не тільки українців, а й багатьох європейців, особливо, що стосується молоді. У гонитві за модними гаджетами, популярними трендами та ексклюзивними брендами — вони не спромагаються прочитати про свої права, які активно намагається захищати закон. У підсумку, при найменшому виникненні конфузу, відбувається ступор та згода з тим рішенням ситуації, яке пропонується компанією-винуватцем. Коли скасовують авіарейс, або відбувається затримка, пасажири слухняно чекають рішення, засмучуються та приймають запропоновані умови. Стаття буде корисна всім, хто користується, або планує, авіаперельотами через те, що ми розповімо, на яку компенсацію можна розраховувати, в разі скасування рейсу.

Причини скасування рейсу авіакомпанією

Насправді, причин може бути багато, але варто відзначити самі часті:

  • комерційна невигода перельоту. В такому випадку, найчастіше, авіалінії завчасно (за 2 тижні) сповіщають, що політ не відбудеться. При дотриманні зазначеного терміну, компанія не буде виплачувати компенсацію;
  • затримка рейсу, яка виливається його скасуванням. В такому випадку, все залежить від особливості ситуації (дальності перельоту, термін очікування нового рейсу, котрий замінить старий).

У другому випадку, коли Ви перебуваєте в аеропорту, в очікуванні вильоту, але, його скасували, компанія може запропонувати доставити Вас в пункт призначення іншим найближчим своїм рейсом, або авіалініями-партнерами. Якщо такі пропозиції не надійшли, можна отримати грошову компенсацію. Всі ці умови стосуються абсолютно всіх рейсів та компаній: чартерів, лоукостерів, звичайних перевізників.

Умови, які зобов'язана надати компанія, в разі затримки або скасування рейсу

Все залежить від ситуації, що склалася та таких факторів, як дальність перельоту та тривалість очікування нового перельоту. Розглянемо більш детально, на які додаткові послуги можна розраховувати, при таких обставинах чекання:

  • при дистанції перельоту до півтори тисячі км. та очікуванні, довше 2 години;
  • довше трьох годин, переліт на відстань 1500-3500 км.;
  • понад чотири години, рейс від 3500 кілометрів

Ви повинні отримати:

  • напої, щоб освіжитися та їжу;
  • безкоштовні телефонні дзвінки (2 шт.),
  • відправка емейл-повідомлення або факсу, дивлячись на можливості аеропорту;
  • безкоштовний переїзд за схемою аеропорт-готель та назад.

Також, якщо потрібно почекати ніч та більше, маєте право на місце в готелі.

Необхідні дії при затриманні або скасуванні рейсу

Для того, щоб мати можливість претендувати на компенсацію, та відстоювати свої права, варто, при виникненні ситуації, зробити наступні кроки:

1. Отримати документ, з відповідним штампом, який підтвердить факт скасування або заміни рейсу, а також, об'єктивну причину того, що сталося.

2. Зберегти всі атрибути перельоту, котрий не відбувся (наклейки на валізі, квиток, бірки з багажу).

3. Отримати та зберегти чеки на всі Ваші витрати (воду, харчування, таксі).

Врахуйте, можна отримати компенсацію в тому випадку, якщо скасування відбулося з вини перевізника, але не у випадку, якщо трапилися непередбачені обставини (наприклад, зіпсувалася погода).

Отже, завжди потрібно знати свої права та обов'язки, тоді Ви будете захищені та не понесете зайвих витрат. Для того, щоб отримати компенсацію, завжди зберігайте чеки на Ваші витрати, а також, ті документи, які підтверджують намір полетіти конкретним рейсом і ті, які офіційно дають пояснення причини скасування перельоту. Кваліфіковані представники UP-STUDY нагадують, що українці тепер можуть безперешкодно перетинати кордон з тридцятьма країнами Європи, тому потрібно перестрахувати себе, та детально вивчити особливості вимоги компенсації, правила перельотів та інші специфіки використання авіаліній, з метою подорожей будь-якого призначення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини